Spouwmuurisolatie aannemers

Steeds meer mensen kiezen er voor om de isolatie in bepaalde onderdelen van hun woning zelf te plaatsen. Dit doet men vooral omdat men op deze manier hoopt een aantrekkelijke, extra besparing te kunnen realiseren. Bij de ene vorm van isolatie is dat echter al eenvoudiger dan bij de andere. Neem nu bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. De plaatsing van dergelijke isolatie gebeurt zowel tijdens het bouwen van een nieuwe woning als bij na-isoleren bij voorkeur altijd door een erkende aannemer. Niet alleen kan je er op deze manier honderd procent zeker van zijn dat het isoleren is gebeurd volgens de regels van de kunst, daarnaast is het ook nog eens zo dat je alleen met een geldige factuur van een erkende aannemer een premie of subsidie kan ontvangen. Wil jij graag meer te weten komen over spouwmuurisolatie aannemers? Dan is de informatie op deze pagina raadplegen voor jou op een absolute must!

Welke kosten brengen aannemers in rekening bij spouwmuurisolatie?

Vooraleer je er voor zal kiezen om een beroep te doen op een aannemer voor de realisatie van je spouwmuurisolatie spreekt het voor zich dat je een bepaald beeld zal willen hebben van de kosten die er aan jou in rekening gebracht kunnen worden. Wat dit betreft is het van belang om er rekening mee te houden dat elke situatie uniek is. Bovendien hangt de totale kostprijs niet alleen af van de aannemer waar je een beroep op doet, wat ook te denken van het soort isolatiemateriaal? De kostprijs die een aannemer in rekening brengt voor zijn werkzaamheden wordt doorgaans net als het isolatiemateriaal per vierkante meter aangerekend. Vaak wordt er zelfs geen onderscheid gemaakt tussen beide kosten en ontvang je dus gewoon één globaal prijskaartje waarmee de volledige isolatie-opdracht is uitgevoerd.

 

Denk je er sterk over na om het isoleren van je spouwmuur niet zelf te doen, maar wil je daarvoor het liefst van allemaal een beroep doen op een ervaren en dus deskundige aannemer? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even de informatie uit de onderstaande prijstabel op je in te laten werken.

 

Type isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs incl. plaatsing
Glaswol Gemiddeld tussen 17,50 & 22 euro per vierkante meter
EPS-parels Gemiddeld tussen 22 & 26 euro per vierkante meter
PUR-schuim Gemiddeld tussen 24 & 29 euro per vierkante meter

Voordelen van spouwmuurisolatie uitbesteden aan aannemer

Je ziet het steeds vaker gebeuren dat mensen er voor kiezen om bepaalde onderdelen van hun woning zelf van het nodige isolatiemateriaal te voorzien. Dat is vaak een optie, maar toch kan het wel degelijk interessanter zijn om er voor te kiezen om een beroep te doen op een ervaren en erkende aannemer. De belangrijkste voordelen die hieraan zijn verbonden hebben we alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Je bent verzekerd van een correct geïsoleerde spouwmuur. Bij het isoleren van een spouwmuur is het van het grootste belang dat de volledige spouw goed en aansluitend is geïsoleerd. Alleen op deze manier kan er namelijk voor worden gezorgd dat er niet alsnog warmteverlies en / of vochtophoping in de spouw kan optreden. Is één van deze beide factoren wel het geval, dan schiet de plaatsing van de spouwmuurisolatie haar doel eigenlijk een beetje voorbij.

 

  • Je kan het advies inroepen van een echte expert. In het bijzonder wanneer je er voor wil kiezen om een bestaande spouwmuur na te isoleren is het van belang dat je goed weet wat je doet en van welk isolatiemateriaal er gebruik kan worden gemaakt. Daarnaast dient er ook vaak een onderzoek te gebeuren naar de mate waarin er eventueel nog specieresten in de spouw zijn terug te vinden. Dergelijke onderzoeken kan je niet zelf doen waardoor je in principe bent verplicht om een expert in te schakelen.

 

  • Je kan aanspraak maken op een bepaalde garantie en bovendien kan je ook nog eens een premie of subsidie verkrijgen. Dit zorgt er voor dat je over de hele lijn niet alleen op een optimaal gevoel van zekerheid kan rekenen, daarnaast kan een beroep doen op een erkende aannemer er ook nog eens zomaar voor zorgen dat je geniet van een scherper prijskaartje. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Het zou absoluut fout zijn om zomaar te stellen dat er geen voordelen zijn verbonden aan het zelf (proberen) isoleren van je spouwmuur. De belangrijkste drijfveer hierachter is echter vooral financieel getint. Hoe je het namelijk ook draait of keert, het zelf isoleren van je spouwmuur is op het einde van de rit altijd financieel interessanter, althans wanneer je geen rekening dient te houden met het kopen van dure machines en / of heel wat materialen. Is dat wel een vereiste? Dan is het veelal wel degelijk interessanter om het isoleren van je spouwmuur uit te besteden aan een professionele aannemer.

 

Ondanks het feit dat je spouwmuur isoleren uitbesteden je dus altijd op het einde van de rit wat meer geld kost moet het wel gezegd dat er behoorlijk wat op deze meerprijs kan worden bespaard. Wanneer je op zoek gaat naar spouwmuurisolatie aannemers is het bijvoorbeeld nooit een goed idee om zomaar met de eerste, de beste partij in zee te gaan, neen ook niet wanneer deze je is aangeraden door een goede vriend of een familielid. Vraag altijd offertes op bij verschillende gespecialiseerde bedrijven en vergelijk ze om uiteindelijk de best mogelijke prijs te kunnen verkrijgen. In de praktijk kan je hierdoor zomaar tot 30% aan kosten uitsparen, als dat niet mooi meegenomen is!

Belangrijk voor recht op premie / subsidie

Veel mensen willen het nog wel eens vergeten, maar het is in principe alleen maar in je eigen financieel voordeel om een beroep te doen op een aannemer voor het plaatsen van je spouwmuurisolatie. Dat heeft uiteraard veel te maken met het feit dat je alleen op deze manier aanspraak kan maken op een subsidie of premie. Hoeveel voordeel je hiermee kan behalen is een beetje afhankelijk van het type isolatiemateriaal en kan ook worden beïnvloed door de plaats waar je woonachtig bent. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat je door een aannemer in te schakelen voor het plaatsen van je spouwmuurisolatie altijd kan rekenen op een bepaald, extra financieel voordeel en dat is uiteraard steeds mooi meegenomen.

 

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!