Multipor isolatieplaten

Tegenwoordig is het op vlak van binnenmuurisolatie mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Eén van de isolatiematerialen die op vlak van populariteit een zeer aanzienlijke groei heeft gemaakt is de Multipor isolatieplaat. Het betreft hier een onbrandbare, ultralichte isolatieplaat welke is gemaakt van cellenbeton. Dit materiaal beschikt over een zuivere, minerale samenstelling en is drukvast. In vergelijking met het reguliere Ytong cellenbeton kan er worden vastgesteld dat het cellenbeton van Multipor over een aanzienlijke hoeveelheid meer cellen beschikt. Dit zorgt er voor dat ze over werkelijk uitstekende isolerende eigenschappen beschikt. In de praktijk worden Multipor isolatieplaten dan ook niet alleen gebruikt voor het isoleren van wanden, maar ook voor het isoleren van een plafond. Ook als isolatiemateriaal bij nieuwbouwprojecten wordt ze in sneltempo populairder.

Hoeveel Multipor isolatieplaten heb je nodig?

Het aantal Multipor isolatieplaten dat je nodig hebt is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte die moet worden geïsoleerd. Deze moet je dan ook eerst uitrekenen op basis van het aantal vierkante meters. Je dient bij het uitrekenen wel rekening te houden met de uitsparingen die zijn voorzien. De Multipor platen staan er om bekend over een vast formaat te beschikken van 60 x 39 centimeter wat er voor zorgt dat je de hoeveelheid aan platen in principe eenvoudig zelf kan bepalen. Let wel, voor de plaatsing van de aangekochte Multipor isolatieplaten dien je ook de beschikking te hebben over een bepaalde hoeveelheid lijm en toebehoren.

De dikte van de Multipor isolatieplaten

Veel mensen stellen zich eveneens de vraag over welke dikte de Multipor isolerende platen dienen te beschikken. Dit is echter sterk afhankelijk van de totale isolatiewaarde welke je wenst te realiseren. Bovendien moet er ook worden gekeken naar de constructie waar de isolerende platen tegen zullen worden bevestigd. Hoe beperkter de zogenaamde U-waarde is van het constructiedeel, des te beter de isolerende werking. De Multipor platen voor de realisatie van binnenmuurisolatie hebben een warmtedoorgangscoëfficiënt van 0,042 W/mK. Dit zorgt er voor dat er een structurele meerwaarde op vlak van isolerende werking voor de binnenmuren van je huis kan worden gerealiseerd.

Zelf Multipor isolatieplaten plaatsen? Het kan!

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van Multipor isolatieplaten voor het realiseren van binnenmuurisolatie zal je kunnen vaststellen dat deze zeer eenvoudig zelf geplaatst kunnen worden. Multipor isolatieplaten zijn bovendien ook zonder probleem alleen op te tillen. Ondanks het feit dat Multipor namelijk een massief, steenachtig isolatiemateriaal is bestaat het voor het merendeel uit cellen waarin lucht is opgesloten. Dit zorgt er voor dat het gewicht van de platen aanzienlijk binnen de perken blijft. Hierdoor kan ze in alle omstandigheden door één enkele persoon worden verwerkt, ook indien dit op grotere hoogte dient te gebeuren. De standaard afmeting van een Multipor isolatieplaat is 600 op 390 millimeter. De leverbare dikte van de platen varieert echter van 50 tot 300 millimeter.

 

Indien je zelf de aangekochte Multipor isolatieplaten gaat plaatsen dien je er wel rekening mee te houden dat je verschillende gereedschappen en andere materialen ter beschikking zal moeten hebben. Op dit vlak is het aan te raden om de volgende zaken in huis te halen:

 

  • Een kunststof lijmemmer en water voor het aanmaken van de lijmmortel
  • Een boormachine met roerstang of een mixer voor het mengen van de lijmmortel
  • Een tandspaan voor het aanbrengen van de lijmmortel.
  • Een schuurbord.
  • Een handzaag voor het op maat zagen van de isolatieplaten.
  • Stukadoorgereedschap voor het aanbrengen van de afwerkende pleisterlaag.
  • Een stoffer en blik voor het verwijderen van de zaagresten evenals het stof.

Alle voordelen van Multipor isolatieplaten op een rijtje

Bovenstaande heeft reeds duidelijk gemaakt dat je door het kopen van Multipor isolatieplaten kan rekenen op een reeks van zeer interessante voordelen. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele van deze voordelen over het hoofd ziet hebben we ze nog even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet:

 

  • Multipor isolatieplaten zijn niet brandbaar.
  • Ze zijn massief en bovendien ook vormvast.
  • Voorkomt de vorming van algen, schimmels evenals micro-organismen.
  • Mechanisch hoog belastbaar.
  • Eenvoudig op maat te zagen.
  • 100 procent milieuvriendelijk.
  • Toepasbaar bij zowel renovatieprojecten als bij een nieuwbouw.

Hoeveel kosten Multipor isolatieplaten?

Tot slot zal je uiteraard nog graag willen weten met welke gemiddelde kosten je voor Multipor isolatieplaten rekening dient te houden. Dat wordt duidelijk gemaakt door het raadplegen van de onderstaande prijstabel.

 

Type Multipor isolatieplaten Gemiddelde kostprijs
Multipor 100mm 72st/pak (16,85 vierkante meter) Zo’n 700 euro per pakket
Multipor 140mm 48st/pak (11,52 vierkante meter) Zo’n 690 euro per pakket
Multipor 160mm 42st/pak (10,08 vierkante meter) Zo’n 685 euro per pakket

 

Voor het kopen van een zak met Multipor lijmmortel kan er tot slot nog worden gerekend op een extra meerprijs welke rond de 40 euro is gelegen. Alles bij elkaar gezien kunnen we in ieder geval concluderen dat er voor kiezen om gebruik te maken van Multipor isolatieplaten je zeker en vast op financieel vlak geen windeieren zal leggen.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!