Kostprijs PUR

PUR of polyurethaan schuim is een damp-open isolatiemateriaal welke beschikt over een hoge isolatiewaarde. Dit zorgt er voor dat het materiaal geen vocht opneemt waardoor de isolatiewaarde altijd constant blijft. Dit gecombineerd met het feit dat PUR één van de best presterende isolatiematerialen is op de markt zorgt er voor dat steeds meer mensen er voor kiezen om er gebruik van te maken. Wist je bovendien dat PUR uitstekend is geschikt om dienst te doen als isolatiemateriaal voor in je spouwmuur? Op deze pagina vertellen we er je graag alles over en geven we je bovendien een goede indruk van de gemiddelde kostprijs waar je voor het toepassen van PUR spouwmuurisolatie rekening mee dient te houden.

Hoeveel kost PUR spouwmuurisolatie?

Het spreekt voor zich dat je vooraleer te kiezen voor PUR spouwmuurisolatie in eerste instantie een goed zicht zal willen hebben op de kosten die daarvoor in rekening worden gebracht. Wat dat betreft moet er een keuze worden gemaakt tussen PUR isolatiemateriaal onder de vorm van schuim en onder de vorm van isolatieplaten. Voor het (na)isoleren van een spouwmuur wordt er uiteraard steeds gekozen voor PUR isolatieschuim. Hoe dan ook hebben we de kosten van beide mogelijkheden even op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type spouwmuurisolatie Gemiddelde kostprijs
PUR isolatieplaten Tussen 21 & 25 euro per vierkante meter
PUR isolatieschuim Tussen 24 & 29 euro per vierkante meter

 

De bovenstaande kosten zijn exclusief de arbeidskosten die nog moeten worden betaald. Je kan deze echter uiteraard eenvoudig uitsparen door er voor te kiezen om zelf het isolatiemateriaal te plaatsen. Let wel, dit is bij het na-isoleren van een spouwmuur uiteraard heel wat minder voor de hand liggend.

De prijsopbouw van PUR spouwmuurisolatie

Wanneer je er aan denkt om gebruik te gaan maken van PUR spouwmuurisolatie is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat er niet zomaar één enkele kost is die wordt aangerekend. De volledige prijsopbouw van PUR spouwmuurisolatie is dan ook opgebouwd uit enerzijds de kostprijs voor het materiaal en anderzijds de kosten voor de arbeid en de voorrijkosten. De materiaalkost bedraagt gemiddeld zo’n 40 procent. 55 procent van de kosten moet worden betaald voor het indekken van de arbeidsuren en de resterende 5 procent gaat op aan de voorrijkosten die worden aangerekend.

Keuzes die de kostprijs van PUR spouwmuurisolatie beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat de uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend voor de realisatie van PUR spouwmuurisolatie sterk afhankelijk kan zijn van verschillende keuzes en factoren. Om er zeker van te zijn dat jij ten allen tijde kan genieten van een interessante kostprijs is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande zaken.

Keuze 1: Het type PUR isolatiemateriaal

Zoals de hierboven reeds aangegeven prijstabel duidelijk heeft gemaakt is er sprake van een verschil in kostprijs tussen PUR isolatieplaten en PUR schuim. Deze laatste is altijd het duurst waardoor je al snel rekening dient te houden met een meerprijs tot wel 5 euro per vierkante meter. Het exacte type PUR isolatiemateriaal waar je gebruik van dient te maken is ook altijd afhankelijk van de situatie.

Keuze 2: Combineren van werkzaamheden

PUR isolatiemateriaal is bijzonder veelzijdig. Dit gegeven zorgt er in combinatie met het feit dat ze in twee verschillende vormen bestaat voor dat ze niet alleen maar kan worden gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur. Wist je bijvoorbeeld dat PUR isolatie tegenwoordig ook zeer vaak wordt gebruikt om het dak mee te isoleren? Door er voor te kiezen om meerdere oppervlakken met dit materiaal te isoleren kan er voor worden gezorgd dat de kostprijs per vierkante meter aanzienlijk wordt verlaagd.

Interessante bespaartips

PUR spouwmuurisolatie is vandaag de dag bijzonder populair. Steeds meer mensen kijken dan ook doelbewust in de richting van dit isolatiemateriaal voor wat het isoleren van hun spouwmuur betreft. Dit gegeven neemt echter niet weg dat er op de markt nog voordeligere oplossingen zijn terug te vinden. Wanneer jij toch een voorkeur hebt voor PUR spouwmuurisolatie kunnen de onderstaande bespaartips je helpen om deze alsnog op financieel aantrekkelijke wijze te realiseren.

 

  • Sla de handen in elkaar met vrienden of familie

Het is altijd de moeite waard om even rond te horen of er nog iemand van plan is om PUR isolatiemateriaal te kopen. Is dat het geval? Sla dan de handen in elkaar en plaats één grote bestelling bij hetzelfde bedrijf. Op deze manier is het vaak mogelijk om aanspraak te maken op een zeer interessante kwantumkorting die kan oplopen tot zomaar even 10 procent.

 

  • Zelf PUR spouwmuurisolatie plaatsen

In het bijzonder wanneer er sprake is van de realisatie van een nieuwe spouwmuur kan je er eventueel voor kiezen om zelf het PUR isolatiemateriaal te plaatsen. Door zelf de handen uit de mouwen te steken kan je de arbeidskost die toch wel kan oplopen tot een slordige 60 procent alvast (grotendeels) uitsparen.

 

  • Subsidie of premie aanvragen

Wanneer je er tegenwoordig voor kiest om je spouwmuur te voorzien van PUR isolatiemateriaal is het mogelijk om een subsidie of premie te ontvangen. Deze subsidie of premie kan er voor zorgen dat je investering in spouwmuurisolatie financieel heel wat interessanter wordt. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze de terugverdientijd van je investering aanzienlijk kan inkorten. Het aanvragen van een subsidie of premie is dan ook uiteraard financieel bijzonder interessant.

Bespaar tot 30% extra op PUR spouwmuurisolatie

Bieden de bovenstaande bespaartips je onvoldoende besparing? In dat geval hebben we nog een extra interessante bespaartip voor jou in petto. Er kan namelijk tot nog eens 30 procent extra worden uitgespaard door een offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze offertes na ontvangst met elkaar te vergelijken. Ga dus bij voorkeur absoluut niet zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee, maar zorg er voor dat je een duidelijk beeld hebt van de gemiddelde kosten die voor PUR spouwmuurisolatie in rekening kunnen worden gebracht. Alleen zo kan je altijd zeker zijn van de best mogelijke prijs.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!