Offertes binnenmuurisolatie

Wanneer je er aan denkt om binnenmuurisolatie uit te voeren spreekt het voor zich dat je meteen ook even stil zal willen blijven staan bij de gemiddelde kosten die daarvoor in rekening kunnen worden gebracht. Om hier een duidelijk zicht op te krijgen is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om een offerte aan te vragen bij verschillende partijen en deze met elkaar te vergelijken. Alleen op deze manier zal je namelijk kunnen vaststellen welke van de verschillende partijen je het interessantste aanbod kan doen. Wil je graag meer te weten komen over het aanvragen van offertes voor binnenmuurisolatie? Dan kan de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij verder helpen!

Waarom offertes binnenmuurisolatie vergelijken?

De belangrijkste reden waarom je er altijd voor zou moeten kiezen om offertes voor binnenmuurisolatie bij meerdere partijen aan te vragen is uiteraard terug te vinden in het financiële voordeel dat dit met zich meebrengt. Veel mensen gaan vandaag de dag nog steeds zomaar met de eerste, de beste partij in zee, maar dat lijkt uiteindelijk na afloop lang niet altijd de beste keuze. Door het aanvragen van meerdere offertes bij verschillende isolatiebedrijven voor de realisatie van je binnenmuurisolatie is het in de praktijk dan ook zomaar mogelijk om een besparing tot een aantrekkelijke 30 procent te realiseren.

Offertes voor binnenmuurisolatie aanvragen

In eerste instantie zal je uiteraard een aanvraag moeten indienen voor het ontvangen van binnenmuurisolatie offertes. Je moet er rekening mee houden dat er in deze aanvraag altijd een zo duidelijk mogelijke omschrijving van de werkzaamheden moet worden aangegeven. Om er zeker van te zijn dat je op dit vlak niets over het hoofd ziet hebben we deze verschillende zaken even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

In eerste instantie moet er worden gekeken naar het type isolatiemateriaal waar je gebruik van gaat maken. Kies je er bijvoorbeeld voor om een gyproc voorzetwand te plaatsen en indien ja, van welk isolatiemateriaal wordt er daarbij gebruik gemaakt? Op dit vlak kan je een keuze maken uit meerdere mogelijkheden. Zo is het een mogelijkheid om te kiezen voor isolatiedekens, maar is het eveneens een optie om te kiezen voor isolatieplaten. Probeer op voorhand reeds even te onderzoeken hoe groot het prijsverschil gemiddeld tussen deze verschillende soorten isolatiematerialen precies is.

Wanneer je in je offerte-aanvraag hebt aangegeven van welke type binnenmuurisolatie je gebruik wenst te maken en welk isolatiemateriaal daar moet worden gebruikt is het tijd om verder te gaan naar het volgende onderdeel. Geef namelijk bijvoorbeeld ook duidelijk aan hoe groot de oppervlakte is welke moet worden geïsoleerd. Indien je dit zelf gaat opmeten spreekt het voor zich dat dit zeer nauwkeurig dient te gebeuren. Bovendien geldt dat het beter is om een klein beetje isolatiemateriaal teveel te hebben dan te weinig. Twijfel je of je zelf wel in staat bent om de opmeting te doen? In dat geval kan je dit ook uitbesteden aan een isolatiebedrijf. Beslis je uiteindelijk om de isolerende werkzaamheden bij hetzelfde bedrijf onder te brengen? In dat geval wordt de kostprijs voor het opmeten veelal in minder gebracht.

Last but not least is het ook altijd aan te raden om duidelijk te maken wanneer je min of meer wil dat je binnenmuurisolatie wordt geplaatst. Bedenk op dit vlak dat de periode in het jaar mede bepalend kan zijn voor de hoogte van de facturatieprijs. Probeer daarom je isolatie altijd in het laagseizoen te laten plaatsen en geef het bedrijf de ruimte om zelf aan te geven wanneer het hen het beste uitkomt. Alleen op deze manier wordt voorkomen dat een strakke deadline alsnog een zekere impact heeft op de uiteindelijke kostprijs van je binnenmuurisolatie.

Wat moet er in een binnenmuurisolatie offerte worden vermeld?

Ondertussen mag het duidelijk zijn wat jij precies moet aangeven aan het isolatiebedrijf dat mogelijks je binnenmuurisolatie kan komen realiseren, maar waar moet je nu precies rekening mee houden bij het raadplegen van de offertes die je ontvangt? Ook deze informatie hebben we speciaal voor jou nog even uitgebreid op een rijtje gezet.

 

  1. De kostprijs van het isolatiemateriaal. Let op dit vlak niet alleen op de hoeveelheid isolatiemateriaal welke wordt voorzien, maar ook op de specificaties. Isolatiematerialen kunnen over zeer uiteenlopende specificaties beschikken wat zich mogelijks ook kan vertalen in een sterk variërend kostenplaatje.
  2. De arbeidskosten. Deze kosten dienen altijd apart te worden aangegeven. Dit is een zeer belangrijk gegeven, want veel mensen kiezen er uiteindelijk voor om de plaatsing van hun binnenmuurisolatie zelf te doen. Indien dat eveneens geldt voor jou moet je er echter een duidelijk beeld van hebben welke besparing je dit kan opleveren. De arbeidskosten kunnen zowel per vierkante meter als per uur worden aangerekend.
  3. De periode waarin de binnenmuurisolatie kan worden geplaatst. Uiteraard moet er in de offerte duidelijk worden aangegeven wanneer de werkzaamheden plaats kunnen vinden. Op deze manier kan ook jij een planning opmaken en heb je bijvoorbeeld voldoende tijd en ruimte om de kamer(s) leeg te maken.
  4. De eventuele meerwerken die in rekening gebracht kunnen worden. Veel mensen vragen bij het toepassen van binnenmuurisolatie aan het isolatiebedrijf in kwestie om bijvoorbeeld de radiatoren te verwijderen. Dit zijn werkzaamheden die niet standaard in de offerte zijn inbegrepen en waar bijgevolg extra kosten voor zullen worden aangerekend. Voor dergelijke situaties wordt er een meerprijs per uur aangegeven.
  5. De garantie op de gerealiseerde binnenmuurisolatie. Wanneer de binnenmuurisolatie door het isolatiebedrijf zelf wordt geplaatst kan je altijd rekening houden met een zekere garantietermijn. Ook deze moet duidelijk in de offerte omschreven worden. Heb je er voor gekozen om enkel en alleen het isolatiemateriaal bij het bedrijf in kwestie te bestellen? In dat geval kan je doorgaans geen aanspraak maken op ook maar enige garantie.

Tot slot nog een laatste aandachtspuntje. Hou er altijd rekening mee dat je voor het kunnen aanvragen van een premie of subsidie eveneens voor de plaatsing van je binnenmuurisolatie een beroep moet doen op een professioneel bedrijf. Doe je de plaatsing zelf? Dan zal je immers geen recht hebben op de financiële tegemoetkoming die vanuit je stad of gemeente wordt aangeboden.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!