Kostprijs binnenmuurisolatie

Binnenmuurisolatie plaatsen blijft ook tegenwoordig nog steeds vrij populair. Het wordt bijzonder vaak gedaan wanneer er een totale renovatie van het huis plaatsvindt omdat er dan in tegenstelling tot het realiseren van buitenmuurisolatie geen vergunning moet worden aangevraagd. Bovendien kan het toepassen van binnenmuurisolatie niet alleen zorgen voor een thermische, maar ook voor een akoestische meerwaarde waardoor je twee vliegen in één klap slaat. Denk jij er ook aan om in jouw (oudere) woning binnenmuurisolatie toe te passen, maar ben je in eerste instantie uiteraard benieuwd naar de kosten die dit met zich meebrengt? In dat geval ben je op deze pagina alvast aan het juiste adres!

Hoeveel kost binnenmuurisolatie?

Vooraleer je over zal gaan tot het kopen en laten plaatsen van binnenmuurisolatie is het uiteraard niet meer dan normaal dat je eerst een goed beeld wenst te hebben van de kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht. De prijs die je wordt aangerekend voor binnenmuurisolatie wordt altijd gebaseerd aan de hand van het soort isolatiemateriaal waarvoor is gekozen evenals de dikte waarover ze beschikt. Wij hebben de gemiddelde kosten van de verschillende soorten binnenmuurisolatie alvast even op een rijtje gezet door middel van de volgende prijstabel.

 

Type binnenmuurisolatie Gemiddelde kostprijs
Realisatie van een voorzetwand Gemiddeld zo’n 75 euro per vierkante meter
Cellulair glas bij dragende wanden Gemiddeld zo’n 45 euro per vierkante meter
Geëxtrudeerd polystyreen Gemiddeld zo’n 15 euro per vierkante meter

 

Je moet er rekening mee houden dat de hierboven aangegeven kosten exclusief BTW en de arbeidskosten kosten. Om je een nog beter beeld te geven van de gemiddelde totaalprijs van jouw binnenmuurisolatie hebben we nog even de volgende drie, concrete prijsvoorbeelden opgesteld:

 

  • Goedkoopste oplossing

Wanneer je de goedkoopste oplossing wenst voor jouw muurisolatie aan de binnenzijde van je woning kunnen we in principe alleen maar aanraden om te kiezen voor isolatieplaten die zijn gemaakt van een minerale wol. Dit is veruit de voordeligste optie, in het bijzonder wanneer je ook de plaatsing voor je eigen rekening neemt. In dit geval kan je de totale kosten veelal lager dan 30 euro per vierkante meter laten uitvallen.

 

  • Gemiddelde oplossing

De handige doe-het-zelver die eventueel reeds over een beetje ervaring beschikt kan er eveneens voor kiezen om een voorzetwand te plaatsen. Een dergelijke voorzetwand kan reeds worden gerealiseerd voor een kostprijs vanaf 75 euro per vierkante meter. Voor alle duidelijkheid, dit is exclusief de arbeidskosten. Het plaatsen van een voorzetwand heeft een beetje meer voeten in de aarde in vergelijking met het aanbrengen van isolatieplaten, maar de doorsnee doe-het-zelver mag er eigenlijk geen probleem mee ondervinden.

 

  • Duurste oplossing

Het merendeel van de mensen houdt er helemaal niet van om zelf aan de slag te gaan met hun binnenmuurisolatie. Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat dit een karwei is welke uiterst correct dient te gebeuren. Is dat niet het geval, dan kan dat er namelijk voor zorgen dat de isolatie haar doel voorbijschiet en dat zou natuurlijk zonde zijn van het geld. In deze situatie kan je wel al snel rekening houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 90 en 100 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van binnenmuurisolatie

Wanneer we het hebben over de prijsopbouw van binnenmuurisolatie kan er worden vastgesteld dat deze eigenlijk uit drie verschillende onderdelen bestaat. De kleinste kost is deze voor het gebruik van het vereiste materiaal of de machine. Deze neemt zo’n 5 procent in beslag. Daarnaast is er uiteraard ook nog de kostprijs voor het kopen van het isolatiemateriaal waarvoor je zo’n 35 procent kwijt bent. Dit betekent dat de resterende 60 procent is voorbehouden voor het indekken van de arbeidskosten. Dat is behoorlijk wat. Door zelf je binnenmuurisolatie te plaatsen is het dan ook altijd mogelijk om heel veel geld uit te sparen.

Keuzes die de kostprijs van binnenmuurisolatie beïnvloeden

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat meerdere keuzes het kostenplaatje van je binnenmuurisolatie kunnen beïnvloeden. Om er voor te zorgen dat je op dit vlak niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben we de belangrijkste alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type binnenmuurisolatie

Er bestaan zeer veel verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om binnenmuurisolatie. Het type binnenmuurisolatie zal altijd voor een niet onbelangrijk deel bepalend zijn voor de kostprijs die wordt aangerekend. Ben je echt op zoek naar de financieel interessantste oplossing? Dan is er voor kiezen om gebruik te maken van isolatieplaten van glaswol gecombineerd met een dampscherm de meest voor de hand liggende optie.

Keuze 2: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Een tweede zeer belangrijke keuze met betrekking tot de kostprijs van binnenmuurisolatie is terug te vinden in de partij die ze gaat plaatsen. Doe je dit zelf? Dan spaar je hierdoor al snel zo’n 60 procent aan kosten uit. Ga je het uitbesteden? Dan kan je er natuurlijk wel van op aan dat de isolatie op en top professioneel wordt geplaatst waardoor elke vorm van warmteverlies de kop wordt ingedrukt. Let op, door zelf je binnenmuurisolatie te plaatsen heb je ook geen recht op een subsidie of premie! Ook dit is natuurlijk iets om bij stil te blijven staan.

Interessante bespaartips

Binnenmuurisolatie realiseren is zeer interessant wanneer je die vervelende koudebruggen wil tegengaan en indien je wat extra geluidsisolatie wenst toe te passen. Jammer genoeg kan de standaard kostprijs van binnenmuurisolatie nog net iets te hoog liggen voor veel mensen waardoor zij vrezen er geen gebruik van te kunnen maken. Deze vrees hoeft echter niet noodzakelijkerwijs terecht te zijn. Wij hebben namelijk nog een reeks van bijzonder interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Vraag een subsidie aan voor je binnenmuurisolatie

Voor het isoleren van een binnenmuur kan je altijd een subsidie of een premie aanvragen bij de gemeente of stad waarin je woont. Deze financiële tegemoetkoming maakt het mogelijk om het investeringsbedrag meteen aanzienlijk te verkleinen. Hierdoor wordt ook de terugverdientijd uiteraard binnen de perken gehouden.

 

  • Kies voor een isolatiebedrijf uit jouw eigen buurt

Ga je het isoleren van je binnenmuur niet zelf doen, maar kies je er voor om dit uit te besteden aan een professioneel isolatiebedrijf? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een bedrijf welke bij jou in de buurt is gevestigd. Je zal merken dat deze heel wat minder voorrijkosten in rekening brengt waardoor de eindfactuur nog net wat goedkoper zal uitvallen.

Bespaar tot 30% extra op de kostprijs van jouw binnenmuurisolatie

Ondanks het feit dat de hierboven aangegeven bespaartips er reeds voor kunnen zorgen dat de kostprijs van je binnenmuurisolatie behoorlijk wordt gedrukt moet het gezegd dat het altijd nog net iets beter kan… hoewel iets? Vooraleer in te tekenen op een bepaalde binnenmuurisolatie offerte is het zo dat je er altijd goed aan doet om meerdere offertes bij verschillende bedrijven aan te vragen. Vergelijk ze vervolgens en je zal kunnen vaststellen dat er een zeer mooie (extra) besparing tot wel 30 procent mogelijk is. Zo wordt jouw investering in binnenmuurisolatie zomaar even nog een stuk interessanter!

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!