Offertes buitenmuurisolatie

De realisatie van buitenmuurisolatie staat er om bekend gepaard te gaan met vrij hoge kosten. Dat komt omdat mensen deze kosten gaan vergelijken met bijvoorbeeld de prijs die moet worden betaald voor spouwmuurisolatie of binnenmuurisolatie. In de praktijk hoeft buitenmuurisolatie laten toepassen dan ook helemaal niet zo duur te zijn, op voorwaarde dat je wel voldoende onderzoek uitvoert. Een objectieve vergelijking kan echter enkel en alleen worden uitgevoerd op het ogenblik dat er meerdere offertes voor handen zijn. Omwille van deze reden zetten we op deze pagina graag even alle belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot het aanvragen van buitenmuurisolatie offertes voor jou op een rijtje.

Waarom is het aanvragen van offertes buitenmuurisolatie belangrijk?

Het aanvragen van offertes buitenmuurisolatie is zeer belangrijk en zie je dan ook het best niet over het hoofd. Zonder het goed en wel te beseffen betalen heel wat mensen namelijk veel teveel voor hun buitenmuurisolatie. Niet zelden ligt hun factuur in de praktijk dan ook zomaar even tot wel 30 procent hoger dan strikt noodzakelijk is. Dat is vervelend, want die 30 procent zorgt niet alleen voor een langere terugverdientijd, daarnaast is ook de eenmalige investering hierdoor voor veel mensen een stuk minder toegankelijk. Wil je voorkomen dat jij eveneens met deze vervelende situatie te maken krijgt? Dan is het aanvragen van verschillende offertes buitenmuurisolatie voor jou ongetwijfeld een absolute aanrader te noemen!

Wat moet er precies worden opgenomen in je offerte-aanvraag?

Vooraleer er door bedrijven offertes voor buitenmuurisolatie aangeleverd kunnen worden spreekt het voor zich dat je in eerste instantie een aanvraag daartoe zal moeten indienen. Om er voor te zorgen dat je echt waardevolle offertes ontvangt waar je ook echt iets mee kan doen is het altijd een aanrader om goed na te denken over de inhoud van je offerte-aanvraag voor buitenmuurisolatie. Wij hebben in ieder geval een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet die je absoluut niet over het hoofd mag zien bij het opmaken van je offerte-aanvraag.

Welke vorm van buitenmuurisolatie heeft je voorkeur?

In eerste instantie zal je willen kijken naar het type buitenmuurisolatie daar voor jou het interessantst is. Stel je hierbij ook zeker de vraag of je het realiseren van nieuwe buitenmuurisolatie bijvoorbeeld zal gaan combineren met het vernieuwen van de gevelbekleding of niet. Indien dat het geval is moet je voor jezelf bepalen of je op dit vlak de voorkeur geeft aan bijvoorbeeld het aanbrengen van steenstrips of het realiseren van gevelbepleistering en ga zo maar door. Er bestaan op dit vlak tegenwoordig zeer veel uiteenlopende mogelijkheden die allen over hun eigen, specifieke voordelen beschikken. Hier even zelf voldoende onderzoek naar doen vooraleer een offerte-aanvraag in te dienen is dan ook altijd een absolute vereiste.

De oppervlakte die moet worden geïsoleerd

In tweede instantie moet er uiteraard ook worden aangegeven welke oppervlakte er moet worden geïsoleerd. Hoe groter de te isoleren oppervlakte des te hoger het totale kostenplaatje zal komen te liggen, maar des te lager de prijs per vierkante meter wordt. Let op, het is altijd aan te raden om het opmeten van de te isoleren muur uit te besteden aan een ervaren en professionele partij. In principe zou je er namelijk dan wel voor kunnen kiezen om dit zelf te doen, maar wanneer je fout opmeet kunnen de werken vertraging oplopen en kan je bovendien rekening moeten houden met extra kosten. Iets meer isolatiemateriaal bestellen kan bovendien geen kwaad. De kans is groot dat deze vroeg of laat namelijk nog wel eens van pas zal komen in of bij je woning.

Een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden

Uiteraard hoef je niet precies te omschrijven hoe de buitenmuurisolatie van je keuze moet worden aangebracht. Wat we met bovenstaande bedoelen is dat er duidelijk dient te worden aangegeven of er bijvoorbeeld uitsluitend isolatiemateriaal moet worden geleverd door het bedrijf in kwestie of het materiaal ook daadwerkelijk moet worden geplaatst. Dit is een zeer belangrijk verschil, ook voor de mogelijkheid om een subsidie of premie te kunnen ontvangen. Veel mensen weten het niet, maar een dergelijke premie is veelal uitsluitend mogelijk op het ogenblik dat er voor wordt gekozen om de plaatsing van de isolatie uit te besteden aan een expert.

Wanneer de buitenmuurisolatie moet worden geplaatst

Vergeet tot slot ook niet aan te geven wanneer de buitenmuurisolatie bij voorkeur moet worden geplaatst. Hou er wat dit betreft wel rekening mee dat dit niet kan gebeuren bij regenweer en ook zeker niet wanneer de temperaturen tegen het vriespunt aanleunen. Bovendien is het altijd aan te raden om de plaatsing van je buitenmuurisolatie aan te vragen buiten het hoogseizoen. Dit wil de verschuldigde kostprijs nog wel eens een beetje drukken.

De inhoud van je offertes buitenmuurisolatie

Wanneer je eenmaal de aanvraag hebt verzonden is het uiteraard zaak om de offertes af te wachten. Wanneer je offertes buitenmuurisolatie ontvangt zal je kunnen vaststellen dat deze steeds uit meerdere onderdelen bestaat. We hebben deze verschillende onderdelen even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet zodat je er zeker en vast geen enkele over het hoofd zou zien.

 

  1. Duidelijke omschrijving van de gebruikte materialen

In je offerte-aanvraag voor buitenmuurisolatie heb je als het goed is aangegeven van welke isolatiematerialen er gebruik moet worden gemaakt. Controleer dit goed met de inhoud van de offertes die je ontvangt. Kijk bovendien niet alleen naar het type isolatiemateriaal, maar hou eveneens rekening met de specificaties waarover ze beschikt. Hoe dik is het isolatiemateriaal bijvoorbeeld? Ook dit zijn belangrijke gegevens die overigens altijd een zekere impact kunnen hebben op het kostenplaatje.

 

  1. Een aparte vermelding van de arbeidskosten

In een offerte voor buitenmuurisolatie worden de arbeidskosten altijd apart aangegeven van de materiaalkosten. De arbeidskosten kunnen op verschillende manieren worden aangerekend. Dit kan namelijk gebeuren per vierkante meter, maar ook per uur.

 

  1. Eventuele kosten voor meerwerken

Het is mogelijk dat er extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd voor wat de realisatie van buitenmuurisolatie betreft. Deze extra arbeid moet in de offerte steeds apart worden aangegeven. In het merendeel van de gevallen wordt er hierbij wel gebruik gemaakt van een uurtarief en dus niet van een prijs per vierkante meter.

 

  1. De garantie die wordt aangeboden

Indien de buitenmuurisolatie wordt geplaatst door een ervaren isolatiebedrijf moet er hiervoor altijd een bepaalde garantie worden aangeboden. Deze garantie dient duidelijk te worden omschreven in de offerte. Niet alleen de duur van de garantie moet worden vermeld, maar ook waar ze precies betrekking op heeft.

 

  1. Wanneer worden de werken uitgevoerd?

Tot slot zal er in een offerte altijd worden aangegeven wanneer de te verwachten uitvoeringsdatum is van de werkzaamheden. Je dient er wel rekening mee te houden dat hier in de praktijk nog wel eens van kan worden afgeweken. Wees er dan ook zeker van om na het toekennen van de werken altijd even te valideren wanneer deze precies zullen worden uitgevoerd.

 

Wil je er in ieder geval zeker van kunnen zijn dat de realisatie van jouw buitenmuurisolatie gebeurt tegen de scherpst mogelijke prijs en tegelijkertijd door een ervaren en professioneel bedrijf? In dat geval is het een absolute aanrader om er voor te kiezen om meerdere offertes voor buitenmuurisolatie aan te vragen!

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!