Spouwmuurisolatie vragen

Het is best mogelijk dat je nog vragen hebt bij enkele termen en begrippen over spouwmuurisolatie. Om u zo goed als mogelijk te adviseren hebben we alvast enkele vragen gebundeld op deze pagina.

Wat is de K-waarde?

De K-waarde geeft weer wat het isolatieniveau van de woning is. Hoe lager deze K-waarde, hoe minder warmteverlies er is in de woning.

Wat is de U-waarde?

De U-waarde heeft aan hoeveel het warmteverlies is per vierkante meter. Deze waarde moet dus zo laag als mogelijk zijn. De U-waarde wordt bepaald per onderdeel van uw woning, bijvoorbeeld voor het dak, voor de buitenmuren, …

Wat is de R-waarde?

De R-waarde wordt steeds meegegeven aan isolatiematerialen. Op die manier kan je verschillende isolatiematerialen eenvoudig met elkaar vergelijken. De R-waarde geeft aan in welke mate het isolatiemateriaal de warmte tegenhoudt. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal in kwestie isoleert.

Wat is de Lambda-waarde?

De Lambda-waarde geeft aan in welke mate het isolatiemateriaal warmte geleidt. Een isolatiemateriaal dat goed isoleert en weinig warmte doorlaat zal dus ook een lage lambda-waarde hebben.

Wat is een koudebrug?

Een koudebrug is eenvoudig uit te leggen: het is niets minder dan een zwakke plek in de isolatie van uw woning. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden bij het isoleren van uw muren. Koudebruggen zorgen op een specifieke plaats voor een warmteverlies.
Omdat dit te maken heeft met de condensatie van het vocht dat aanwezig is kan dit leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming. Koudebruggen vind men vooral terug op plaatsen waar muurisolatie overgaat naar vloerisolatie. Ook bij ramen en deuren kent men regelmatig koudebruggen.

Waarop letten bij kiezen isolatie materiaal?

Isolatiemateriaal moet voldoende isoleren. Daarom zijn de lambda waardes belangrijk om te bekijken omdat het aangeeft goed een materiaal isoleert. De Lambda waarde is bij voorkeur zo laag als mogelijk.

Je moet er ook zeker van zijn dat het isolatiemateriaal geen vocht opneemt. De spouw vermijd dat vocht binnenloopt en voert dit vocht af via de luchtcirculatie. Daarbij is belangrijk dat het isolatiemateriaal het vocht niet opneemt.

Isolatiematerialen moeten ook dampdoorlatend zijn. Hierdoor kan het vocht van binnen naar buiten. Een naadloze plaatsing is ook belangrijk omdat barsten of naden de isolerende werking tegen zullen gaan. Een vakkundige plaatsing is dus wel vereist.

Wat gebeurd er met de gaten die worden geboord?

Nadat de spouwmuurisolatie werd aangebracht, zal het isolatiebedrijf deze gaten opnieuw opvullen. Deze gaten (van maximaal 2.2 centimeter) worden gemaakt in de kruising van de voeg en zijn dus eenvoudig opnieuw op te vullen.

Waar kan ik prijzen vergelijken?

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend zonder aankoopverplichting verschillende offertes (max. 5) aanvragen bij isolatiebedrijven uit uw regio. Op die manier kan je voor het isoleren van je spouwmuur prijzen vergelijken, adviezen inwinnen en isolatiespecialisten vergelijken.

 

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!