Kostprijs schapenwol

Voor veel mensen is het belangrijk dat ze in hun woning gebruikmaken van een zo veelzijdig mogelijk isolatiemateriaal. De thermische eigenschappen van deze materialen zijn immers lang niet de enige waar bij stil moet worden blijven gestaan. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de brandwerende factor en de akoestische eigenschappen? Wanneer je op zoek bent naar een ideale combinatie van akoestische en thermische isolatie en je bovendien ook het ecologische aspect niet uit het oog wenst te verliezen kan kiezen voor schapenwol isolatie de moeite waard zijn. De gemiddelde kosten die voor dit type van isolatiemateriaal in rekening worden gebracht wordt meteen duidelijk gemaakt aan de hand van de informatie op deze pagina.

Hoeveel kost schapenwol?

Schapenwol staat er om bekend een 100 procent natuurlijk product te zijn welke kan worden ingezet voor allerhande isolatiedoeleinden. Dit type van isolatiemateriaal staat er bovendien om bekend tot wel 35 procent van diens eigen gewicht te kunnen dragen zonder dat er op vlak van isolatiewaarde moet worden ingeboet. Bijkomend voordeel dat hiermee wordt gecreëerd is dat dit type van materiaal perfect geschikt is om vocht op te nemen. Schapenwol beschikt verder over een natuurlijke vochtregulering die een preventieve werking heeft tegen schimmels.

Soort schapenwol als muurisolatie Gemiddelde kostprijs
Schapenwol met een dikte van 60 mm Tussen de 22 & 26 euro per vierkante meter

 

De bovenstaande prijstabel geeft je uiteraard alleen maar aan met welke gemiddelde kostprijs je rekening moet houden voor het kopen van de schapenwol. Wat echter ook met de plaatsing er van? Om je een nog beter beeld te geven van de gemiddelde investering waar je bij schapenwol als muurisolatie rekening mee dient te houden hebben we even de onderstaande prijsvoorbeelden op een rijtje gezet.

 

  • Goedkoopste oplossing

De meest voordelige oplossing bij de keuze van schapenwol als muurisolatie wordt geboden op het ogenblik dat je er voor kiest om ze zelf te plaatsen in een appartement. We gaan hierbij uit van een gemiddelde oppervlakte van 25 vierkante meter waardoor de totale investering ergens rond de 550 euro komt te liggen. De plaatsing is in deze kostprijs zoals reeds aangegeven niet inbegrepen.

 

  • Gemiddelde oplossing

Heb je geen appartement, maar wel een tussenwoning met een beperkte oppervlakte? Wil je graag bij dit type van huis gebruik gaan maken van schapenwol als muurisolatie? In dat geval moet er rekening worden gehouden met muurisolatie voor een ruimte van zo’n 60 vierkante meter. De gemiddelde kostprijs komt in dit geval dan ook reeds rond de 1.100 à 1.250 euro te liggen. Dat de uiteindelijke facturatieprijs lager uitvalt is te wijten aan het feit dat de kostprijs per vierkante meter schapenwol beperkter wordt naarmate de aantallen groter worden.

 

  • Duurste oplossing

Bij alle bovenstaande gevallen wordt er vanuit gegaan dat de plaatsing door de eigenaar van de woning zelf gebeurt. Kies je er toch maar liever voor om dit karwei over te laten aan een professioneel bedrijf? In dat geval zal je nog eens zo’n 60 procent aan kosten bij de standaard prijs per vierkante meter moeten tellen. Dit maakt dat het kostenplaatje vrij aanzienlijk kan uitvallen. Er voor kiezen om gebruik te maken van schapenwol isolatie mag dan wel een interessante keuze zijn, de voordeligste oplossing is het absoluut niet.

De prijsopbouw van schapenwol als muurisolatie

Wanneer we het gaan hebben over de kostprijs van schapenwol als muurisolatie is het niet meer dan normaal dat je ook graag een duidelijk beeld zal willen hebben van de prijsopbouw waar bij dit type van isolatiemateriaal rekening mee dient te worden gehouden. In vergelijking met bijvoorbeeld glaswol of steenwol is het gebruik van schapenwol een stukje duurder. Dit komt omdat het isolatiemateriaal op zich reeds vrij duur is. In de praktijk zorgt dit er voor dat de kostprijs van het isolatiemateriaal zo’n 45 procent van de kostprijs in beslag neemt. De resterende 55 procent gaat naar het indekken van de arbeidskosten.

Keuzes die de kostprijs van schapenwol als muurisolatie beïnvloeden

Het kostenplaatje dat voor schapenwol als muurisolatie in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Om er voor te zorgen dat de kostprijs voor jouw investering in schapenwol isolatie niet nodeloos hoger uitvalt hebben we de belangrijkste van deze keuzes en factoren alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De dikte van de isolatieplaat

Standaard kan je er rekening mee houden dat een isolatieplaat die is gemaakt van schapenwol over een gemiddelde dikte beschikt van 60 mm. Het spreekt echter voor zich dat je ook kan kiezen voor een grotere dikte. Hoe dikker de isolatieplaat, des te efficiënter de isolatie werkt, maar des te hoger ook de gemiddelde kosten komen te liggen.

Keuze 2: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Net zoals minerale wolsoorten als glaswol en steenwol geldt ook voor schapenwol dat ze verkrijgbaar is als isolatiepaneel. Dit betekent dat ze zich eenvoudig laat aanbrengen aan wanden en muren. Het logische gevolg hiervan is dat je er in principe als eigenaar van de woning uitstekend voor kan kiezen om zelf de plaatsing voor je rekening te nemen. Dit is extra interessant omdat er een zeer mooie besparing mee kan worden gerealiseerd. Zelf je schapenwol isolatieplaten plaatsen zorgt er dan ook voor dat je kan rekenen op een besparing op de eindfactuur van meer dan 50 procent.

Interessante bespaartips

Zoals reeds aangegeven is een investering in schapenwol niet de goedkoopste die je kan doen. In vergelijking met glas- en steenwol valt ze dan ook heel wat duurder uit. Om er voor te zorgen dat een investering in schapenwol ook voor jou financieel toegankelijk wordt hebben we alvast even een aantal zeer interessante bespaartips op een rijtje gezet.

 

  • Kies er voor om een subsidie aan te vragen

In welk type isolatiemateriaal je ook beslist om in te gaan investeren, het wordt altijd aangeraden om er voor te kiezen om een subsidie aan te vragen. Het aanvragen van een subsidie bij de stad waarin je woonachtig bent zorgt er in eerste instantie niet alleen voor dat het investeringsbedrag wordt verlaagd, dit komt uiteraard ook de terugverdientijd alleen maar ten goede. Op deze manier wordt een investering in schapenwol als muurisolatie ook voor jouw op financieel vlak een aanzienlijk stuk interessanter.

 

  • Steek zelf de handen uit de mouwen!

Doorheen deze pagina is het duidelijk geworden dat het altijd interessant is om de schapenwol zelf te plaatsen. Dit heeft in de praktijk niet zoveel voeten in de aarde en je kan er een behoorlijke besparing mee realiseren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken is het dan ook mogelijk om de eindfactuur met zomaar iets meer dan de helft te verlagen. Als dat niet mooi meegenomen is!

Tot 30% extra besparen op de kosten van schapenwol als muurisolatie

Buiten rekening houden met de bovenstaande bespaartips bestaat er nog een extra mogelijkheid om de kostprijs van je factuur voor schapenwol isolatie te verlagen. Wist je namelijk dat er nog eens een korting kan worden verkregen die zomaar kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 30 procent? Hoe dan? Zeer eenvoudig. Het gebeurt nog steeds erg vaak dat mensen zomaar hun schapenwol kopen bij het eerste, het beste bedrijf. Dat is natuurlijk mogelijk, maar het is niet interessant. Door het aanvragen van offertes bij meerdere bedrijven en door deze met elkaar te vergelijken kan er in de praktijk zonder probleem een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot een zeer aantrekkelijke 30 procent!

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!