Kostprijs buitenmuurisolatie

Kostprijs buitenmuurisolatieEr zijn aan het toepassen van buitenmuurisolatie heel wat bijzonder interessante voordelen verbonden. Toch zal niemand er voor kiezen om dergelijke werkzaamheden uit te laten voeren zonder dat men een duidelijk beeld heeft op de kosten die daarvoor in rekening kunnen worden gebracht. Bent ook jij geïnteresseerd in het laten realiseren van buitenmuurisolatie, maar wil je graag in eerste instantie een goed zicht hebben op de gemiddelde kosten waar je op dit vlak rekening mee dient te houden? In dat geval is het altijd de moeite waard om eerst even de informatie op deze pagina te raadplegen!

*Tip:
Besparen op de kosten van muurisolatie? Vergelijk tot 6 offertes van diverse lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost buitenmuurisolatie?

Buitenmuurisolatie heeft de reputatie niet bepaald voordelig te zijn. Dat klopt. Wanneer we de kostprijs van buitenmuurisolatie gaan vergelijken met bijvoorbeeld de realisatie van binnenmuurisolatie kan er alleen maar worden vastgesteld dat deze laatste een stuk voordeliger uitvalt. Om er zeker van te zijn dat je een goed beeld hebt van de kosten die het realiseren van buitenmuurisolatie voor jou met zich meebrengt hebben we alvast de onderstaande prijstabel opgemaakt.

Buitenmuurisolatie bij: Gemiddelde kostprijs
Een appartement van 25 vierkante meter Tussen 3.075 & 3.575 euro
Een tussenwoning van 65 vierkante meter Tussen 8.075 & 9.075 euro
Een hoekwoning van 65 vierkante meter Tussen 9.075 & 10.075 euro
Een 2 onder 1 kap woning van 100 vierkante meter Tussen 12.075 & 14.075 euro
Een vrijstaande woning van 150 vierkante meter Tussen 18.075 & 22.075 euro

De kans is groot dat de kosten in de bovenstaande prijstabel nog net iets meer verduidelijking kunnen vragen. Dat is geen probleem. Als aanvullende informatie op bovenstaande hebben we namelijk speciaal voor jou nog even drie concrete, extra prijsvoorbeelden uitgewerkt.

  • Voordeligste oplossing

Indien je woonachtig bent in een hoekwoning is het op vlak van buitenmuurisolatie niet noodzakelijk om te kiezen voor het duurste isolatiemateriaal. Dit zorgt er in de praktijk voor dat je investering in buitenmuurisolatie kan worden beperkt tot een bedrag van zo’n 6.500 euro. Deze investering zorgt er voor dat je blijvend kan genieten van een aanzienlijke energiebesparing waardoor je niet langer met een bang hart moet toeleven naar het jaareinde wanneer de eindafrekening voor energie bij je in de bus valt.

  • Meest besparende keuze

Ben je de trotse eigenaar van een mooie, vrijstaande woning, maar wordt je jaarlijks geconfronteerd met een torenhoge energiefactuur? In dat geval kan het de moeite waard zijn om een kwalitatieve buitenmuurisolatie toe te passen. Niet alleen kan je op deze manier heel wat geld besparen op vlak van energieverbruik, daarnaast is het ook nog eens zo dat er geen ruimte binnen in de woning verloren gaat. Indien jij er eveneens voor wenst te kiezen om gebruik te maken van buitenmuurisolatie bij je grote, vrijstaande woning kan er rekening worden gehouden met een gemiddelde kostprijs welke is gelegen zo rond de 18.000 euro.

  • Een kleine woonruimte

Veel mensen kiezen er tegenwoordig ook voor om kleiner te wonen, bijvoorbeeld op een appartement. Ook in deze situatie kan het toepassen van buitenmuurisolatie je heel wat geld besparen. Bovendien gaat er op deze manier geen extra ruimte in je sowieso reeds vrij kleine appartement verloren. Voor het toepassen van buitenmuurisolatie bij een appartement van 25 vierkante meter kan je gemiddeld rekenen op een investering van om en bij de 3.000 euro.

De prijsopbouw van buitenmuurisolatie

Indien er voor wordt gekozen om buitenmuurisolatie bij je woning toe te passen dien je rekening te houden met een prijsopbouw die is opgedeeld in drie verschillende delen. De materiaalkost neemt zo’n 40 procent van de totale kosten in beslag. 55 procent van de kosten is voorbehouden voor de arbeid die moet worden verricht en de resterende 5 procent aan kosten zijn gereserveerd voor de machines waar gebruik van wordt gemaakt.

Keuzes die de kostprijs van buitenmuurisolatie beïnvloeden

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor buitenmuurisolatie wordt door verschillende factoren beïnvloed. Omdat de impact van enkele keuzes niet onaanzienlijk is hebben we de belangrijkste even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort isolatiemateriaal

Voor wat het realiseren van buitenmuurisolatie betreft kan er gebruik worden gemaakt van tal van verschillende soorten isolatiematerialen. Je keuze op dit vlak is uiteraard bepalend voor de uiteindelijke facturatieprijs. Let op, niet alleen het soort isolatiemateriaal, maar ook de dikte waarover ze beschikt kan op dit vlak niet onbelangrijk zijn.

Keuze 2: De afwerking van de buitenmuurisolatie

In het merendeel van de gevallen (om maar niet te zeggen nagenoeg altijd) gebeurt het isoleren van de buitenmuur in combinatie met het toepassen van nieuwe gevelbekleding. Dit zorgt er voor dat er in één klap niet alleen een verbeterde isolatiewaarde wordt gerealiseerd, maar de woning ook direct een mooiere uitstraling krijgt. Het spreekt echter voor zich dat ook de materialen die voor de afwerking moeten worden aangekocht een zekere extra investering met zich meebrengen. Wil je de kosten op dit vlak zo beperkt mogelijk houden? Kies dan voor gevelbepleistering of crepi.

Interessante bespaartips

De kostprijs van buitenmuurisolatie ligt een flink stuk hoger in vergelijking met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Dit zorgt er voor dat ze niet zo toegankelijk is voor ieders budget. Gelukkig bestaan er verschillende, interessante mogelijkheden om een besparing te realiseren op de standaard kostprijs van je binnenmuurisolatie. Hoe je dat precies kan doen wordt meteen duidelijk gemaakt door de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Vraag een subsidie aan!Indien je er voor kiest om de realisatie van je buitenmuurisolatie uit te besteden aan een professioneel isolatiebedrijf is het altijd mogelijk om een subsidie of premie aan te vragen. Deze kan er niet alleen voor zorgen dat het investeringsbedrag wordt verlaagd, daarnaast wordt ook de terugverdientijd uiteraard danig ingekort. Zo sla je twee vliegen in één klap.
  • Kies voor buitenmuurisolatie en nieuwe gevelbekleding in één. Wanneer je toch bezig bent met het isoleren van de buitenmuur is het altijd de moeite waard om meteen ook een nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Zo ziet je huis er terug lekker fris uit en ben je helemaal klaar voor de jaren die komen. Let wel, in dit geval is er wel altijd een vergunning vereist vooraleer de werken kunnen worden aangevat.

Bespaar tot 30% op de kosten van je buitenmuurisolatie

Wil je graag naast bovenstaande bespaartips nog een extra besparing kunnen realiseren op jouw buitenmuurisolatie? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om er voor te kiezen om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Door deze offertes na ontvangst te vergelijken is het mogelijk om een zeer aanzienlijk bedrag op de kosten van je buitenmuurisolatie uit te sparen en dat komt je investering uiteraard alleen maar ten goede. In het meest optimale geval wordt er hierdoor nog een extra besparing tot wel 30 procent mogelijk gemaakt!

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!