Kostprijs polyesterwol

Wanneer je er vandaag de dag voor kiest om te investeren in een isolatiemateriaal kan je evengoed de keuze maken voor een ecologisch verantwoord exemplaar. Wat dat betreft is het gebruik van polyesterwol aan te raden. Dit type van isolatiemateriaal wordt eigenlijk vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen. In de praktijk wordt er mede daarom tegenwoordig vaak voor gekozen om ze in te zetten als alternatief voor de klassieke glas- of steenwol. Bovendien geldt voor het gebruik van polyesterwol dat er niet alleen een prima thermische, maar ook akoestische isolatie mee wordt gerealiseerd. Ben jij hier ook wel in geïnteresseerd, maar wil je eerst meer te weten komen over de kosten die er aan verbonden zijn? Dat is perfect mogelijk door het raadplegen van de informatie op deze pagina!

Hoeveel kost polyesterwol?

Dat steeds meer mensen er op vandaag voor kiezen om een investering te doen in polyesterwol is niet zo vreemd. In vergelijking met tal van verschillende andere isolatiematerialen op de markt is deze niet alleen zeer ecologisch, daarnaast beschikt ze ook nog eens over een dubbelzijdige werking. Zo ben je bij het gebruik van polyesterwol niet alleen verzekerd van een prima thermische isolatie, maar wordt er ook nog eens een akoestische isolatielaag gerealiseerd. Op deze manier sla je dan ook uiteraard twee belangrijke vliegen in één klap. De gemiddelde kostprijs waar je voor de verschillende platen van polyesterwol rekening mee moet houden wordt duidelijk aan de hand van de hieronder vermelde prijstabel.

 

Type polyesterwol Gemiddelde kostprijs
Polyesterwol plaat van 40mm (600×600) Gemiddeld zo’n 7 euro per vierkante meter
Polyesterwol plaat van 50mm (600×600) Gemiddeld zo’n 8,75 euro per vierkante meter

 

Het spreekt voor zich dat bovenvermelde prijzen uitsluitend gelden voor de aankoop van het isolatiemateriaal. Bovendien is ook de BTW niet in de kostprijs inbegrepen. Om er voor te zorgen dat je een duidelijker beeld krijgt van de totale kostprijs van jouw investering in polyesterwol kan het interessant zijn om even de onderstaande drie prijsvoorbeelden te bekijken.

 

  • Goedkoopste oplossing

De aangegeven diktes in de bovenstaande prijstabel zijn in principe de standaard uitvoeringen waar het vaakst gebruik van wordt gemaakt. Dit betekent uiteraard niet dat je niet kan opteren voor een polyesterwol isolatieplaat met een beperktere dikte. Je kan er dan ook uitstekend voor kiezen om een polyesterwol plaat van 20mm te bestellen. Hiervoor betaal je ongeveer zo’n 6 euro per vierkante meter. Deze prijs is exclusief plaatsing en BTW.

 

  • Gemiddelde oplossing

De prijs-kwaliteit beste oplossing wordt aangeboden door te kiezen voor een plaat van 40mm. Hiervoor betaal je 7 euro per vierkante meter waarvoor je nog eens zo’n 3,50 euro per vierkante meter kan bijtellen voor de plaatsing. Kan je zelf de handen uit de mouwen steken? In dat geval kan je uiteraard de arbeidskosten uitsparen.

 

  • Duurste oplossing

Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van gemeleerde polyesterwol. Deze kan een dikte hebben van 100mm en staat er om bekend over een zeer hoge absorptiewaarde te beschikken. Voor een dergelijk polyesterwol paneel van 100mm betaal je gemiddeld zo’n 35 euro exclusief BTW per vierkante meter. De plaatsing is ook hier niet bij inbegrepen.

Prijsopbouw van polyesterwol

Ondertussen mag het gemiddelde prijskaartje van je investering in polyesterwol wel duidelijk zijn, maar hoe zit het nu precies met de prijsopbouw. De belangrijkste kost gaat bij polyesterwol helemaal niet naar het aankopen van het isolatiemateriaal op zich, maar wel naar de plaatsingskost. Deze laatste neemt dan ook zo’n slordige 60 procent van het volledige prijskaartje in beslag. Voor het aankopen van het isolatiemateriaal kan je rekening houden met een gemiddelde kost van zo’n 40 procent. De resterende 10 procent is nodig om het gebruik van de machines (5 procent) evenals de voorrijkosten (5 procent) in te dekken.

Keuzes die de kostprijs van polyesterwol beïnvloeden

Het is vanzelfsprekend dat de prijs die men voor polyesterwol in rekening brengt steeds wordt beïnvloed door meerdere factoren. Welke factoren of keuzes dit precies zijn wordt meteen duidelijk gemaakt door middel van het onderstaande overzicht.

Keuze 1: De dikte van de isolatieplaat

Hoe dikker de isolatieplaat, des te beter de isolerende waarde wordt van het isolatiemateriaal. Dit geldt zeker en vast ook voor wanneer er polyesterwol wordt gebruikt. Je moet er wel rekening mee houden dat de gemiddelde meerprijs tussen bijvoorbeeld 40mm en 50mm met dezelfde afmetingen tot wel 2 euro kan verschillen. In verhouding is kiezen voor een grotere dikte dan ook altijd het voordeligst.

Keuze 2: De plaatsing van de polyesterwol

Wat de plaatsing van de polyesterwol betreft zou je er voor kunnen kiezen om dit niet uit te besteden, maar wel zelf te doen. Dat is financieel zeer interessant omdat je tot wel 60 procent kan besparen, maar daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat het praktisch perfect realiseerbaar is. Net zoals bijvoorbeeld bij glaswol het geval is wordt er immers ook in het geval van polyesterwol gebruik gemaakt van isolatieplaten.

Interessante bespaartips

Een investering in polyesterwol is gezien de scherpe kostprijs van het materiaal best betaalbaar te noemen. Dat is in het bijzonder zo wanneer je er voor kiest om de plaatsing voor eigen rekening te nemen. Door gebruik te maken van de onderstaande bespaartips kan echter nog een extra besparing mogelijk worden gemaakt.

 

  • Isolatiemateriaal in grotere hoeveelheden kopen

Ben je van plan om alle muren in je woning te gaan isoleren? Wil je daarvoor graag telkens gebruikmaken van polyesterwol? Kies er dan bij voorkeur altijd voor om zoveel mogelijk isolatiemateriaal in één keer aan te kopen. Ga ook gerust horen bij de buren, vrienden en familie. Hoe groter de aantallen zijn die je aankoopt, des te interessanter de prijs per vierkante meter wordt.

 

  • Aanvragen van een subsidie

Ga je de isolatiewaarde van je huis verbeteren? In dat geval kan je daarvoor altijd een subsidie aanvragen. Hou er wel rekening mee dat de voorwaarden en de hoogte van de subsidie afhankelijk kunnen zijn van de stad of de regio waarin je woonachtig bent.

Tot 30% extra besparen op jouw polyesterwol investering

De reeds aangegeven bespaartips kunnen er voor zorgen dat je investering in polyesterwol aanzienlijk kan worden ingeperkt. Er is echter meer. Zo bestaat er nog een mogelijkheid om tot zomaar even 30% extra uit te sparen. Hoe? Zeer eenvoudig. Het is namelijk altijd aan te raden om een offerte aan te vragen voor een investering in polyesterwol bij verschillende bedrijven. Door het aanvragen en vergelijken van deze offertes haal je er de goedkoopste optie zo tussenuit. Zo kan je flink besparen op je investering zonder dat je moet inleveren op vlak van kwaliteit.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!