Kostprijs hennep

Dat hennep een bijzonder veelzijdig en eigenlijk ook opvallend gezond materiaal is, is reeds lange tijd duidelijk. Wat veel mensen echter nog niet weten is dat het mogelijk is om hennep toe te passen als ecologische isolatie in je woning. Dat dit mogelijk is heeft alles te maken met het feit dat de houtachtige vezels van de hennepplant over natuurlijke, isolerende kenmerken beschikken. Ben jij ook wel geïnteresseerd in de voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van hennep isolatie, maar wil je in eerste instantie vooral een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die er voor wordt aangerekend? Dan zal de informatie die op deze pagina is terug te vinden voor jou zeker en vast de moeite meer dan waard zijn.

Hoeveel kost hennep isolatie?

Dat er op vandaag steeds vaker gebruik wordt gemaakt van hennep isolatie is niet zo vreemd. Er zijn dan ook heel wat interessante voordelen aan verbonden. Niet alleen betreft het een zeer milieuvriendelijk en 100 procent recycleerbaar materiaal, daarnaast is ze ook niet irriterend voor de longen of de huid. Hennep isolatie bevat ook geen schadelijke stoffen en daarenboven is ze bestand tegen schimmels en bacteriën. Tel daar ook nog eens bij op dat hennep isolatie niet ruikt en ze een prima thermische en akoestische isolatie realiseert en het mag duidelijk zijn dat dit en bijzonder interessant isolatiemateriaal is. Wil je graag weten wat je voor dit type van isolatiemateriaal gemiddeld moet betalen? Dat wordt duidelijk aan de hand van deze prijstabel:

 

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Hennep isolatie Tussen 16 & 21 euro per vierkante meter

 

Ondanks het feit dat er voordeligere isolatiematerialen bestaan moet het gezegd dat hennep isolatie binnen de familie van de ecologische isolatiematerialen relatief goedkoop is. Wil je een exacte indicatie krijgen van hoeveel je voor jouw project precies zal moeten betalen? In dat geval kunnen de onderstaande drie prijsvoorbeelden daar meer duidelijkheid in brengen.

 

  • Isoleren van een appartement met hennep

Ben je van plan om in je appartement muurisolatie met hennep toe te passen? In dat geval kan je rekenen op een gemiddelde kostprijs van zo’n 500 à 525 euro. Een bijkomend voordeel van het gebruik van hennep isolatie in appartementen is dat ze niet alleen een thermische, maar ook een akoestische isolatie realiseert. Zo sla je twee vliegen in één klap.

 

  • Isoleren van een rijwoning met hennep

Heb je geen appartement, maar wel een rijwoning en ben je daarvoor op zoek naar een geschikte, ecologische muurisolatie? Ook dan zal hennep een waardevol en interessant materiaal blijken te zijn. Voor het toepassen van muurisolatie met dit materiaal dien je rekening te houden met een gemiddelde kost van tussen de 1.000 & 1.250 euro.

 

  • Isoleren van een vrijstaande woning met hennep

Mensen die over een vrijstaand huis beschikken en op zoek zijn naar een efficiënt en ecologisch isolatiemateriaal kunnen uiteraard ook perfect kiezen voor hennep. In dit geval liggen de gemiddelde kosten uiteraard wel een stuk hoger. Je mag hierbij dan ook al snel rekenen op een prijskaartje van tussen de 2.000 & 2.250 euro.

De prijsopbouw van hennep isolatie

Dat hennep een vrij voordelig isolatiemateriaal is zorgt er voor dat deze slechts een zeer beperkt deel van de prijsopbouw in beslag neemt. Het isolatiemateriaal op zich is dan ook goed voor amper 30 procent van de kosten. 65 procent van de kosten zijn vereist voor het indekken van de arbeidskosten. De overgebleven 5 procent moet dan worden betaald voor het eventuele gebruik van machines. Uiteraard is de prijsopbouw van hennep isolatie onderhevig aan de keuzes die je zelf als eigenaar van de woning maakt. Plaats je het isolatiemateriaal zelf? Dan komen de arbeidskosten uiteraard te verdwijnen.

Keuzes die de kostprijs van hennep isolatie beïnvloeden

Spreekt het gebruik van hennep als bijvoorbeeld muurisolatie je wel aan? Wil je echter niet voor vervelende verrassingen komen te staan voor wat de kostprijs betreft? In dat geval is het altijd belangrijk om rekening te houden met de hieronder vermelde keuzes. Deze kunnen namelijk stuk voor stuk de hoogte van jouw investering in hennep isolatie beïnvloeden.

Keuze 1: De hoeveelheid hennep isolatie die wordt aangekocht

Het is algemeen bekend dat het aankopen van isolatiematerialen in grotere hoeveelheden zorgt voor een zeker financieel voordeel. Ben je van plan om hennep isolatie niet alleen te gebruiken voor het isoleren van je muur of gevel, maar wil je er bijvoorbeeld ook in een latere fase bijvoorbeeld je vloer mee van een verbeterde isolatiewaarde voorzien? Kies er dan bij voorkeur voor om alle vereiste materialen in één keer aan te kopen. Je zal kunnen vaststellen dat je op deze manier altijd kan rekenen op een zeer interessant financieel voordeel.

Keuze 2: Zelf hennep isolatie plaatsen of niet?

Op het eerste zicht lijkt het misschien niet meteen een probleem te zijn om je hennep isolatie zelf te plaatsen. In de praktijk wordt dit echter bemoeilijkt door het feit dat er gespecialiseerd gereedschap is vereist. Wanneer je moet investeren in het aankopen van deze gereedschappen zal je kunnen vaststellen dat het financiële voordeel van zelf isoleren komt te verdwijnen. Omwille van deze reden kiezen het merendeel van de mensen die investeren in hennep isolatie er dan ook voor om de plaatsing uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Interessante bespaartips

Hennep isolatie mag dan misschien niet het meest voordelige materiaal op de markt zijn, ze is wel zeer interessant te noemen. Bovendien is het ook nog eens zo dat je door rekening te houden met de onderstaande bespaartips heel wat op de kostprijs van hennep isolatie kan besparen.

 

  • Vraag een subsidie aan voor hennep isolatie

Ook voor ecologische isolatie geldt dat het mogelijk is om op vandaag een subsidie te verkrijgen. Om hier recht op hebben moet je er wel rekening mee houden dat het vaak een vereiste is dat de plaatsing gebeurt door een erkend en gespecialiseerd isolatiebedrijf. Het aanvragen van een subsidie voor jouw hennep isolatie zorgt er in ieder geval voor dat je kan rekenen op een interessante financiële tegemoetkoming.

 

  • Kwantumkorting

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het altijd de moeite waard om samen met iemand anders te investeren in het aankopen en laten plaatsen van hennep isolatie. Door te maken van deze keuze kan je namelijk veelal rekenen op een mooie kwantumkorting die tot wel 10 procent kan bedragen. Zo sparen jullie beiden geld uit!

Bespaar tot wel 30% extra op jouw hennep isolatie!

Heb je de bovenstaande bespaartips mee in overweging genomen, maar weten ze onvoldoende besparing te realiseren op het prijskaartje van jouw hennep isolatie? In dat geval hebben we nog één extra troef voor jou beschikbaar. Het wordt namelijk altijd aangeraden om er voor te kiezen om niet zomaar één enkele offerte aan te vragen bij een bepaald bedrijf. In plaats daarvan loont het de moeite om meerdere bedrijven te contacteren en hun offertes met elkaar te vergelijken. Alleen op deze manier zal je kunnen vaststellen dat je steeds bent verzekerd van de best mogelijke prijs voor jouw investering in hennep (muur)isolatie!

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!