Kostprijs glaswol

Glaswol staat algemeen bekend als één van de voordeligste isolatiematerialen op de markt. Ondanks haar scherpe kostprijs moet het bovendien gezegd dat dit materiaal over een meer dan degelijke isolatiewaarde beschikt. Dit maakt ze uitstekend geschikt om niet alleen toe te passen als dakisolatie, maar ook als isolatie voor in de muren. Ben jij ook wel geïnteresseerd om je muurisolatie te realiseren op basis van glaswol, maar wil je eerst graag te weten komen met welke kosten je op dit vlak precies rekening dient te houden? Dat wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie die is terug te vinden op deze pagina.

Hoeveel kost glaswol?

Er voor kiezen om gebruik te maken van glaswol als muurisolatie zorgt er altijd voor dat je kan rekenen op een aantal interessante voordelen. Niet alleen is dit isolatiemateriaal uitstekend geschikt om dienst te doen als thermische isolatie, daarnaast weet ze ook nog eens perfect de penetratie van geluiden in de kamer tegen te houden. Dit zorgt er voor dat er een bijzonder comfortabele leefomgeving kan worden gecreëerd. Bovendien spreekt het voor zich dat dit eveneens zorgt voor een financiële meerwaarde voor je huis op de markt. Dit is uiteraard allemaal leuk en aardig, maar hoeveel bedragen de kosten voor glaswol nu precies? Dat wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

 

Type muurisolatie Gemiddelde kostprijs
Glaswol Tussen 7 & 7,50 euro per vierkante meter

 

Bovenstaande maakt duidelijk dat een investering in glaswol als muurisolatie helemaal op financieel vlak niet zo zwaar hoeft te zijn als soms wordt aangenomen. Toch is het ondertussen voor jou waarschijnlijk nog niet helemaal duidelijk hoe hoog de kosten voor jouw situatie nu precies zullen komen te liggen. Omwille van deze reden hebben we dan ook even drie concrete prijsvoorbeelden voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Muurisolatie met glaswol voor een appartement

Indien je in een appartement woont beschikt deze veelal over een gemiddelde oppervlakte van ongeveer 25 vierkante meter. Indien je er voor gaat kiezen om als muurisolatie gebruik te maken van glaswol betekent dit dat je dient rekening te houden met een gemiddelde kostprijs die varieert van tussen de 190 en 300 euro.

 

  • Muurisolatie met glaswol bij tussen- of hoekwoning

Heb je een tussen- of een hoekwoning? In dat geval dien je veelal rekening te houden met een gemiddelde oppervlakte van zo’n 65 vierkante meter. De gemiddelde kostprijs voor muurisolatie met glaswol komt hierdoor uiteraard een stukje hoger te liggen. Voor een tussenwoning kan er dan ook worden gerekend op een prijs van tussen de 490 en 640 euro. Heb je een hoekwoning? Dan liggen de kosten iets hoger. In dat geval bedraagt het prijskaartje tussen de 640 en 790 euro.

 

  • Muurisolatie met glaswol bij een vrijstaande woning

De duurste situatie in dit geval is wanneer er sprake is van een vrijstaande woning. In dat geval zal zelfs kiezen voor muurisolatie van glaswol gepaard gaan met een vrij stevig prijskaartje dat is gelegen tussen de 1.125 & 1.250 euro.

De prijsopbouw van glaswol als muurisolatie

Voor het realiseren van muurisolatie met glaswol dient er rekening te worden gehouden met drie verschillende zaken die samen het totale prijskaartje vormen. In eerste instantie is er het aankoopbedrag van de glaswol. Deze neemt zo’n 30 procent van het totale prijskaartje in beslag. 65 procent van de kosten gaan echter naar het plaatsen van het isolatiemateriaal en de overgebleven 5 procent zijn vereist voor het indekken van de voorrijkosten die worden aangerekend door het isolatiebedrijf.

Keuzes die de kostprijs van glaswol als muurisolatie beïnvloeden

De eerder op deze pagina weergegeven drie prijssituaties maken duidelijk dat de realisatie van muurisolatie met glaswol niet altijd hetzelfde is. Dit betekent dat meerdere factoren de kostprijs voor dit karwei kunnen beïnvloeden. Wij hebben de belangrijkste van deze factoren even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type woning waarover je beschikt

De prijsvoorbeelden van glaswol als muurisolatie eerder op deze pagina hebben reeds duidelijk gemaakt dat het type woning en vooral de oppervlakte waar deze over beschikt een niet onaanzienlijke invloed kan hebben op het uiteindelijke prijskaartje welke moet worden betaald. Bereken de totale kostprijs van je muurisolatie dan ook steeds op basis van de oppervlakte van je woonst gecombineerd met de in de prijstabel aangegeven prijs van glaswol per vierkante meter. Op deze manier heb je steeds een realistisch beeld van het budget dat je voor de realisatie van jouw muurisolatie met glaswol dient te voorzien.

Keuze 2: Spouwmuur isoleren met glaswol

Wil je geconfronteerd worden met zo weinig mogelijk overlast bij het laten realiseren van muurisolatie? Beschikt je huis bovendien over een nog niet eerder geïsoleerde spouwmuur? Kies er dan niet voor om binnen- of buitenmuurisolatie te realiseren, maar maak gebruik van glaswol om de spouwmuur te isoleren. Op deze manier kan je niet alleen rekenen op een minimum aan overlast, daarnaast worden ook de kosten zo beperkt mogelijk gehouden.

Interessante bespaartips

Het staat als een paal boven water dat er aan het gebruik van glaswol als muurisolatie verschillende zeer interessante voordelen verbonden zijn. Toch is deze vorm van muurisolatie ondanks het lage prijskaartje lang niet voor iedereen even betaalbaar. Ben je daarom op zoek naar een aantal mogelijkheden om het prijskaartje te drukken? Dat is mogelijk door rekening te houden met deze interessante bespaartips.

 

  • Het aanvragen van een subsidie voor muurisolatie

Tot op de dag van vandaag is het mogelijk om voor het uitvoeren van isolatie gerelateerde werkzaamheden een subsidie aan te vragen. Het aanvragen van een dergelijke subsidie is bijzonder interessant, niet alleen omdat ze het investeringsbedrag draaglijker maakt, maar ook omdat ze de terugverdientijd inkort.

 

  • Zelf de glaswol plaatsen
    Tal van verschillende isolatiematerialen kunnen niet door jou zelf worden geplaatst. Dat geldt niet voor glaswol. Dit isolatiemateriaal staat er dan ook om bekend zeer eenvoudig door jou zelf aangebracht te kunnen worden. Of ze nu voorkomt in platen of in matten maakt op dit vlak geen verschil. Wil je dus zomaar even 60 procent of meer kosten kunnen uitsparen bij de realisatie van je muurisolatie? Dan is zelf je glaswol plaatsen absoluut een aanrader.

Tot 30% besparen op de kostprijs van glaswol als muurisolatie

Ondanks het feit dat de kostprijs van glaswol per vierkante meter zeer beperkt is en de bovenstaande bespaartips je reeds helpen met het realiseren van een interessante besparing is er meer. Zou het namelijk niet fantastisch zijn om nog eens tot wel 30 procent extra te kunnen besparen op de realisatie van jouw muurisolatie met glaswol? Wel, dat is geen enkel probleem! Door er voor te kiezen om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven wordt het voor jou namelijk in één oogopslag duidelijk welke partij je de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding weet te garanderen. Op deze manier wordt de investering die je doet in je muurisolatie met glaswol zomaar even nog interessanter gemaakt!

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!