Kostprijs rotswol

Het isoleren van je muren zorgt er altijd voor dat er een aantrekkelijke extra besparing op de energiefactuur kan worden gerealiseerd. Het is echter uiteraard van belang dat het investeringsbedrag zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om er voor te zorgen dat de terugverdientijd echt interessant wordt. Omwille van deze reden en ook omwille van het eenvoudige karakter van dit isolatiemateriaal kiezen veel mensen voor het gebruik van rotswol als muurisolatie. Waarom dat nu precies zo interessant is en welke kosten hier aan verbonden zijn wordt duidelijk door de informatie op deze pagina.

Hoeveel kost rotswol?

Ondanks het feit dat beide isolatiematerialen vaak in één adem met elkaar worden genoemd is rotswol niet hetzelfde als glaswol. Dit blijkt ook uit het prijskaartje dat moet worden betaald. Rotswol is in vergelijking met glaswol dan ook gemiddeld 0,50 tot 1 euro per vierkante meter duurder. Bovendien ligt de focus bij rotswol veel meer dan bij glaswol op brandveiligheid. Welke gemiddelde kostprijs je per vierkante meter voor rotswol als muurisolatie dient te betalen wordt duidelijk gemaakt in de onderstaande prijstabel.

 

Type isolatiemateriaal voor muurisolatie Gemiddelde kostprijs
Rotswol Gemiddeld 8 à 8,50 euro per vierkante meter

 

Rotswol komt bovendien voor in verschillende vormen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor rotswol platen of panelen, maar behoren ook matten tot de mogelijkheden. In het merendeel van de gevallen worden de matten uitsluitend gebruikt om dienst te doen als dakisolatie. Ga je dus met andere woorden je muren isoleren? Dan is de keuze voor platen al snel gemaakt.

 

De bovenstaande prijstabel maakt het reeds min of meer mogelijk om je een beeld te vormen van de gemiddelde kostprijs waar je per vierkante meter rotswol rekening mee moet houden. Toch geeft dit voor veel mensen nog geen totaalbeeld. Omwille van deze reden hebben we ook even drie concrete prijsvoorbeelden voor je op een rijtje gezet.

 

  • Voordeligste oplossing voor rotswol als muurisolatie

Ben je op zoek naar een financieel zo interessant mogelijke optie om gebruik te maken van rotswol als materiaal voor je muurisolatie? In deze situatie is het steeds interessant om zelf de handen uit de mouwen te steken. Op deze manier dien je uitsluitend rekening te houden met het aankopen van het isolatiemateriaal wat je komt te staan op een gemiddelde kostprijs van 8 tot 8,50 euro per vierkante meter.

 

  • Gemiddelde oplossing

Wil je de kostprijs per vierkante meter drukken en wil je dat realiseren door meerdere onderdelen van je huis te voorzien van rotswol? In dat geval is het mogelijk om een combinatie van matten en panelen te bestellen. Met beide isolatiematerialen kan er dan voor worden gekozen om niet alleen de muren, maar ook het dak van een isolerende laag te voorzien.

 

  • Duurste oplossing

Bij de duurste oplossing kies je er voor om de rotswol niet zelf te plaatsen, maar daarvoor een beroep te doen op een professioneel bedrijf. Dat is uiteraard interessant omdat je dan bent verzekerd van de meest optimale kwaliteit, maar daar staat tegenover dat er hogere kosten aan verbonden zijn. Je kan er op dit vlak rekening mee houden dat de kostprijs van 8 euro per vierkante meter al snel oploopt tot 13 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van rotswol als muurisolatie

Indien je er voor wil kiezen om gebruik te maken van rotswol als muurisolatie dien je rekening te houden met een kostprijs die is opgebouwd uit drie verschillende delen. In eerste instantie is er de kostprijs voor het aankopen van de rotswol. Deze neemt zo’n 30 procent van het totale prijskaartje in beslag. 65 procent van de kosten is voorbehouden voor het indekken van de arbeidskosten en de overgebleven 5 procent moet worden betaald als voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van rotswol als muurisolatie beïnvloeden

De kostprijs die je moet betalen voor het gebruik van rotswol als muurisolatie wordt altijd beïnvloed door verschillende factoren of keuzes die door jou worden gemaakt. Omdat deze een niet onbelangrijk impact kunnen hebben op de uiteindelijke factuur hebben we de belangrijkste zaken op dit vlak alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Rotswol als spouwmuurisolatie

Rotswol kan in principe perfect zowel van binnen als van buitenaf als isolatiemateriaal worden aangebracht. Het grootste financiële voordeel wordt echter verkregen op het ogenblik dat je er voor kiest om rotswol te gebruiken als spouwmuurisolatie. In deze situatie wordt niet alleen het prijskaartje, maar ook de overlast waarmee je kan worden geconfronteerd beperkt. In de praktijk is het mogelijk om spouwmuurisolatie met rotswol te realiseren voor een totale kostprijs van nog geen 30 euro. Ga je rotswol als gewoon binnenmuurisolatiemateriaal inzetten? Dan mag je deze prijs al snel maal drie doen.

Keuze 2: Zelf plaatsen of niet?

Rotswol is een isolatiemateriaal welke je, afhankelijk van de plaats waar ze moet worden voorzien eigenlijk eenvoudig zelf kan plaatsen. Zelf de handen uit de mouwen steken en de plaatsing van je rotswol realiseren zorgt er voor dat je in de praktijk zomaar een mooie besparing van wel 60 procent op het volledige kostenplaatje kan realiseren. Als dat niet mooi meegenomen is!

Interessante bespaartips

Het financieel gunstige aspect van rotswol als muurisolatie zorgt er voor dat veel mensen zich er toe aangetrokken voelen. Toch kan zelfs de standaard kostprijs van rotswol voor menig aantal gezinnen te hoog liggen. Indien dat ook geldt voor jou hoef je nog niet meteen op zoek te gaan naar een alternatief. Er bestaan namelijk verschillende mogelijkheden om geld te besparen voor wat het aankopen en plaatsen van rotswol als muurisolatie betreft.

 

  • Een subsidie aanvragen

Op het ogenblik dat er een structurele verbetering wordt doorgevoerd aan de isolatiewaarde van een huis is het mogelijk om een subsidie te verkrijgen. Deze subsidie helpt niet alleen om het investeringsbedrag terug te schroeven, daarnaast zorgt het uiteraard ook voor een behoorlijk kortere terugverdientijd. Vergeet dan ook zeker niet om een subsidie aan te vragen, maar controleer wel eerst of je aan de geldende voorwaarden hiervoor weet te voldoen.

 

  • Kwantumkorting

Een extra mogelijkheid om te besparen op het gebruik van rotswol als muurisolatie is terug te vinden in het feit dat je er voor kan kiezen om samen met je buren te investeren. Op deze manier kan er niet alleen worden bespaard op de zogenaamde voorrijkosten die het isolatiebedrijf in rekening kan brengen, wat bovendien ook te denken van de kwantumkorting tot 10% die je kan ontvangen? Op deze manier wordt jouw investering in rotswol als muurisolatie financieel nog interessanter en dat zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.

Tot 30% extra besparen op rotswol als muurisolatie

Het gebruik van rotswol als muurisolatie is zoals je reeds hebt kunnen lezen financieel zeer toegankelijk. Bovendien zorgen de bovenstaande bespaartips er voor dat het verschuldigde prijskaartje zomaar nog extra kan worden gedrukt… en dan moet de interessantste besparing misschien wel nog komen. Wist je namelijk dat het mogelijk is om de verschuldigde kostprijs nog eens met 30 procent naar omlaag te halen? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier kan je altijd rekenen op de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding en kan je bijgevolg heel veel geld besparen.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!