Kostprijs muurisolatie buitenzijde

Kostprijs muurisolatie buitenzijdeOp vlak van muurisolatie bestaan er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de spouwmuur van je woning te isoleren, maar daarnaast bestaat er eveneens een mogelijkheid om binnen in huis isolatieplaten tegen je muur aan te brengen. Het isoleren van je spouwmuur is in principe de interessantste oplossing. Dit komt omdat het plaatsen van isolatieplaten binnen in je woning altijd een bepaalde hoeveelheid aan ruimte wegneemt. Wat moet je echter doen wanneer je huis niet over een spouwmuur beschikt? In dat geval heb je nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor muurisolatie aan de buitenzijde.

*Tip:
Besparen op de kosten van muurisolatie? Vergelijk tot 6 offertes van diverse lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost muurisolatie buitenzijde?

Op het ogenblik dat je de keuze hebt gemaakt om de buitenmuren van je huis te isoleren is het ook belangrijk om te bepalen voor welke vorm van afwerking je wenst te kiezen. Beide factoren hangen namelijk samen. Op vlak van muurisolatie buitenzijde beschik je over tal van interessante mogelijkheden, namelijk:

  • Crepi of gevelbepleistering
  • Gevelisolatie met steenstrips
  • Houten gevelbekleding op buitenmuren
  • Een nieuwe buitenmuur plaatsen in bakstenen
  • Sidings of aluminium gevelpanelen en volkern kunststofplaten

Voor welke van de aangeboden opties je op het einde van de rit zal kiezen is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wij hebben in ieder geval wel even de gemiddelde kostprijs afhankelijk van het soort muurisolatie buitenzijde voor jou op een rijtje gezet.

Type muurisolatie buitenzijde Gemiddelde kostprijs
Crepi of gevelbepleistering Vanaf gemiddeld 115 euro per vierkante meter
Gevelisolatie met behulp van steenstrips Vanaf gemiddeld 160 euro per vierkante meter
Houten gevelbekleding op buitenmuren Vanaf gemiddeld 110 euro per vierkante meter
Nieuwe buitenmuur in bakstenen Vanaf gemiddeld 160 euro per vierkante meter
Sidings of aluminium gevelpanelen gecombineerd met volkern kunststofplaten Vanaf gemiddeld 120 euro per vierkante meter

Drie concrete prijsvoorbeelden

De bovenstaande prijstabel geeft reeds in zekere zin aan met welke gemiddelde kosten je rekening dient te houden voor de plaatsing van muurisolatie buitenzijde. Welke van de verschillende mogelijkheden is voor jou nu echter het meest interessant? Wij hebben alvast drie concrete prijsvoorbeelden voor jou uitgewerkt.

  • De look van bakstenen zonder verbrede fundering. Heb je een oudere woning aangekocht en wil je deze de uitstraling geven van bakstenen zonder dat er een bredere fundering dient te worden gerealiseerd? In dat geval doe je er goed aan om te kiezen voor gevelisolatie met steenstrips. Op deze manier beschikt je huis meteen over een warm jasje en dat terwijl de gevel ook nog eens een zeer mooie uitstraling krijgt.
  • Crepi of gevelbepleistering, een voordelige oplossing. Hoe interessant het gebruik van steenstrips met isolatie ook mag zijn, in de praktijk is het voor veel mensen vooral van belang om een zo voordelig en eenvoudig mogelijke oplossing aangereikt te krijgen. Wanneer dat eveneens geldt voor jou is het de moeite waard om te kiezen voor crepi of gevelbepleistering. Deze vorm van buitenmuur isolatie kan reeds worden gerealiseerd vanaf een prijskaartje van 115 euro per vierkante meter.
  • Buitenmuur isolatie bij een nieuwbouw. Heb je er voor gekozen om een compleet nieuwe woning te realiseren? In dat geval is het altijd de moeite waard om isolatie te plaatsen vooraleer de buitengevel wordt gerealiseerd. Dit is vooral interessant bij nieuwbouwwoningen omdat er rekening moet worden gehouden met een afdoende fundering. Is er wel sprake van een bestaande woning met een oude buitengevel? In dat geval zal deze eerst moeten worden afgebroken. Je kan er voor de realisatie van een nieuwe buitenmuur in baksteen met isolatie rekening mee houden dat er een prijskaartje zal verschuldigd zijn van zo’n 160 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van muurisolatie buitenzijde

Het realiseren van muurisolatie aan de buitenzijde van je woning is een karwei waar niet alleen heel wat materiaal bij komt kijken, daarnaast moet er ook nog eens rekening mee worden gehouden dat ook de vereiste arbeid aanzienlijk is. In de praktijk wordt ongeveer 40 procent van de volledige kostprijs van muurisolatie buitenzijde in beslag genomen door het materiaal. Zomaar even 55 procent is vereist om de kosten voor de arbeid in te dekken en de resterende 5 procent gaat naar het mogelijke gebruik van bepaalde machines. Door de muurisolatie buitenzijde zelf aan te brengen kan je uiteraard wel het nodige geld uitsparen, maar lang niet iedereen heeft hier de vereiste kennis voor in huis.

Keuzes die de kostprijs van muurisolatie buitenzijde beïnvloeden

De ene vorm van muurisolatie buitenzijde is uiteraard de andere niet. Het is dan ook zo dat verschillende keuzes die je maakt altijd een bepaalde invloed zullen hebben op het kostenplaatje dat voor jouw muurisolatie buitenzijde in rekening zal worden gebracht. Om de zekerheid te hebben dat je geen enkele van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we ze alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type muurisolatie buitenzijde

Zoals de prijstabel eerder op deze pagina duidelijk heeft gemaakt is er sprake van een niet onaanzienlijk verschil in kostprijs afhankelijk van het soort muurisolatie waarvoor wordt gekozen. Ben je op zoek naar een voordelige oplossing die er ook nog eens goed uitziet? Kies in dat geval voor crepi of gevelbepleistering. Heb je iets meer budget uit te geven en wil je graag de look van een klassieke bakstenen woning realiseren? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor gevelisolatie met steenstrips. Je moet er wel rekening mee houden dat je in dit geval al snel zo’n 40 euro per vierkante meter extra kan moeten betalen.

Keuze 2: Zelf plaatsen of niet?

Zoals de prijsopbouw eerder op deze pagina duidelijk heeft gemaakt is er zomaar even 55 procent van de totale kostprijs vereist om de arbeidskosten in te dekken. Dat is behoorlijk wat. Beschik je over de nodige kennis evenals materialen op de plaatsing van je muurisolatie buitenzijde voor eigen rekening te nemen? In dat geval kan je altijd rekenen op een zeer interessant financieel voordeel!

Keuze 3: Levering van het isolatiemateriaal

Heb je de mogelijkheid om zelf de isolatiematerialen op te halen en ben je toch van plan om de plaatsing voor je eigen rekening te nemen? In dat geval is het altijd de moeite waard om het isolatiemateriaal niet te laten leveren. Hiervoor worden door het bedrijf in kwestie namelijk altijd transportkosten aangerekend. Indien het bedrijf op een relatief grote afstand bij je vandaan is gevestigd is de kans groot dat je rekening moet houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

Interessante bespaartips

Er bestaat geen twijfel over dat het laten toepassen van muurisolatie buitenzijde bij je woning bijzonder interessant kan zijn. Het is echter eveneens een feit dat een dergelijke vorm van isoleren bijzonder duur is. Dit zorgt er voor dat het voor een groot aantal mensen een absolute vereiste is om te kunnen besparen op de standaard kosten van hun muurisolatie buitenzijde. Is dat eveneens voor jou van toepassing? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips je ongetwijfeld van dienst zijn.

  • Kies voor een oplossing binnen je budget. Zoals je eerder op deze pagina reeds hebt kunnen vaststellen bestaan er tegenwoordig op vlak van muurisolatie buitenzijde verschillende mogelijkheden. Elke optie beschikt over diens eigen kostprijs. Wil je er zeker van zijn dat muurisolatie buitenzijde ook bij jou in de financiële plannen past? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een iets minder luxueuze oplossing. De isolerende factor zal er waarschijnlijk helemaal niet minder om zijn.
  • Subsidie aanvragen. Voor elke verbetering die wordt uitgevoerd aan de isolatiewaarde van een woning kan er een subsidie worden aangevraagd. Het aanvragen van een dergelijke subsidie maakt muurisolatie buitenzijde meteen een stuk betaalbaarder en dat zonder dat er moet worden ingeleverd op vlak van kwaliteit.

Tot 30% extra besparen door het vergelijken van offertes

Ben je wel geïnteresseerd in de realisatie van muurisolatie buitenzijde, maar moet er nog een extra besparing gerealiseerd kunnen worden op de standaard kosten? Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs een probleem te zijn, in tegendeel. Wist je namelijk dat je de mogelijkheid hebt om nog tot 30 procent extra te besparen, alleen al door het vergelijken van offertes die je ontvangt van verschillende partijen? Het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen de verschillende bedrijven die muurisolatie buitenzijde voor jou kunnen realiseren is dan ook altijd op financieel vlak de moeite meer dan waard.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!