Premie spouwmuurisolatie 2017 – 2018

Wanneer je gaat investeren in spouwmuurisolatie is het altijd interessant om te weten dat je daarvoor kan rekenen op een bepaalde subsidie of premie. Het is mogelijk dat de stad waarin je woonachtig bent extra financiële inspanningen levert voor mensen die de isolatiewaarde van hun woning, bijvoorbeeld door middel van spouwmuurisolatie verbeteren, maar er geldt ook voor 2017 en 2018 een algemene premie. Wil jij graag meer te weten komen over deze premie en hoe ze je kan helpen op jouw investering in spouwmuurisolatie te drukken? Lees dan snel verder, want je ontdekt er op deze pagina alles over!

*Tip:
Besparen op de kosten van muurisolatie? Vergelijk tot 6 offertes van diverse lokale isolatiebedrijven.

Premie spouwmuurisolatie voor 2017

Wanneer je er voor kiest om een spouwmuur na te isoleren kan je tegenwoordig rekenen op een subsidie van 6 euro per vierkante meter die wordt geïsoleerd. Dit bedrag is van toepassing op alle facturen tot eind 2017.

Premie spouwmuurisolatie voor 2018

Eerder raakte bekend de premie voor spouwmuurisolatie zou worden verlaagd met ingang van 2018. Dit is inmiddels concreet gemaakt waardoor je bij het na isoleren van de spouw van je woning met een eindfactuur in 2018 nog slechts 5 euro per vierkante meter premie krijgt.

Voorwaarden voor premie spouwmuurisolatie 2017 – 2018

Bovenstaande klinkt uiteraard voor potentiële investeerders in spouwmuurisolatie bijzonder interessant, maar het spreekt voor zich dat je wel aan een aantal voorwaarden dient te voldoen om aanspraak te kunnen maken op deze premie, namelijk:

1.) De leeftijd van de woning

De premie voor spouwmuurisolatie kan enkel en alleen worden aangevraagd voor huizen die voor datum van 1 januari 2016 op het elektriciteitsnet van de huidige netbeheerder werden aangesloten. Er wordt een uitzondering gemaakt voor woningen waarvoor een bouwvergunning werd aangevraagd voor 1 januari 2006 en die na deze datum zijn aangesloten. Er dient rekening mee te worden gehouden dat de premie voor 2017 niet kan worden aangevraagd bij de realisatie van een uitbreiding of herbouw van een bestaand huis. Eventueel zouden dergelijke werken wel terug in aanmerking kunnen komen voor de premie van 2018.

2.) De breedte van de spouwmuur

De spouwmuur die wordt geïsoleerd dient altijd over een minimale dikte van 5 centimeter te beschikken. Bovendien dient de volledige spouwmuur te worden opgevuld met isolatiemateriaal. Het controleren van de breedte van een spouw is mogelijk door het laten uitvoeren van een endoscopisch onderzoek.

3.) De partij die de werken uitvoert

De isolatiewerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd door een gecertificeerde aannemer die haar werkzaamheden volgens de STS 71.1 normen realiseert. Bij het aanvragen van de premie dient dan ook steeds een attest van de aannemer te worden toegevoegd.

4.) Het soort spouwmuurisolatie

Het isolatiemateriaal dient aan de vooropgestelde eisen te voldoen. De isolatiespecialist waar je een beroep op doet kan je op dit vlak van alle nodige informatie voorzien.

5.) De aanvraagperiode voor de premie

De aanvraag van de premie bij de netbeheerder dient binnen de 12 maanden te gebeuren nadat de isolatiewerken zijn uitgevoerd. De datum van de eindfactuur is op dit vlak bepalend.

spouwmuurisolatie

Hoe de premie spouwmuurisolatie 2017 – 2018 aanvragen?

Het aanvragen van de premie spouwmuurisolatie 2017 – 2018 kan op verschillende manieren gebeuren. Je kan er namelijk voor kiezen om een schriftelijke aanvraag in te dienen bij de netbeheerder Infrax of Eandis, maar het is ook mogelijk om een online verzoek in te dienen. Eender op welke manier je de aanvraag doet zal je rekening moeten houden met het aanleveren van de volgende zaken:

  • De factuur van de uitgevoerde isolatiewerkzaamheden;
  • Het attest dat is verkregen van de aannemer;
  • Een gedateerde foto van het aanbrengen van de spouwmuurisolatie;
  • Een bewijs van sociaal tarief in het geval van beschermde afnemers;

Zorg er altijd voor dat al deze verschillende documenten inorde zijn om een spoedige uitbetaling van de premie te kunnen realiseren. Voor veel mensen zorgt deze premie er voor dat spouwmuurisolatie voor hun een betaalbare investering wordt. Zo snel mogelijk het geld op de rekening bijgeschreven krijgen is voor deze doelgroep dan ook van het grootste belang.

Wat met de combinatiepremie?

Wanneer je er tot voor 2017 voor koos om niet alleen te investeren in spouwmuurisolatie, maar ook meteen het aanwezige glaswerk in je woning te verbeteren kon je aanspraak maken op een zogenaamde combinatiepremie. Deze premie kon uiteindelijk oplopen tot een totaalbedrag op je investering van zomaar even 1.680 euro. Met ingang van 2017 werd deze financiële tegemoetkoming echter afgeschaft. Uitsluitend mensen die over een eindfactuur beschikken die is gemaakt op datum van 2016 kunnen in 2017 nog hun premie aanvragen. Ze hebben daarvoor namelijk steeds (maximum) 12 maanden de tijd.

Besparen met de premie spouwmuurisolatie 2017 – 2018!

Veel mensen die willen investeren in spouwmuurisolatie schrikken een beetje van de kosten die daarvoor in rekening worden gebracht. Nochtans is spouwmuurisolatie veruit de voordeligste en bovendien ook meest praktische oplossing voor mensen die hun gevel willen isoleren. Toch is het uiteraard mogelijk dat je standaard budget een dergelijke investering niet toestaat. In dat geval zal je merken dat je investering in spouwmuurisolatie door het aanvragen van een premie in 2017 of 2018 zomaar even heel wat toegankelijker wordt.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!