Kostprijs EPS parels

Veel mensen weten niet goed van welk isolatiemateriaal ze gebruik moeten maken met betrekking tot het isoleren van hun spouwmuur. Wanneer dat eveneens geldt voor jou kan het interessant zijn om even in de richting van zogenaamde EPS parels te kijken. Deze parels zijn niet in het minst interessant om de spouwmuur mee te isoleren omdat ze ook na-isolatie perfect mogelijk maken. Lijkt gebruikmaken van dit isolatiemateriaal jou ook wel wat, maar heb je er geen idee van hoeveel de kosten uiteindelijk kunnen bedragen? Lees dan snel verder en krijg meteen een goed beeld van het mogelijke prijskaartje bij het eventueel toepassen van EPS parels als spouwmuurisolatie.

Hoeveel kosten EPS parels als spouwmuurisolatie?

EPS parels zijn door de jaren heen uitgegroeid tot één van de interessantste en vaakst toegepaste isolatiematerialen voor wat de spouwmuur betreft. Dit geldt misschien nog wel in het bijzonder voor het na-isoleren van een spouwmuur. De eisen die worden gesteld voor het in kunnen brengen van EPS parels zijn bovendien zeer toegankelijk. Het enige waar er rekening mee dient te worden gehouden is het feit dat de spouw minimum 3 centimeter breed moet zijn en er geen sprake mag zijn van vuilophoping. Wanneer er (bijvoorbeeld tijdens een voorafgaande controle) kan worden vastgesteld dat de spouw zich in goede staat bevindt kan meteen het isolatiemateriaal worden ingeblazen.

 

Type spouwmuurisolatie Gemiddelde kostprijs
EPS parels Tussen 20 & 25 euro per vierkante meter

 

Je moet er wel rekening mee houden dat de kostprijs van EPS parels als spouwmuurisolatie altijd wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk op dit vlak in eerste instantie aan de dikte van de spouwen, maar sta ook stil bij de moeilijkheidsgraad, de totale oppervlakte evenals de bereikbaarheid van de spouwmuur.

De prijsopbouw van EPS parels als spouwmuurisolatie

Wat het isoleren van de spouwmuur met EPS parels betreft moet er rekening gehouden worden met drie verschillende type kosten. In eerste instantie is er uiteraard de prijs voor het kopen van het isolatiemateriaal. Deze neemt 38 procent van de totale kosten in beslag. 57 procent van de kosten gaan op aan de arbeid die moet worden verricht en de resterende 5 procent moet worden betaald voor het indekken van de voorrijkosten. Door rekening te houden met de indeling van de prijsopbouw is het mogelijk om meteen te kunnen achterhalen hoeveel welk aspect met betrekking tot EPS parels als spouwmuurisolatie je nu precies moet kosten.

Keuzes die de prijs van EPS parels als spouwmuurisolatie beïnvloeden

Verschillende keuzes kunnen een al dan niet rechtstreekse impact hebben op de kostprijs die moet worden betaald voor het isoleren van de spouwmuur met behulp van EPS parels. Om er voor te zorgen dat geen enkele van deze keuzes aan je zicht wordt onttrokken hebben we ze even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De dikte van de spouw

Een eerste bepalende factor voor de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het realiseren van EPS parels als spouwmuurisolatie is terug te vinden in de breedte van de spouw. Deze dient altijd over een minimale dikte van 3 centimeter te beschikken, maar in principe wordt 5 of meer aangeraden. Hoe dikker de spouw is, des te meer isolatiemateriaal er uiteraard in dient te worden geplaatst, maar des te lager de kosten per vierkante meter kunnen uitvallen. Hier rekening mee houden is hoe dan ook altijd van groot belang.

 

Keuze 2: De bereikbaarheid van de spouwmuur

De ene spouwmuur is absoluut de andere niet. Dit geldt misschien nog wel in het meest voor de bereikbaarheid er van. Hoe goed is jouw spouwmuur bereikbaar en hoe efficiënt kan het isolatiemateriaal worden geplaatst en / of ingeblazen? Ook dit zal op het einde van de rit een behoorlijke invloed hebben op het totale prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor het isoleren van je spouwmuur.

Keuze 3: Meerdere onderdelen isoleren of niet

Een derde eveneens niet onbelangrijke keuze waar je rekening mee zal willen houden heeft betrekking tot het mogelijks isoleren van meerdere onderdelen in één keer. Buiten de spouwmuur kunnen EPS parels ook nog worden gebruikt om andere delen van je woning te isoleren. Door het materiaal groter in te kopen kan je er voor zorgen dat de kostprijs per vierkante meter aanzienlijk kan worden gedrukt en dat is uiteraard altijd mooi meegenomen, zeker en vast omdat de prijs op deze manier kan worden gedrukt zonder kwaliteitsverlies.

Interessante bespaartips

Het isoleren van een spouwmuur is door gebruik te maken van EPS parels bijzonder interessant te noemen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat het gebruik van EPS parels in vergelijking met glaswol een behoorlijk stuk duurder is. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om over één of meerdere bespaartips te kunnen beschikken. Wij hebben de belangrijkste van deze bespaartips alvast even voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Aanvragen van een premie of subsidie

Wist je dat er een mogelijkheid bestaat om voor het isoleren van je spouwmuur met EPS parels een subsidie of premie aan te vragen? Hoeveel je precies kan ontvangen is een beetje afhankelijk van verschillende factoren, maar het kan altijd de verschuldigde kostprijs enigszins verlagen. Zo wordt ook de terugverdientijd van je spouwmuurisolatie aanzienlijk beperkt.

 

  • Kwantumkorting

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om het isolatiemateriaal, in dit geval dus EPS parels in grotere hoeveelheden te kopen. Op deze manier kan de prijs die per vierkante meter moet worden betaald namelijk aanzienlijk worden ingeperkt.

Tot 30% besparen op de kosten van EPS parels als spouwmuurisolatie

De bovenstaande, interessante bespaartips zijn uiteraard zeer mooi meegenomen, maar er is meer. Wist je bijvoorbeeld dat er nog een mogelijkheid bestaat om tot 30 procent meer te besparen op de kosten van EPS parels als spouwmuurisolatie? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte aan te vragen voor EPS parels als spouwmuurisolatie bij verschillende bedrijven. Door al deze offertes na ontvangst met elkaar te vergelijken zal je uiteindelijk tot een mooie 30 procent extra kunnen besparen.

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!