Muurisolatie woonkamer kostprijs

De woonkamer moet één van de gezelligste ruimtes zijn in je huis. Het is dan ook een kamer waar alle gezinsleden heel wat tijd in doorbrengen. Om er zeker van te kunnen zijn dat het wooncomfort in deze kamer zo optimaal mogelijk kan worden gehouden is het altijd van belang om een goede isolatie te voorzien. Dit geldt misschien nog wel in het bijzonder voor muurisolatie. Wist je namelijk dat meer dan 30 procent van de opstijgende, warme lucht via de muren ontsnapt? Wij vertellen je op deze pagina graag welke mogelijkheden er bestaan om de muren van je woonkamer te isoleren en welke kosten hiermee gepaard gaan.

De kosten van muurisolatie woonkamer

Het realiseren van muurisolatie woonkamer zorgt er voor dat je niet alleen kan rekenen op een financiële meerwaarde voor je huis, daarnaast komt de muurisolatie ook het comfort in huis alleen maar ten goede. Vooraleer je dit karwei zal laten uitvoeren is het echter van belang om op z’n minst een idee te hebben van de kosten die er aan je aangerekend kunnen worden. Dit wordt meteen duidelijk door middel van de onderstaande prijstabel.

Type muurisolatie Gemiddelde kostprijs
Muurisolatie woonkamer Tussen 35 & 100 euro per vierkante meter

Het prijsverschil per vierkante meter waarvan sprake is bij muurisolatie woonkamer wordt veroorzaakt door de verschillende vormen van muurisolatie evenals de diverse isolatiematerialen waar gebruik van kan worden gemaakt. Wij hebben in ieder geval nog drie concrete prijsvoorbeelden voor jou uitgewerkt met betrekking tot de realisatie van muurisolatie woonkamer.

  • Voordeligste oplossing

Ben je uitsluitend op zoek naar een mogelijkheid om de muur van je woonkamer te isoleren en wil je zo weinig mogelijk kosten moeten betalen? In dat geval kan het de moeite waard zijn om te opteren voor de plaatsing van binnenmuurisolatie. Je verliest dan wel een beetje woonruimte, maar de kosten liggen lager in vergelijking met buitenmuurisolatie en je hoeft geen bouwvergunning aan te vragen.

  • Gemiddelde oplossing

Ligt je woonkamer zoals bij zeer veel huizen het geval is net achter de gevel van je woning? In dat geval kan je er ook voor kiezen om de volledige spouwmuur van je huis te laten isoleren. Op deze manier beschik je meteen over een grondige isolatie voor je buitenmuur terwijl niet alleen de woonkamer, maar wel je volledige huis er van kan genieten.

  • Duurste oplossing

Wil je zeker niet inboeten aan ruimte in je woonkamer en heeft je huis geen spouwmuur? In dat geval rest er slechts één alternatief, namelijk het voorzien van buitenmuurisolatie. In dit geval wordt er isolatie tegen de gevel aan geplaatst met daarnaast nog een nieuwe afwerking. Dit zorgt voor een prima isolerende werking, maar de uitstraling van je huis wordt er wel door veranderd. Dit zorgt er voor dat je vooraleer buitenmuurisolatie te plaatsen altijd eerst een bouwvergunning dient aan te vragen.

De prijsopbouw van muurisolatie woonkamer

Ondertussen mag je dan wel een goed beeld hebben van de gemiddelde, volledige kostprijs die wordt aangerekend voor het realiseren van muurisolatie woonkamer, maar hoe ziet de prijsopbouw er precies uit? Eigenlijk zeer eenvoudig. De prijsopbouw bestaat in dit geval immers slechts uit drie verschillende onderdelen. De grootste kost is terug te vinden in de kosten voor de vakmannen die de muurisolatie komen plaatsen. Op dit vlak kan je rekening houden met 63 procent van de totale kosten. 32 procent van de kosten zijn gereserveerd voor het bestellen van het isolatiemateriaal op zich en de resterende 5 procent gaat op aan het eventuele gebruik van machines (zoals bijvoorbeeld bij spouwmuurisolatie).

Keuzes die de kostprijs van muurisolatie woonkamer beïnvloeden

Er bestaat geen twijfel over dat het zeer interessant is om muurisolatie woonkamer te realiseren. Vooraleer hier echter in te duiken is het van belang om er bij stil te blijven staan dat verschillende keuzes de uiteindelijke kostprijs van je muurisolatie woonkamer zullen beïnvloeden. Welke keuzes of factoren dit precies zijn wordt duidelijk aan de hand van onderstaand overzicht.

Keuze 1: De plaats van de muurisolatie

De drie prijsvoorbeelden die we eerder op deze pagina voor jou op een rijtje hebben gezet hebben reeds aangegeven dat de plaats waar de muurisolatie voor je woonkamer wordt gerealiseerd bepalend is voor de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wil je er zeker van zijn dat je per vierkante meter kan rekenen op de scherpst mogelijke prijs? Kies dan voor de realisatie van spouwmuurisolatie. Heb je meer geld uit te geven, maar blijft je budget wat aan de beperkte kant? Dan is opteren voor binnenmuurisolatie de meest interessante keuze. Wil je vooral kunnen genieten van de meest optimale isolatiewaarde en heb je daarvoor een aardig bedrag over? In dat geval is kiezen voor buitenmuurisolatie de meest interessante keuze.

Keuze 2: Het soort isolatiemateriaal dat wordt gebruikt

Het spreekt voor zich dat er voor de realisatie van je muurisolatie woonkamer gebruik kan worden gemaakt van verschillende soorten isolatiemateriaal. Op dit vlak onderscheiden we onder meer glaswol en steenwol van de PUR en EPS isolatiematerialen. Indien het voor jou vooral van belang is om de kostprijs voor je muurisolatie woonkamer zoveel mogelijk binnen de perken te houden kunnen we je eigenlijk alleen maar aanraden om er voor te kiezen om gebruik te maken van glaswol. Het betreft hier namelijk een prima isolatiemateriaal welke financieel interessant is en bovendien ook nog eens vrij eenvoudig zelf kan worden geplaatst.

Interessante bespaartips

Het spreekt voor zich dat het plaatsen van muurisolatie woonkamer niet de enige kost is waar je rekening mee moet houden wanneer je, je woning wenst te renoveren of gewoon te verbeteren. Dit betekent dat je niet meer geld zal willen uitgeven dan strikt noodzakelijk is. Om dit te voorkomen hebben we voor jou enkele zeer interessante en eigenlijk zelfs cruciale bespaartips op een rijtje gezet.

  • Subsidie aanvragen voor muurisolatie

Op het ogenblik dat er een structurele verbetering wordt aangebracht aan de isolatiewaarde van je woning is het mogelijk om een subsidie te verkrijgen. Een subsidie aanvragen voor muurisolatie is een uitstekende manier om niet alleen het investeringsbedrag te verlagen, maar ook de terugverdientijd in te korten.

  • Beperk de voorrijkosten van het isolatiebedrijf

Van zodra je er voor kiest om een beroep te doen op een vakman is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze voorrijkosten in rekening zal brengen. Deze voorrijkosten kunnen gelegen zijn tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer waardoor ze al snel kunnen aantikken. Wil je deze kosten voorkomen of in ieder geval sterk inperken? Kies dan bij voorkeur voor een vakman bij jou uit de buurt.

Tot wel 30% (extra) besparen op je muurisolatie woonkamer

De bovenstaande bespaartips zorgen er reeds voor dat je een mooie besparing kan realiseren op de realisatie van jouw muurisolatie woonkamer. Toch is dit niet voor iedereen voldoende. Betekent dit dan maar dat je de muren van je woonkamer niet moet gaan isoleren? Uiteraard niet. Wat zou je er immers van zeggen moesten we je vertellen dat je nog zomaar even tot 30 procent extra kan besparen? Hoe? Zeer eenvoudig. Het enige wat je hiervoor moet doen is offertes aanvragen bij meerdere partijen en deze met elkaar vergelijken. Je haalt er uiteindelijk de voordeligste offerte voor je muurisolatie woonkamer zo tussenuit.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!