Offertes muurisolatie

Denk je er net als zoveel andere mensen aan om muurisolatie toe te passen in je woning? Wil je daarvoor graag een offerte ontvangen van een professioneel isolatiebedrijf, maar wil je tegelijkertijd ook verzekerd zijn van de best mogelijke prijs? In dat geval is het altijd een aanrader om meerdere offertes aan te vragen bij diverse partijen. Waar je op dit vlak precies rekening mee dient te houden en welk voordeel deze werkwijze je precies kan opleveren wordt meteen duidelijk door het lezen van de informatie op deze pagina.

De basis voor offertes muurisolatie aanvragen

Wanneer je offertes gaat aanvragen voor het realiseren van muurisolatie in je woning spreekt het voor zich dat je een duidelijke beschrijving van de opdracht zal moeten opstellen. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld moeten aangeven welke vorm van muurisolatie er precies moet worden gerealiseerd. Op dit vlak dien je een keuze te maken uit drie mogelijkheden, namelijk:

 

  1. Het isoleren van de spouwmuur
  2. Het toepassen van binnenmuurioslatie
  3. Het realiseren van gevel- of buitenmuurisolatie

 

Bovenstaande is een keuze waar je goed over na moet denken. Aan bepaalde vormen van muurisolatie, zoals buitenmuurisolatie zijn immers extra vereisten verbonden. Dit komt omdat de uitstraling van het huis wordt veranderd waardoor er een vergunning moet worden aangevraagd. Spouwmuurisolatie kan dan weer uitsluitend worden gerealiseerd bij woningen waarbij er sprake is van een niet eerder geïsoleerde spouwmuur.

 

Een tweede punt waar je rekening mee moet houden is welke partij de plaatsing van de muurisolatie voor diens rekening zal nemen. Ga je dit zelf doen en moet het isolatiebedrijf met andere woorden uitsluitend het isolatiemateriaal leveren of ga je ook de werkzaamheden uitbesteden? Dit is eveneens een uitermate belangrijk punt, want de arbeidskosten nemen zomaar even 60 à 65 procent van de totale factuur voor muurisolatie in beslag.

 

Eerder heb je reeds besloten op welke manier je, je muren wenst te (laten) isoleren. Het spreekt echter voor zich dat je ook zal moeten nadenken over het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Hierbij speelt ook je keuze op vlak van plaatsing een belangrijke rol. Ga je zelf binnenmuurisolatie plaatsen? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor isolatiepanelen. Deze kunnen immers zeer eenvoudig tegen de muur aan worden geplaatst. Dit maakt het een zeer toegankelijk isolatiemateriaal voor de handige doe-het-zelver.

 

Vergeet tot slot ook niet in je offerte-aanvraag aan te geven wat de oppervlakte is die moet worden geïsoleerd. Hiervoor dien je gewoon de afmetingen van de te isoleren muren op te nemen. Doe je dit liever niet zelf omdat je vreest verkeerd te meten? In dat geval is het altijd een mogelijkheid om de vakman te vragen om de opmetingen te doen. Doorgaans wordt hier een klein bedrag voor aangerekend welke in mindering wordt gebracht wanneer de opdracht uiteindelijk aan het bedrijf in kwestie wordt toegekend.

Wanneer moet de muurisolatie geplaatst worden?

Bedenk ook even wanneer de muurisolatie precies geplaatst dient te worden. Heb je een bepaalde periode voor ogen? Geef dit dan ook gerust aan bij het versturen van de offerte-aanvraag. Hier kan het isolatiebedrijf dan meteen rekening mee houden. Let op, isolatiebedrijven durven hun kostprijs nog wel eens te baseren aan de hand van de tijd die ze krijgen om de werken uit te voeren. Ook de periode in het jaar kan een zekere invloed hebben op de isolerende werkzaamheden van een professioneel bedrijf. Wil je zeker zijn van de best mogelijke prijs voor jouw muurisolatie? Vraag dan niet om de werken meteen uit te voeren en kies er bij voorkeur voor om ze in het laagseizoen in te plannen. Zo ben je altijd verzekerd van de scherpst mogelijke prijs voor jouw muurisolatie.

Uit wat bestaat een muurisolatie offerte?

Wanneer je uiteindelijk een offerte voor muurisolatie hebt aangevraagd zal je deze na afzienbare tijd van de verschillende bedrijven ontvangen. Je zal op dit vlak kunnen vaststellen dat er telkens min of meer dezelfde informatie in terug te vinden zal zijn. Een muurisolatie offerte bestaat dan ook steevast uit de volgende onderdelen:

 

  1. De arbeidskosten

In elke muurisolatie offerte wordt in eerste instantie en afzonderlijk aangegeven welke arbeidskosten er moeten worden betaald. Deze kunnen op twee verschillende manieren worden berekend. Dit kan namelijk zowel per vierkante meter als per uur. In principe is het altijd het interessantst wanneer er gebruik wordt gemaakt van een vaste prijs voor de uit te voeren arbeid. Op deze manier voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

  1. De materiaalkosten

Een apart luik van de offerte is voorbehouden voor de materiaalkosten. Het is erg belangrijk om deze grondig te controleren. Niet alleen moet je er namelijk zeker van zijn dat er gebruik wordt gemaakt van het juiste type isolatiemateriaal, sta ook even stil bij bijvoorbeeld de dikte waarover ze beschikt.

 

  1. De oppervlakte die moet worden geïsoleerd

Bij het versturen van de offerte-aanvraag heb je duidelijk aangegeven hoe groot de oppervlakte precies is welke moet worden geïsoleerd. Controleer of de door jou aangegeven waarden overeenkomen met deze die zijn opgenomen in de offerte.

 

  1. De BTW die in rekening wordt gebracht

In elke muurisolatie offerte die je ontvangt moet duidelijk de BTW staan aangegeven. Staat deze niet in de offerte vermeldt? Vraag dan om een schriftelijke bevestiging of deze al dan niet in de prijs is inbegrepen. Het zou erg zuur zijn mocht achteraf blijken dat er bovenop de aangegeven prijzen nog BTW wordt aangerekend.

 

  1. De garantie die wordt aangeboden

Last but not least is er nog de garantie die wordt aangeboden op de muurisolatie wanneer deze wordt geplaatst door het isolatiebedrijf in kwestie. Let op, kies je er voor om uitsluitend de materialen bij het isolatiebedrijf te kopen en doe je de plaatsing zelf? In dat geval zal er nooit ook maar enige aanspraak gemaakt kunnen worden op een bepaalde garantie. Dit is zeker iets om bij stil te blijven staan!

Tot 30% besparen op de kosten voor jouw muurisolatie

Het aanvragen van meerdere muurisolatie offertes zorgt er voor dat je altijd kan rekenen op een zo optimaal mogelijk financieel voordeel. In de praktijk betekent dit dat je zomaar even een besparing kan realiseren van 30 procent ten opzichte van wanneer je er zomaar voor zou kiezen om met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. Wil jij ook tot 30% (extra) kunnen besparen op de kosten voor jouw muurisolatie? In dat geval is het altijd een aanrader om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze op objectieve wijze met elkaar te vergelijken.

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!