Kostprijs PU schuim

Wanneer je er aan denkt om vandaag de dag muurisolatie te realiseren in je huis is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er hiervoor gebruik kan worden gemaakt van verschillende isolatiematerialen. Met een beetje geluk beschik je echter over een spouwmuur en is het mogelijk om zonder veel overlast en hoge kosten muurisolatie te realiseren. In dit geval wordt er niet zelden geopteerd voor het gebruik van het zogenaamde PU schuim. Dit schuim is uiteraard interessant omdat het de spouwmuur op zeer efficiënte wijze weet te isoleren. Ben jij hier ook wel in geïnteresseerd, maar wil je in eerste instantie graag weten welke kosten verbonden zijn aan dit type van isolatiemateriaal? Lees dan snel verder!

Hoeveel kost PU schuim?

Het moet gezegd, er voor kiezen om gebruik te maken van PU schuim als (spouw)muurisolatie is niet de financieel meest interessante optie. Daar staat echter tegenover dat dit materiaal er om bekend staat over een fantastische isolatiewaarde te beschikken. Bovendien weet ze ook nog eens op erg efficiënte wijze vochtproblemen te voorkomen. Dit alles zorgt er voor dat PU schuim een bijzonder kwalitatief isolatiemateriaal is waar veel mensen met heel wat plezier gebruik van maken. De gemiddelde kostprijs van PU schuim wordt alvast duidelijk gemaakt door middel van de hieronder vermelde prijstabel.

 

Type isolatiemateriaal als muurisolatie Gemiddelde kostprijs
PU schuim Tussen 25 & 28 euro per vierkante meter

 

Met bovenstaande informatie is de gemiddelde kostprijs van PU schuim per vierkante meter meteen duidelijk. Dit betekent echter nog niet dat het voor jou meteen ook duidelijk is hoeveel kosten jij zal moeten betalen voor het laten isoleren van jouw (spouw)muur met PU schuim. Omwille van deze reden hebben we nog even drie concrete prijsvoorbeelden voor jou opgemaakt en op een rijtje gezet.

 

  • Goedkoopste oplossing

Heb je een appartement welke beschikt over een oppervlakte van 25 vierkante meter? In dat geval blijft de omvang van de te isoleren spouwmuur uiteraard vrij beperkt. Dit zorgt er voor dat je in deze situatie kan rekenen op een verschuldigd prijskaartje dat is gelegen tussen de 625 en 700 euro.

 

  • Gemiddelde oplossing

Heb je een tussenwoning of een hoekwoning waarbij de spouwmuur moet worden geïsoleerd? In dat geval zullen de kosten uiteraard meteen wat hoger komen te liggen. Deze woningen beschikken doorgaans over een gemiddelde oppervlakte van 65 vierkante meter waardoor het prijskaartje al snel tussen de 1.250 & 1.500 euro kan komen te liggen. Toch is dit in verhouding nog steeds een goede prijs. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat de prijs per vierkante meter PU schuim lager komt te liggen naarmate er grotere hoeveelheden worden afgenomen.

 

  • Duurste oplossing

De duurste optie is voorbehouden voor mensen die een vrijstaande woning hebben met een oppervlakte van minimaal 150 vierkante meter. Voor het laten isoleren van je spouwmuur met PU schuim in dit geval loopt het prijskaartje dan ook al snel op tot een slordige 3.000 euro of meer.

Prijsopbouw van PU schuim

Gebruikmaken van PU schuim als isolatiemateriaal brengt als nadeel met zich mee dat je hiervoor altijd een beroep moet doen op een erkend en professioneel isolatiebedrijf. Dit heeft alles te maken met het feit dat er een speciale machine is vereist om het gespoten PU schuim in de spouwmuur te kunnen aanbrengen. De arbeidskosten inclusief het gebruik van de machine kunnen zomaar even 70 procent van de totale kostprijs in beslag nemen. De resterende 30 procent gaat dan vervolgens op aan het aankopen van het PU schuim op zich.

Keuzes die de kostprijs van PU schuim kunnen beïnvloeden

Je moet er altijd rekening mee houden dat het prijskaartje dat voor het plaatsen van PU schuim als isolatiemateriaal in rekening wordt gebracht wordt invloed door meerdere factoren. Omdat de financiële impact van deze factoren niet onaanzienlijk kan zijn hebben we speciaal voor jou de belangrijkste even op een rijtje gezet.

Keuze 1: Wel of geen spouwmuur aanwezig?

Uiteraard moet er in eerste instantie worden gecontroleerd of er al dan niet sprake is van een spouwmuur bij jouw woning. Ben je hier nog niet helemaal over uit? Kijk dan naar het jaar waarin de woning is gebouwd. Huizen die zijn gerealiseerd voor het jaar 1920 beschikken doorgaans niet over een spouwmuur. Woningen na 1988 hebben ze dan weer veelal wel, maar zijn doorgaans reeds voorzien van (verouderd) isolatiemateriaal. Om PU schuim aan te kunnen brengen als muurisolatie is een lege en schone spouwmuur vereist.

Keuze 2: De hoeveelheid PU schuim

Om doeltreffend te zijn moet de volledige spouwmuur met PU schuim worden opgespoten. Het is belangrijk dat elke open plaats binnen deze muur wordt opgespoten. Alleen op deze manier wordt voorkomen dat er alsnog binnenshuis koudebruggen ontstaan en / of dat er op termijn sprake is van vochtproblemen. Hoe groter en breder de spouwmuur, des te hoger uiteindelijk ook de kosten zullen komen te liggen.

Interessante bespaartips

Voor heel veel verschillende vormen van (muur)isolatie geldt dat je ze in principe zelf kan plaatsen. Dat is voor veel mensen interessant, want op deze manier weten ze een niet onaanzienlijke besparing te realiseren op de eindfactuur. Voor PU schuim als isolatiemateriaal geldt echter dat dit geen optie is. Betekent dit dat je dan helemaal niet (extra) kan besparen op het gebruik van PU schuim als isolatiemateriaal? Uiteraard niet. Wij hebben nog een aantal interessante bespaartips voor jou verzameld!

 

  • Het aanvragen van een subsidie

Ook voor het isoleren van een spouwmuur met PU schuim geldt dat je als eigenaar van de woning recht hebt op een subsidie. Deze financiële tegemoetkoming zorgt er voor dat het investeringsbedrag meteen behoorlijk kan worden verlaagd. Het is bovendien onnodig om te zeggen dat dit ook een zeer positieve invloed heeft op de terugverdientijd van jouw investering in PU isolatieschuim.

 

  • Kwantumkorting

Ben je, je er van bewust dat je zomaar aanspraak kan maken op een kwantumkorting tot wel 10 procent op de levering en plaatsing van je PU schuim? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te kiezen om niet één, maar wel meerdere opdrachten aan hetzelfde isolatiebedrijf toe te kennen. Op deze manier genieten bijvoorbeeld niet alleen jijzelf, maar ook je buurman van een aanzienlijk gunstigere prijs!

Tot 30% korting op de kostprijs van PU schuim

Hoe interessant de hierboven vermelde bespaartips voor een investering in PU schuim ook mogen zijn, lang niet voor iedereen zullen ze het prijskaartje voldoende weten te verlagen. Dit betekent daarom nog niet dat je meteen je investeringsplannen in PU schuim in de koelkast moet gaan stoppen, in tegendeel. Wist je namelijk dat er zomaar nog een extra besparing kan worden gerealiseerd van 30 procent? Om dit te kunnen realiseren moet je alleen maar een offerte voor PU schuim bij meerdere bedrijven aanvragen. Zo haal je er de voordeligste oplossing in een mum van tijd tussenuit!

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!