Plaatsing van isolatie langs de binnenzijde

isolatie langs de binnenzijdeDe plaatsing van isolatie langs de binnenzijde kan op verschillende manieren gebeuren. De overheid raadt een Rd-waarde aan van minstens 1,5 m²K/W. Uw isolatie expert weet zeker wat hij met dit cijfer moet aanvangen.
De Rd-waarde wordt berekend door de dikte van het materiaal te delen door de lambdawaarde. Dit laatste duidt aan in welke mate een materiaal de warmte geleidt. Hoe lager deze waarde hoe beter de isolatie.

*Tip:
Besparen op de kosten van muurisolatie? Vergelijk tot 6 offertes van diverse lokale isolatiebedrijven.

Voorzetwanden voor binnenmuurisolatie

Voorzetwanden worden heel vaak gebruikt om de binnenmuur te isoleren. Hierbij worden afwerkingsplaten tegen de bestaande muur geplaatst en vastgehecht met roosters. De ruimte die ertussen komt wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Cellenbeton voor binnenmuurisolatie

Een andere gebruikte methode is de plaatsing van cellenbeton. Dat is waterafstotend waardoor geen extra dampscherm nodig is. Het risico op koudebruggen daalt hierdoor ook drastisch. Deze isolatieplaten kunnen op de muur gelijmd worden als de muur effen genoeg is. Qua isolatiewaarde scoort deze praktisch even goed als de meeste isolatiematerialen.

Is de muur niet effen dan kan er nog gewerkt worden met een luchtspouw van 2cm maar veelal is het verstandiger om te werken met kalkcementmortel om de muur uit te vlakken. De YtongMultipor-isolatieplaten en de klassieke Ytong-blokken zijn zeer geschikt om de buitenmuur langs binnen te isoleren, al is deze het meest aangewezen bij grote ruimtes omdat de blokken minstens 7cm dik zijn.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!