Muurisolatie zolder kostprijs

Beschik je in je huis over een zolder? Dan is dat mooi meegenomen. Huizen die zijn voorzien van een zolder genereren namelijk altijd een financiële meerwaarde. Toch is het altijd belangrijk om rekening te houden met de staat waarin de zolder zich bevindt. Is deze bijvoorbeeld geïsoleerd en dus leefbaar? Is dat niet het geval, dan is de beschikking hebben over een zolder uiteraard veel minder interessant dan wanneer ze wel is geïsoleerd. Voor wat het isoleren van een zolder betreft moet er niet uitsluitend rekening worden gehouden met het isoleren van het dak, maar ook met de muur. Op welke wijze je muurisolatie voor de zolder kan realiseren en welke kosten dit met zich meebrengt wordt meteen duidelijk aan de hand van de informatie die is terug te vinden op deze pagina.

Hoeveel kost muurisolatie zolder?

Het isoleren van de muur van je zolder hoeft niet zo duur te zijn als je op het eerste zicht zou vermoeden. In meer dan de helft van de gevallen wordt er bij een zolder voor gekozen om gebruik te maken van binnenmuurisolatie. Deze wordt gerealiseerd door het plaatsen van isolatieplaten. Dergelijke platen kunnen worden aangekocht tegen een relatief toegankelijk prijskaartje. Gezien de beperkte oppervlakte van de muur van een zolder blijft de investering dan ook altijd vrij goed binnen de perken. De gemiddelde kostprijs voor het toepassen van muurisolatie bij je zolder wordt duidelijk door middel van de onderstaande prijstabel.

Type muurisolatie Gemiddelde kostprijs
Muurisolatie zolder Rond de 90 à 100 euro per vierkante meter

In principe zou je er ook voor kunnen kiezen om de zoldermuur van aan de buitenkant te isoleren. In dit geval moet de volledige buitenmuur echter worden geïsoleerd. Dit is uiteraard een mogelijkheid, maar de kosten voor het uitvoeren van dit karwei liggen aanzienlijk hoger. Bovendien is er een bouwvergunning vereist.

  • Goedkoopste oplossing voor muurisolatie zolder

Wil je de muur van je zolder wel isoleren, maar zou je de kosten die hiermee gepaard gaan graag zoveel mogelijk willen drukken? In dat geval is het altijd interessant om te kiezen voor binnenmuurisolatie die wordt gerealiseerd met panelen van glaswol. Op deze manier beschik je over een degelijke isolatiewaarde tegen een scherpe prijs.

  • Gemiddelde oplossing

Ben je van plan om (op termijn) de volledige gevel van je huis te isoleren en heeft deze een spouwmuur? Kies er dan voor om deze in haar geheel te laten isoleren. De totale kostprijs van het project zal uiteraard iets hoger uitvallen, maar daar staat tegenover dat het prijskaartje per vierkante meter slechts op zo’n 30 à 35 euro is gelegen. Bovendien krijgt de isolerende factor van je huis hierdoor een stevig duwtje in de rug.

  • Duurste oplossing door toepassen van gevelisolatie

Veel mensen vinden het zonde om er uitsluitend voor te kiezen om de muur van hun zolder te isoleren. Zij kiezen er dan ook bijgevolg voor om complete gevelisolatie toe te passen. Dat is interessant, maar kost ook heel wat geld. Je moet er voor het toepassen van gevelisolatie (buitenmuurisolatie) rekening mee houden dat de gemiddelde kosten zijn gelegen rond de 145 à 150 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van muurisolatie zolder

Wanneer het aankomt op het voorzien van muurisolatie bij je zolder dien je stil te blijven staan bij drie verschillende soorten kosten die gemaakt dienen te worden. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de kosten voor het aankopen van de isolatiematerialen. Deze kostprijs valt voor veel mensen heel wat lager uit dan verwacht. Ze neemt dan ook amper 30 procent in beslag. 60 procent van de kosten is voorbehouden voor het indekken van de arbeid die moet worden verricht. Resteert er uiteindelijk nog 10 procent welke kan worden opgedeeld in 2 keer 5 procent. Enerzijds gaat er 5 procent naar het indekken van de voorrijkosten en de resterende 5 procent is voorbehouden voor het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt.

Keuzes die de kostprijs van muurisolatie zolder beïnvloeden

Meerdere keuzes oefenen een niet onbelangrijke invloed uit op de prijs die wordt aangerekend voor het toepassen van muurisolatie zolder. Om er zeker van te kunnen zijn dat je geen enkele van deze keuzes of factoren over het hoofd ziet hebben we de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De grootte van de zoldermuur

De omvang van de zolder oefent uiteraard altijd een zekere invloed uit op de uiteindelijke kostprijs die moet worden betaald. Hoe groter de zolder is, des te omvangrijker ook de muur. Het gevolg hiervan is dat er meer isolatiemateriaal is vereist waardoor de totale kostprijs de hoogte in wordt gestuwd.

Keuze 2: Het type isolatiemateriaal

Wanneer het aankomt op het isolatiemateriaal dat kan worden gebruikt als muurisolatie zolder beschik je over verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de onderstaande mogelijkheden:

Type isolatiemateriaal voor zoldermuur Gemiddelde kostprijs
Glaswol als zoldermuur isolatie Gemiddeld zo’n 8 euro per vierkante meter
Steenwol als zoldermuur isolatie Gemiddeld zo’n 9 euro per vierkante meter
Isolatiekorrels als zoldermuur isolatie Gemiddeld zo’n 10 euro per vierkante meter
PUR schuim als zoldermuur isolatie Gemiddeld zo’n 26 euro per vierkante meter

Keuze 3: Zelf de zoldermuur isoleren of uitbesteden?

Kies je er voor om de zoldermuur aan de binnenkant te isoleren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van glaswol panelen? In dat geval kan je het isoleren eigenlijk perfect zelf doen. Het isoleren van de zoldermuur kan doorgaans altijd gebeuren in amper één dag tijd. Door zelf de handen uit de mouwen te steken kan je zomaar meer dan de helft van de kosten voor je zoldermuur isolatie uitsparen. Als dat niet mooi meegenomen is!

Interessante bespaartips

Zou je na het lezen van bovenstaande informatie zelf ook graag willen investeren in muurisolatie zolder? Liggen de standaard kosten die we aan je voorgesteld hebben hiervoor echter een beetje te hoog? In dat geval hoef je nog niet meteen te wanhopen. Wij hebben namelijk enkele zeer interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet!

  • Kies voor globale muurisolatie bij je woning

Het wordt niet aangeraden om muur per muur te isoleren in je huis. Dit komt niet in het minst omdat er door isolatiebedrijven altijd voorrijkosten worden aangerekend. Laat je de muur van je zolder apart isoleren van bijvoorbeeld de muur van de woonkamer of de keuken? In dat geval zal je op het einde van de rit altijd heel wat meer hebben betaald. Heb je de nodige financiële middelen dus met andere woorden voor handen? Dan is het altijd het interessantst om verschillende muren van je woning in één keer te laten isoleren.

  • Isoleer de spouwmuur van je huis

Heeft je huis een spouwmuur die tot op vandaag nog niet is geïsoleerd? In dat geval is het altijd een aanrader om deze te laten isoleren. Op deze manier is de volledige gevel van je huis in één klap geïsoleerd en krijgt de isolerende factor op financieel interessante wijze een stevige boost. Het isoleren van je spouwmuur dient in de praktijk in principe wel altijd te gebeuren door een professioneel isolatiebedrijf.

Tot 30% (extra) besparen op de kostprijs van jouw muurisolatie zolder?

Ben je reeds aangenaam verrast door de bovenstaande bespaartips? Wil je echter graag nog een grotere besparing kunnen realiseren op de kostprijs van je muurisolatie zolder? Dat is geen enkel probleem. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om offertes voor dit type van isolatie aan te vragen bij verschillende bedrijven? Door dit te doen en de offertes met elkaar te vergelijken zal je kunnen vaststellen dat je in het beste geval een besparing tot zomaar even 30 procent (extra) kan realiseren! Het is onnodig om te zeggen dat jouw muurisolatie zolder hierdoor op financieel vlak zomaar nog interessanter wordt gemaakt.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!