Kostprijs houtwol

Houtwol isolatie is een isolatiemateriaal dat in de praktijk hoofdzakelijk voorkomt onder de vorm van platen. Hierbij zijn de houtvezels gebonden met een bindmiddel waarna er boorzouten aan worden toegevoegd. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat het geheel over een schimmelwerende en brandwerende functie beschikt. Het resultaat is een isolatiemateriaal dat niet alleen razend efficiënt werkt, maar bovendien ook nog eens ecologisch verantwoord is. Houtwol is bovendien ook nog eens financieel erg interessant waardoor het door de jaren heen telkens sterk aan populariteit heeft gewonnen. Wil jij ook graag gebruikmaken van houtwol als isolatiemateriaal, maar ben je in eerste instantie vooral benieuwd naar de kosten die hieraan verbonden zijn? In dat geval zal de onderstaande prijsinformatie je daar ongetwijfeld bij kunnen helpen!

Hoeveel kost houtwol?

In vergelijking met verschillende isolatiematerialen zoals glaswol of rotswol is houtwol toch wel wat duurder. Dat is voor veel mensen misschien een doorn in het oog, maar je krijgt wel te maken met een extra voordeel. Zo is van houtwol bekend dat het in vergelijking met glas- of rotswol zorgt voor een betere absorbering van hitte van buitenaf. Dit zorgt er voor dat het wooncomfort structureel kan worden verhoogd. Met welke kostprijs je precies rekening dient te houden voor het kopen en laten plaatsen van houtwol wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type muurisolatie Gemiddelde kostprijs muurisolatie
Houtwol isolatiemateriaal Tussen 20 & 25 euro per vierkante meter

Het feit dat houtwol als platen verkrijgbaar zijn op de markt zorgt er voor dat je dit isolatiemateriaal in principe zeer eenvoudig aan kunt brengen. Hierdoor kan je eventueel besparen op de arbeidskosten. In ieder geval, om een degelijk beeld te krijgen van de exacte kosten waar je rekening mee moet houden in het geval van houtwol hebben we even drie concrete prijsvoorbeelden voor jou op een rijtje gezet. 

  • Voordeligste oplossing

De voordeligste oplossing wordt verkregen op het ogenblik dat je er voor kiest om de houtwol isolatieplaten zelf te plaatsen. Bovendien ga je ook zelf het isolatiemateriaal ophalen bij de leverancier waardoor je op dit vlak niet met extra kosten wordt geconfronteerd. Deze manier van werken kan in de praktijk zomaar een besparing opleveren die kan oplopen tot een niet onbelangrijke 60 procent.

  • Gemiddelde oplossing

Misschien wil je er wel voor kiezen om de houtwol zelf te plaatsen, maar beschik je niet over geschikt vervoer om het materiaal op te halen? In dat geval kan je er uiteraard voor kiezen om deze bij je thuis te laten leveren. Je moet er in deze situatie wel rekening mee houden dat er voorrij- of transportkosten aangerekend zullen worden. Deze zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

  • Duurste, maar eenvoudigste oplossing

De duurste oplossing is voor jou als eigenaar van de woning uiteraard ook de meest comfortabele. In dit geval kies je er namelijk voor om de plaatsing van de houtwol uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij zullen het isolatiemateriaal niet alleen bij je thuis komen afzetten, maar zullen meteen ook de gewenste muren (of andere delen van de woning) van de gewenste laag isolatie voorzien.

De prijsopbouw van houtwol

De prijsopbouw voor de levering en plaatsing van houtwol bestaat in totaal uit drie verschillende delen. In eerste instantie is er de kostprijs van het materiaal. Deze neemt zo’n 35 procent van de volledige kostprijs in beslag. Voor de plaatsing van houtwol mag je vervolgens rekenen op zo’n 60 procent van de kosten. De resterende 5 procent is dan voorbehouden voor het indekken van de voorrijkosten. Uiteraard is het mogelijk dat de prijsopbouw er enigszins anders uit komt te zien naargelang je bijvoorbeeld diverse karweien zelf gaat uitvoeren.

Keuzes die de kostprijs van houtwol kunnen beïnvloeden

Meerdere keuzes of factoren kunnen er voor zorgen dat de kostprijs van houtwol aanzienlijk wordt beïnvloed. Lang niet iedereen is zich hier van bewust met als gevolg dat er in de praktijk vaak veel teveel wordt betaald. Om er zeker van te zijn dat jij geen enkele van deze keuzes of factoren over het hoofd ziet hebben we even onderstaand overzicht gecreëerd.

Keuze 1: De dikte van de houtwol

Vooraleer over te gaan tot het kopen van houtwol isolatiemateriaal is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit isolatiemateriaal bestaat in verschillende diktes. De kostprijs die in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van de dikte van het materiaal, maar dat geldt tevens voor de exacte isolatiewaarde waar je op kan rekenen. Dit goed bekijken vooraleer over te gaan tot het bestellen van je houtwol is dan ook zeer belangrijk.

Keuze 2: Zelf houtwol isolatie plaatsen of uitbesteden?

De tweede keuze welke je dient te maken heeft betrekking tot de plaatsing van je houtwol isolatie. Kies je er namelijk voor om deze zelf te doen of ga je hiervoor een beroep doen op een gespecialiseerd bedrijf? Het feit dat houtwol voorkomt in isolatieplaten maakt het bijzonder eenvoudig mogelijk om ze zelf te plaatsen. Indien je hiervoor kiest zal je kunnen vaststellen dat je in de praktijk al snel een besparing tot zomaar even 60 procent kan realiseren.

Interessante bespaartips

Denk je er ook aan om te investeren in houtwol als muurisolatie? Moet je het echter zien te redden met een vrij beperkt budget en ben je daarom nog op zoek naar enkele interessante bespaartips? In dat geval kunnen de onderstaande tips voor jou zeer interessant blijken te zijn.

  • Het aanvragen van een subsidie

De overheid doet er tegenwoordig nog steeds alles aan om mensen te overtuigen om de isolerende factor van hun woning (verder) te verbeteren. Dit zorgt er voor dat je ook voor een investering in houtwol isolatiemateriaal kan rekenen op een financiële tegemoetkoming onder de vorm van een subsidie. Zorg er voor dat je voldoet aan de gestelde voorwaarden van een dergelijke subsidie en spaar zo erg veel geld uit!

  • Kwantumkorting

Wist je dat houtwol zich niet alleen prima leent als muurisolatie, maar ook als dakisolatie? In het bijzonder wanneer je nog meerdere delen van je huis wenst te laten isoleren is het dan ook altijd interessant om al het vereiste isolatiemateriaal gezamenlijk te kopen. Heb je bovendien recent opgevangen dat je buurman ook geïnteresseerd is in het bestellen van houtwol? Doe de bestelling dan samen en met een beetje geluk genieten jullie beiden van een korting die kan oplopen tot wel 10 procent!

Tot 30% besparen op de kosten van houtwol isolatiemateriaal

Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen bestaan er tal van verschillende mogelijkheden om een besparing te realiseren op het kopen van houtwol isolatiemateriaal als muurisolatie. Eén mogelijkheid om te besparen hebben we nog achterwege gehouden. Wist je namelijk dat er eveneens een mogelijkheid bestaat om nog tot 30% extra te besparen? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door het opvragen van offertes bij verschillende isolatiebedrijven. Door deze offertes met elkaar te vergelijken wordt in één klap duidelijk welke partij je de beste prijs-kwaliteitverhouding weet aan te bieden.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!