Kostprijs gevelbekleding & isolatie

In het merendeel van de gevallen wordt er door mensen die er voor kiezen om (nieuwe) gevelisolatie aan te brengen ook voor gekozen om een nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Dat komt omdat beide werkzaamheden zeer eenvoudig gecombineerd kunnen worden en bovendien is het ook nog eens zo dat op deze manier niet alleen een comfortabele en financiële, maar ook een visuele meerwaarde ontstaat voor het huis in kwestie. Zou jij ook graag niet alleen gevelisolatie willen toepassen bij jouw woning, maar ook een gloednieuwe gevelbekleding willen voorzien? Ben je echter benieuwd naar de kosten die deze werkzaamheden met zich meebrengen? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij verder helpen!

Hoeveel kost gevelbekleding + gevelisolatie?

Er voor kiezen om het plaatsen van nieuwe gevelbekleding en het realiseren van gevelisolatie te combineren is financieel zeer interessant. Op het einde van de rit mag je door het combineren van beide werken dan wel altijd geld uitsparen, toch moet er in eerste instantie behoorlijk worden geïnvesteerd. Omwille van deze reden hebben we dan ook even de gemiddelde kosten voor verschillende vormen van gevelbekleding + gevelisolatie voor jou op een rijtje gezet.

 

Soort gevelbekleding + gevelisolatie Gemiddelde kostprijs
Crepi of gevelbepleistering + isolatie Tussen 105 & 120 euro per vierkante meter
Gevelisolatie met steenstrips Tussen 150 & 175 euro per vierkante meter
Houten gevelbekleding op buitenmuren Tussen 90 & 110 euro per vierkante meter
Nieuwe buitenmuur in bakstenen plaatsen Tussen 140 & 155 euro per vierkante meter
Sidings, aluminium gevelpanelen en volkern kunststofplaten Tussen 100 & 115 euro per vierkante meter

 

Met de bovenstaande kosten weet je uiteraard nog lang niet alles. Om je een nog beter beeld te geven van de kosten die zijn verbonden aan een investering in gevelbekleding + gevelisolatie hebben we dan ook nog even de onderstaande prijsvoorbeelden op een rijtje gezet.

 

  • Goedkoopste oplossing

Wil je een degelijke gevelisolatie met een vrij standaard gevelbekleding realiseren en ben je wel te vinden voor het warme karakter waar hout over beschikt? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een houten gevelbekleding die op de buitenmuren wordt aangebracht. Dit is reeds mogelijk vanaf een kostprijs van slechts 90 euro per vierkante meter.

 

  • Gemiddelde oplossing

Ben je op zoek naar een eenvoudige, efficiënte en bovendien ook betaalbare oplossing die er bovendien lekker strak uitziet? In dat geval is de combinatie van gevelbepleistering met isolatie een aanrader. Dit is reeds een mogelijkheid vanaf een prijskaartje van slechts 105 euro per vierkante meter.

 

  • Duurste oplossing

Heb je meer geld uit te geven en ben je vooral een liefhebber van een bakstenen uiterlijk voor je woning? In dat geval is het de moeite waard om te kiezen voor de realisatie van een nieuwe buitenmuur in bakstenen. Let wel, om dit te kunnen realiseren dient er ook een nieuwe fundering te worden voorzien. De kosten hiervoor beginnen reeds ergens rond de 140 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van gevelbekleding + gevelisolatie

De prijsopbouw van gevelbekleding + gevelisolatie is eigenlijk zeer transparant. De hoogste kost is namelijk voorbehouden voor de arbeid welke dient te worden uitgevoerd. Deze neemt dan ook zo’n 50 procent van de volledige facturatieprijs in beslag. 45 procent van de kosten is vereist voor het kopen van niet alleen de nieuwe gevelbekleding, maar ook de nieuwe isolatiematerialen. De overgebleven 5 procent gaat dan vervolgens naar de kost voor het huren van de vereiste machine(s) voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Keuzes die de kostprijs van gevelbekleding + gevelisolatie beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat het ene project van gevelbekleding + gevelisolatie het andere niet is. Verschillende keuzes kunnen de kosten die in rekening worden gebracht dan ook behoorlijk beïnvloeden. Welke keuzes dit precies zijn en in welke mate het verschuldigde bedrag kan oplopen wordt meteen duidelijk gemaakt aan de hand van onderstaand overzicht.

Keuze 1: Het type gevelbekleding

Zoals je eerder op deze pagina hebt kunnen lezen kan je er op vlak van gevelbekleding voor kiezen om gebruik te maken van tal van verschillende soorten materialen. We onderscheiden op dit vlak dan ook:

 

  • Gevelbepleistering of crepi
  • Steenstrips
  • Een nieuw gemetselde buitenmuur
  • Een houten gevelbekleding
  • Gevelpanelen

 

Voor welke van bovenstaande oplossingen je uiteindelijk kiest zal uiteraard ook altijd een zekere invloed hebben op de uiteindelijke factuur die je voorgeschoteld zal krijgen.

Keuze 2: Het soort isolatie + de dikte waarover ze beschikt

Naast de gevelbekleding is het uiteraard eveneens zo dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende (extra) isolatiematerialen voor wat het toepassen van buitenmuurisolatie betreft. Ook deze oefent uiteraard een zekere invloed uit op het totale prijskaartje waar je rekening mee dient te houden. Daarnaast is er ook de dikte van het isolatiemateriaal. Hoe dikker het isolatiemateriaal, des te hoger de kosten, maar des te beter uiteraard ook de isolerende werking wordt. Let wel, hou er rekening mee dat op bepaalde plaatsen aan de gevel de dikte van het isolatiemateriaal niet te aanzienlijk mag zijn.

Interessante bespaartips

Ben je er ook wel voor te vinden om een investering te doen in nieuwe gevelbekleding + gevelisolatie? Ben je echter nog op zoek naar interessante mogelijkheden om een besparing op je investering te realiseren? In dat geval zullen de onderstaande bespaartips je daar ongetwijfeld bij kunnen helpen.

 

  • Het aanvragen van een subsidie

Voor het plaatsen van nieuwe gevelbekleding kan je uiteraard geen subsidie verkrijgen. Dat is wel het geval voor de realisatie van buitenmuurisolatie, althans indien je er voor kiest om dit karwei uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Het toegekend krijgen van een subsidie of premie kan er uiteraard voor zorgen dat niet alleen het investeringsbedrag wordt ingeperkt, daarnaast heeft dit eveneens een positieve invloed op de terugverdientijd. De hoogte van de subsidie of premie is altijd afhankelijk van de plaats waar je precies woonachtig bent.

 

  • Kies voor een bedrijf uit jouw eigen buurt

Het is best mogelijk dat een bedrijf dat meer dan 100 kilometer bij je vandaan is gevestigd de scherpste offerte aflevert. Echter betekent dit ook niet dat ze uiteindelijk de voordeligste partij zullen zijn. Merk namelijk op dat er in de offerte altijd zogenaamde voorrijkosten staan aangegeven. Deze zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer waardoor ze al snel meer dan behoorlijk kunnen oplopen. De keuze voor een bedrijf uit je eigen buurt is dan ook veelal financieel heel wat interessanter.

30% extra besparen op je investering in gevelbekleding + gevelisolatie

Wil je graag de kosten van jouw investering in gevelbekleding + gevelisolatie nog wat meer drukken dan enkel en alleen met de bovenstaande bespaartips? Dat hoeft geen probleem te zijn. Het is namelijk perfect mogelijk om nog een extra besparing tot wel 30 procent te realiseren. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te kiezen om niet zomaar met het eerste bedrijf in zee te gaan, maar wel offertes aan te vragen bij verschillende partijen. Door deze offertes met elkaar te vergelijken is het uiteindelijk mogelijk om een besparing tot wel 30 procent te realiseren.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!