Kostprijs muurisolatie

Informatie, adviezen en kostprijzen

BinnenmuurisolatieSteeds meer mensen kiezen er voor om hun muren te laten isoleren. Wanneer dit nog niet is gebeurd is dit dan ook zeker een aanrader. Veel eigenaars van een huis staan er namelijk niet bij stil, maar tot zomaar even 35 procent van alle warme lucht in huis ontsnapt via de muren. Het spreekt dan ook voor zich dat je door het aanbrengen van muurisolatie jaarlijks een behoorlijke som geld op je energiefactuur kan besparen.

*Tip:
Direct weten wat de prijzen zijn voor isolatie? Vergelijk tot 6 offertes van diverse lokale isolatiebedrijven.

Kostprijs van spouwmuurisolatie

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt om je muren te voorzien van isolatie is spouwmuurisolatie. Is je huis gebouwd voor het jaar 1920? In dat geval is de kans groot dat deze niet over een spouw beschikt. Beschik je over een recentere woning die wel een spouwmuur heeft? In dat geval moet er in eerste instantie worden nagegaan of deze al dan niet reeds is geïsoleerd. Ondanks het feit dat het aangebrachte isolatiemateriaal verouderd kan zijn is het helaas niet zomaar mogelijk om deze te verwijderen en / of te vervangen. Beschikt je huis over een spouwmuur en is deze nog niet geïsoleerd? In dat geval heb je geluk! Het plaatsen van spouwmuurisolatie is namelijk niet alleen de voordeligste, maar ook de meest efficiënte vorm van muurisolatie.

De gemiddelde kosten die voor het plaatsen van spouwmuurisolatie zijn uiteraard afhankelijk van het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak beschik je over heel wat verschillende keuzes. We onderscheiden op dit vlak dan ook niet alleen glaswol en steenwol, maar wat ook te denken van isolatiekorrels evenals PUR schuim. Met welke kostprijs je precies rekening dient te houden afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type spouwmuurisolatie Gemiddelde kostprijs
Glaswol spouwmuurisolatie Gemiddeld 8 euro per vierkante meter
Steenwol spouwmuurisolatie Gemiddeld 9 euro per vierkante meter
Isolatiekorrels spouwmuurisolatie Gemiddeld 10 euro per vierkante meter
PUR schuim spouwmuurisolatie Gemiddeld 25 euro per vierkante meter

Indien je de mogelijkheid hebt om spouwmuurisolatie te plaatsen is dit altijd aan te raden. Niet alleen geniet je dan van de laagste kosten voor wat muurisolatie betreft, daarnaast blijft ook de overlast tot een absoluut minimum beperkt.

Kostprijs van binnenmuurisolatie

Wanneer mogelijk opteren mensen die hun muren willen isoleren niet voor binnenmuurisolatie. Dit heeft alles te maken met het feit dat het plaatsen van de isolatie heel wat overlast met zich meebrengt. Bovendien is het ook zo dat er bij de realisatie van binnenmuurisolatie steeds moet worden ingeboet op vlak van beschikbare leefruimte. Voor veel mensen geldt echter dat ze geen alternatief hebben. Wanneer je huis geen spouwmuur heeft en buitenmuurisolatie wordt geweigerd door de gemeente zal je niet anders kunnen dan je binnenmuur te isoleren.

De realisatie van binnenmuurisolatie gebeurt altijd door isolatieplaten tegen de wand te plaatsen. Dit zorgt voor een relatief efficiënte vorm van isolatie. Hierdoor wordt namelijk niet alleen voorkomen dat warme lucht zich een weg naar buiten kan banen, daarnaast worden ook omgevingsgeluiden geblokkeerd. Hierdoor zullen ze niet langer voor overlast zorgen in je woning. Ben jij ook van plan om gebruik te maken van binnenmuurisolatie, maar wil je eerst te weten komen met welke kosten je in deze situatie kan worden geconfronteerd? Dat wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type binnenmuurisolatie Gemiddelde kostprijs
Isolatieplaten als binnenmuurisolatie Gemiddeld tussen 40 & 45 euro per vierkante meter

Ondanks het feit dat binnenmuurisolatie misschien niet de meest interessante optie van de drie is moet het toch gezegd dat deze isoleren altijd beter is dan niets. Ook hiermee kan je dan ook een aantrekkelijke besparing realiseren op je jaarlijkse energiefactuur.

Kostprijs van buitenmuurisolatie

De derde en laatste optie is het toepassen van buitenmuurisolatie of gevelisolatie. Het feit dat je huis in dit geval als het ware een jas aangetrokken krijgt zorgt er voor dat de meest efficiënte vorm van isolatie ontstaat. Bovendien wordt door het realiseren van buitenmuurisolatie ook voorkomen dat er vochtproblemen de kop opsteken. Dat klinkt natuurlijk erg interessant, maar toch is er ook een nadeel waar rekening mee moet worden gehouden. Voor buitenmuurisolatie geldt namelijk dat ze niet vergunningsvrij kan worden uitgevoerd. Dit heeft alles te maken met het feit dat niet alleen het isolerende karakter, maar ook de uitstraling van de woning wordt veranderd. Je zal dus vooraleer buitenmuurisolatie te plaatsen eerst een bouwvergunning moeten aanvragen bij de gemeente.

Heb je de bouwvergunning voor het plaatsen van buitenmuurisolatie ingediend en is deze goedgekeurd? In dat geval zal je graag weten met welke kosten je op dit vlak rekening dient te houden. Wij hebben de verschillende, gemiddelde kosten voor buitenmuurisolatie afhankelijk van het type woning alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Buitenmuurisolatie type woning Gemiddelde kostprijs
Appartement van 25 vierkante meter Tussen 2.300 & 2.800 euro
Tussenwoning van 65 vierkante meter Tussen 6.100 & 7.100 euro
Hoekwoning van 65 vierkante meter Tussen 6.600 & 7.600 euro
2 onder 1 kap woning van 100 vierkante meter Tussen 9.100 & 11.100 euro
Vrijstaande woning van 150 vierkante meter Tussen 15.100 & 16.100 euro

Vergelijken en besparen op de kostprijs

Een gouden tip die we je kunnen meegeven is om meerdere offertes van diverse isolatiefirma’s te vergelijken. De prijzen worden namelijk altijd berekend per woning, wat betekent dat de prijs altijd verschilt per specialist. Vergelijk via onze website tot 6 isolatieoffertes van diverse bedrijven en bespaar tot wel 30% op de totale kostprijs.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!