Kostprijs glaswol

Glaswol is sinds jaar en dag misschien wel het populairste isolatiemateriaal dat er op de markt is terug te vinden. De meeste mensen kennen glaswol echter vooral als materiaal dat wordt gebruikt voor het isoleren van het dak. Dat is uiteraard een optie, maar wist je ook dat glaswol tegenwoordig zeer populair is als spouwmuurisolatie? Door gebruik te maken van glaswol kan je op een efficiënte en bovendien financieel interessante manier je spouwmuur isoleren zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit. Klinkt dit voor jou ook best interessant, maar wil je eerst achterhalen hoeveel het isoleren van je spouwmuur met glaswol je zal kosten? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar beslist bij verder helpen!

Hoeveel kost glaswol als spouwmuurisolatie?

Glaswol is sinds jaar en dag één van de populairste isolatiematerialen, ook voor het isoleren van een spouwmuur omwille van de kostprijs waarover ze beschikt. In vergelijking met PIR, EPS en PUR is het gebruik van glaswol dan ook (veel) goedkoper en dat terwijl er eigenlijk op vlak van kwaliteit niet moet worden ingeleverd. Sterker nog, ten opzichte van heel wat andere isolatiematerialen beschikt glaswol over veel betere eigenschappen op vlak van brandveiligheid. Voor het kopen van glaswol als spouwmuurisolatie kan je rekening houden met de kostprijs zoals aangegeven in de onderstaande prijstabel.

 

Soort spouwmuurisolatie Gemiddelde kostprijs
Glaswol als spouwmuurisolatie Tussen 8 & 9 euro per vierkante meter

 

In het bijzonder bij de realisatie van een nieuwe spouwmuur zou je er in principe perfect voor kunnen kiezen om de glaswol zelf te plaatsen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat dit isolatiemateriaal er om bekend staat heel wat irritatie te kunnen veroorzaken aan de huid.

De prijsopbouw van glaswol als spouwmuurisolatie

De glaswol die je moet kopen voor het realiseren van spouwmuurisolatie neemt in totaal zo’n kleine 40 procent van de eindfactuur in beslag. 55 procent van het totale prijskaartje is voorbehouden voor de arbeidskosten en de overgebleven 5 procent moet worden betaald voor het gebruik van een eventuele machine. In principe zou je in de prijsopbouw van glaswol als spouwmuurisolatie ook de voorrijkosten er nog uit kunnen trekken, maar deze zitten verwezen in de prijs van de arbeid die moet worden verricht.

Keuzes die de prijs van glaswol als spouwmuurisolatie kunnen beïnvloeden

Om een goede berekening te kunnen maken van hoeveel het gebruik van glaswol als spouwmuurisolatie jou daadwerkelijk gaat kosten is het altijd een goed idee om even met een aantal factoren en keuzes rekening te houden. Wij hebben daarom de belangrijkste die meteen ook de grootste invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Verwijderen van oude isolatie en / of specieresten

Het kan gebeuren dat er zich verouderde isolatie en / of specieresten in de spouwmuur bevinden. Wanneer dat het geval is zullen deze eerste moeten worden verwijderd vooraleer ze opnieuw kan worden geïsoleerd. Het spreekt voor zich dat hiervoor een extra kostprijs in rekening zal worden gebracht. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de 20 en 25 euro per vierkante meter. Je leest het goed, het eventueel verwijderen van oude isolatie en specieresten uit de spouwmuur is duurder dan ze opnieuw isoleren met glaswol.

Keuze 2: De hoeveelheid glaswol isolatie

Glaswol is een zeer veelzijdig en kwalitatief isolatiemateriaal dat verkrijgbaar is in verschillende vormen. Dit zorgt er voor dat ze niet uitsluitend kan worden gebruikt om je spouwmuur te isoleren. Sterker nog, het vaakst van allemaal wordt glaswol ingezet als isolatiemateriaal voor het dak. Door de glaswol die je nodig hebt in één keer in grotere hoeveelheden te kopen zal je kunnen vaststellen dat de prijs per vierkante meter aanzienlijk lager komt te liggen. Eventueel de handen in elkaar slaan met de buren of vrienden of familie kan op dit vlak dan ook eveneens zeer interessant zijn.

Interessante bespaartips

Heeft de bovenstaande informatie je weten te overhalen om ook een investering te doen in glaswol als spouwmuurisolatie? In dat geval hebben we enkele interessante bespaartips voor jou in petto. Door optimaal gebruik te maken van deze tips zal je namelijk altijd kunnen vaststellen dat het verschuldigde prijskaartje voor je spouwmuurisolatie behoorlijk kan worden gedrukt.

 

  • Steek zelf de handen uit de mouwen!

Door zelf de glaswol te plaatsen in je spouwmuur is het mogelijk om een besparing te realiseren op de originele kostprijs tot wel 55 procent. Dat is mooi meegenomen, niet in het minst omdat het zelf plaatsen van glaswol eigenlijk vrij weinig voeten in de aarde heeft. Je dient er alleen maar rekening mee te houden dat dit materiaal behoorlijk kan prikken en een vervelende irritatie kan realiseren. Ben je hier niet bang voor? Dan is het absoluut de moeite waard om zelf je glaswol te plaatsen!

 

  • Aanspraak maken op een kwantumkorting

De tweede bespaartip hebben we eigenlijk doorheen de informatie op deze pagina reeds gegeven. Het is namelijk in bepaalde situaties mogelijk om aanspraak te maken op een zogenaamde kwantumkorting. Deze kan bijvoorbeeld verkregen worden wanneer je er voor kiest om samen met je buurman te investeren in glaswol en / of de plaatsing aan hetzelfde bedrijf uit te besteden. In het meest optimale geval kan de kwantumkorting oplopen tot wel 10 procent! Het lijkt misschien niet veel, maar het is toch altijd mooi meegenomen.

Bespaar tot 30% op de kostprijs van glaswol als spouwmuurisolatie

Ondanks het lage kostenplaatje dat is verbonden aan het gebruik van glaswol als spouwmuurisolatie is het beslist niet ondenkbaar dat deze voor veel mensen alsnog te hoog zal liggen. Dit kan zelfs het geval zijn na het toepassen van de hierboven aangegeven bespaartips. Indien dit eveneens geldt voor jou hebben we nog een stak achter de deur. Wist je namelijk dat er een mogelijkheid bestaat om een extra besparing te realiseren tot wel 30 procent? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte voor glaswol als spouwmuurisolatie aan te vragen bij verschillende bedrijven. Nadat je deze offertes hebt ontvangen en vergeleken zal je merken dat de eindfactuur nog eens stevig (extra) kan worden gedrukt.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!