Kostprijs cellulose

De kans is groot dat je nog nooit eerder over cellulose isolatie hebt gehoord. Dit heeft alles te maken met het feit dat er in de praktijk doorgaans altijd naar wordt verwezen als zijnde ‘papiervlokken isolatie’. Deze manier van isoleren is erg voordelig en heeft door de jaren heen sterk aan populariteit gewonnen. Ze beschikt dan ook niet uitsluitend over een prima isolatiewaarde, daarnaast is ze ook nog eens milieuvriendelijk. Ben jij ook geïnteresseerd in het gebruik van cellulose isolatie als muurisolatie, maar wil je eerst graag te weten komen welke kosten hier precies aan zijn verbonden? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

Hoeveel kost cellulose?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het absoluut niet zo dat het gebruik van cellulose handenvol met geld moet kosten, in tegendeel. Dit wordt wel eens verwacht omdat het eigenlijk noodzakelijk is dat de plaatsing van dit isolatiemateriaal gebeurt door een professioneel bedrijf welke daarvoor over de vereiste machines beschikt. Toch zal je kunnen vaststellen dat ondanks dit gegeven de kostprijs van cellulose zeer competitief is in vergelijking met andere vormen van isolatie.

Soort isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs
Cellulose (20 centimeter dik) Gemiddeld tussen 15 en 20 euro per vierkante meter

Het losse karakter waar cellulose als isolatiemateriaal over beschikt zorgt er voor dat je de dikte van de isolatielaag eigenlijk helemaal zelf kan bepalen. Dat is natuurlijk bijzonder interessant, maar het beïnvloedt ook de totale kostprijs. Om je een goed beeld te geven van met welke kosten je nu precies kan worden geconfronteerd bij het gebruik van cellulose hebben we even drie concrete prijsvoorbeelden voor jou uitgewerkt.

  • De goedkoopste oplossing

Kies je er voor om je appartement te isoleren door gebruik te maken van cellulose en is er daarbij sprake van een oppervlakte van 25 vierkante meter? In dat geval kan je er rekening mee houden dat de uiteindelijke factuur ergens tussen de 375 en 525 euro zal komen te liggen. Dit is inclusief de plaatsing van het isolatiemateriaal.

  • De gemiddelde oplossing

Is er geen sprake van een appartement, maar wel van een tussenwoning met een oppervlakte van 60 vierkante meter? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er een kostprijs wordt gehanteerd welke is gelegen tussen de 750 en 900 euro. De ‘korting’ die op dit vlak wordt verkregen wordt gerealiseerd door het feit dat er meerdere vierkante meters aan isolatiemateriaal zijn vereist. Hierdoor komt de prijs per vierkante meter aanzienlijk lager te liggen.

  • De duurste oplossing

De duurste situatie geldt voor het ogenblik dat er sprake is van een vrijstaande woning. Hierbij loopt de oppervlakte al snel op naar zo’n 150 vierkante meter. Voor het gebruik van cellulose als isolatiemateriaal kan je dan rekenen op een gemiddeld prijskaartje welke is terug te vinden tussen de 1.750 & 2.000 euro. Ook hiervoor geldt dat de grotere oppervlakte er voor zorgt dat de prijs per vierkante meter kan worden gedrukt.

De prijsopbouw van cellulose

Wat de prijsopbouw van cellulose betreft zien we dat er rekening moet worden gehouden met drie verschillende onderdelen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de kostprijs voor het kopen van het isolatiemateriaal op zich. Deze is goed voor 35 procent van het totale prijskaartje. 60 procent van de kosten gaat dan weer naar de arbeidskosten die moeten worden ingedekt en de overgebleven 5 procent gaat op aan de voorrijkosten. Deze laatste kunnen uiteraard wel worden beperkt door een isolatiebedrijf uit de buurt onder de arm te nemen.

Keuzes die de kostprijs van cellulose kunnen beïnvloeden

Net zoals voor alle andere isolatiematerialen op de markt geldt ook voor cellulose dat de kostprijs er van kan worden beïnvloed door allerhande factoren of keuzes die worden gemaakt. In de praktijk betekent dit dat veel mensen heel wat meer betalen dan strikt noodzakelijk is. Om dit tegen te gaan hebben we de belangrijkste invloeden op de kostprijs van cellulose even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De dikte van de isolatielaag

Het feit dat cellulose eigenlijk gewoon losse papiervlokken zijn zorgt er voor dat de dikte van de isolatielaag die wordt gerealiseerd eigenlijk zeer eenvoudig kan worden gepersonaliseerd. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat, op het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van een dikkere laag, ook de kosten de hoogte in schieten.

Keuze 2: Combineren van isolerende werkzaamheden

Wist je dat cellulose zich eigenlijk nog het beste leent voor dakisolatie? Wanneer je er dan toch voor kiest om over te gaan tot het kopen van dit isolatiemateriaal is het altijd het interessantst om in zo groot mogelijke hoeveelheden te bestellen. Hoe meer isolatiemateriaal er in één keer wordt besteld, des te lager namelijk de gemiddelde kostprijs per vierkante meter komt te liggen.

Interessante bespaartips

Het is ondertussen wel duidelijk dat cellulose geen echt duur isolatiemateriaal is. Toch betekent dit niet dat ze voor iedereen even betaalbaar is. Om er voor te zorgen dat het toepassen van cellulose als (spouw)muurisolatie ook voor jou financieel toegankelijker wordt hebben we in ieder geval een reeks van interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • Kwantumkorting tot wel 10%

Jij bent ongetwijfeld niet de enige in je omgeving die er voor wenst te kiezen om de isolatiewaarde van je huis te optimaliseren. Heb je recent opgevangen dat ook je buurman graag een investering wenst te doen in muurisolatie? Kies er dan voor om dit samen te doen en profiteer op deze manier allebei van een mooie korting die kan oplopen tot wel 10 procent op de eindfactuur.

  • Beperken van de voorrijkosten

Het feit dat cellulose eigenlijk nagenoeg altijd wordt ingeblazen door een professioneel isolatiebedrijf zorgt er voor dat je eveneens steeds rekening moet houden met het betalen van bepaalde voorrijkosten. Deze kosten worden altijd berekend aan de hand van de afstand welke door het isolatiebedrijf moet worden afgelegd. Wil je deze kosten zo laag mogelijk houden? Dan is kiezen voor een isolatiebedrijf uit de buurt altijd zeer interessant te noemen.

Bespaar tot 30% op de kostprijs van cellulose

De bovenstaande bespaartips mogen dan wel bijzonder interessant zijn, dat neemt niet weg dat ze voor veel mensen misschien nog niet meteen een sluitende oplossing zullen weten te bieden. Dat hoeft ook niet, want er bestaat een extra mogelijkheid om nog eens tot 30 procent te kunnen besparen op de kostprijs van cellulose. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes aan te vragen bij meerdere partijen. Door het hanteren van deze werkwijze is het namelijk mogelijk om er de financieel interessantste oplossing zo tussenuit te halen waardoor je echt nog heel wat extra kan besparen. Deze extra besparing kan zomaar oplopen tot een mooie 30 procent.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!