Kostprijs cellenglas

Op het ogenblik dat je op zoek bent naar een ecologisch isolatiemateriaal zal je er graag voor willen kiezen om te investeren in het zogenaamde cellenglas. Dit isolatiemateriaal is gemaakt van gerecycleerd glas en staat er om bekend over een uitstekende, isolerende werking te beschikken. Bovendien wordt het aangeraden om gebruik te maken van dit type van isolatiemateriaal in vochtige omstandigheden zoals een kelder. Ben je dus ook op zoek naar een mogelijkheid om de wanden van je kelder van binnen uit te isoleren of wil je graag een geschikt isolatiemateriaal voor gevelisolatie bestellen? In dat geval vertellen we je op deze pagina alvast graag met welke kosten je voor cellenglas precies rekening moet houden.

Hoeveel kost cellenglas?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een investering te doen in cellenglas zal je merken dat dit isolatiemateriaal in verschillende vormen bestaat. We onderscheiden op dit vlak de platen van panelen. Dit betekent dat dit isolatiemateriaal niet alleen maar kan worden gebruikt als muurisolatie, daarnaast kan je ze ook inzetten om je dak mee te isoleren of om vloerisolatie mogelijk te maken. Met welke kosten je voor een investering in cellenglas precies rekening dient te houden wordt duidelijk gemaakt aan de hand van de onderstaande prijstabel.

 

Type cellenglas isolatie Gemiddelde kostprijs
Cellenglas isolatieplaten 60 x 45 centimeter
(5 centimeter dikte)
Tussen 21 & 26 euro per vierkante meter
Cellenglas isolatiepanelen 120 x 60 centimeter

(5 centimeter dikte)

Tussen 40 & 45 euro per vierkante meter

 

Zoals je kan zien is er een niet onaanzienlijk prijsverschil tussen een isolatieplaat met cellenglas en een isolatiepaneel. Uiteraard wordt deze echter grotendeels veroorzaakt door het feit dat de afmetingen eveneens behoorlijke verschillen vertonen. Om je een nog beter zicht te geven op het gemiddelde prijskaartje waar je bij een investering in cellenglas rekening mee dient te houden hebben we nog even drie concrete prijsvoorbeelden voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Goedkoopste oplossing

De goedkoopste oplossing wordt altijd verkregen door een investering te doen in cellenglas isolatieplaten. Deze kunnen reeds worden aangekocht voor een kostprijs vanaf slechts 21 euro per vierkante meter. Bovendien kunnen deze isolatieplaten gezien de vorm waarover ze beschikken zeer eenvoudig aangebracht worden. Door dit zelf doen kan je in de praktijk een besparing tot wel 60 procent realiseren.

 

  • Gemiddelde oplossing

De tweede optie is iets duurder. In dit geval kies je er niet voor om de cellenglas isolatieplaten zelf te plaatsen, maar ga je dit uitbesteden aan een professioneel isolatiebedrijf. Dit betekent dat de totale kostprijs per vierkante meter al snel zo rond de 35 euro komt te liggen. Daar tegenover staat uiteraard wel dat je er op deze manier zeker van bent dat de plaatsing op correcte wijze is gebeurd.

 

  • Duurste oplossing

De duurste oplossing op vlak van cellenglas is uiteraard kiezen voor cellenglas isolatiepanelen. Dergelijke panelen beschikken standaard over grotere afmetingen (120 x 60 centimeter) wat ze beter geschikt maakt voor het isoleren van de gevel. Op het ogenblik dat je er voor kiest om het aanbrengen van deze isolatiepanelen uit te besteden aan een professioneel bedrijf kan je rekening houden met kosten die zijn gelegen zo ergens rond de 65 à 70 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van cellenglas isolatie

Bovenstaande heeft al duidelijk gemaakt dat een niet onbelangrijk deel van de kosten bij cellenglas isolatie wordt veroorzaakt door de arbeidskosten. Deze nemen dan ook zomaar even 65 procent van de totale kostprijs in beslag. Het isolatiemateriaal zelf aankopen is goed voor 30 procent van de facturatieprijs en de resterende 5 procent wordt aangewend om het gebruik van de machines in te dekken. Dit betekent uiteraard dat je het meeste kan besparen door je cellenglas isolatie zelf te plaatsen, maar dan moet je uiteraard wel goed weten waar je mee bezig bent.

Keuzes die de kostprijs van cellenglas isolatie beïnvloeden

Cellenglas isolatie bestaat zoals we reeds duidelijk hebben gemaakt dus in tal van verschillende vormen. Indien je er voor kiest om van dit type isolatiemateriaal gebruik te maken zal je er altijd rekening mee moeten houden dat er een aantal keuzes het kostenplaatje kunnen beïnvloeden. Welke keuzes dit precies zijn wordt meteen duidelijk door het raadplegen van het onderstaande overzicht.

Keuze 1: De vorm van je cellenglas isolatie

Cellenglas isolatie bestaat in twee verschillende vormen. We onderscheiden op dit vlak de platen van de panelen. Indien je er voor kiest om je cellenglas isolatie als muurisolatie binnenshuis aan te brengen is het altijd het interessantst om te opteren voor isolatieplaten. Deze zijn niet alleen het voordeligst, daarnaast zijn ze ook nog eens het eenvoudigst te plaatsen. Wil je gebruik gaan maken van cellenglas isolatie als gevelisolatie? Dan spreekt het voor zich dat het aan te raden is om panelen te gebruiken.

Keuze 2: De dikte van het isolatiemateriaal

Ondanks het feit dat er zowel voor platen als voor panelen uiteraard standaard diktes gelden moet het gezegd dat deze onderhevig is aan de wensen van de klant. Wil je met andere woorden graag een meer aanzienlijke dikte voor jouw isolatiemateriaal, dan is dat geen probleem. Wel moet je er rekening mee houden dat een grotere dikte uiteraard zorgt voor het gebruik van meer cellenglas waardoor de kostprijs omhoog gaat. Toch, kiezen voor een meer aanzienlijke dikte kan er wel voor zorgen dat de isolatiewaarde van de woning nog verder wordt verbeterd.

Interessante bespaartips

De prijsinformatie die je reeds op deze pagina hebt kunnen lezen maakt duidelijk dat cellenglas isolatie niet echt voordelig kan worden genoemd. Daar staat wel tegenover dat ze ecologisch verantwoord is en dat ze bovendien over een prima isolerende werking beschikt. Wil je toch graag gebruikmaken van cellenglas isolatie, maar ben je nog op zoek naar mogelijkheden om het kostenplaatje te drukken? In dat geval zijn de onderstaande bespaartips voor jou zeker en vast interessant te noemen!

 

  • Doe de plaatsing van je cellenglas isolatie zelf

Het feit dat cellenglas isolatie verkrijgbaar is in de vorm van isolatieplaten zorgt er voor dat ze zeer eenvoudig zelf kan worden geplaatst. Door dit karwei voor eigen rekening te nemen zal je dan ook kunnen vaststellen dat er een zeer mooie besparing mogelijk wordt gemaakt tot wel 60 of 65 procent. Voor de handige doe-het-zelver is het plaatsen van cellenglas isolatie in principe echt geen enkel probleem.

 

  • Aanvragen van een subsidie

Van zodra de isolatiewaarde van een huis wordt verbeterd beschik je over de mogelijkheid om daarvoor een subsidie aan te vragen. Dat geldt dus eveneens voor cellenglas isolatie. Door het aanvragen van een subsidie zal je merken dat je investering niet alleen een stuk draaglijker wordt, daarnaast zorgt ze er ook voor dat de terugverdientijd stevig kan worden beperkt. Twee vliegen in één klap dus!

Tot 30% extra besparing realiseren op je cellenglas isolatie

Is het ondanks de bovenstaande bespaartips voor jou nog altijd niet mogelijk om te investeren in cellenglas isolatie? Dan hebben we nog een extra interessante bespaartip voor jou in petto. Kies er namelijk niet zomaar voor om met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan en vergelijk offertes. Door het aanvragen en objectief vergelijken van meerdere offertes zal je namelijk altijd kunnen vaststellen dat er een aantrekkelijke besparing tot wel 30% (extra) kan worden gerealiseerd. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!