Muurisolatie Knauf

Wanneer je er aan denkt om de spouwmuur van je huis te isoleren zal je kunnen vaststellen dat er hiervoor gebruik kan worden gemaakt van zeer veel uiteenlopende materialen. Eén van de mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt is de Knauf Supafil. Dit type van spouwmuurisolatie is opgebouwd uit witte glaswolvlokken welke over een vochtwerende functie beschikken. Supafil glaswol staat er om bekend over een prima vezelstructuur te beschikken welke er voor zorgt dat het na-isoleren van een spouwmuur eenvoudiger dan ooit mogelijk wordt gemaakt. Ben je hierin wel geïnteresseerd, maar wil je eerst graag meer informatie ontvangen evenals een duidelijk beeld hebben op de kosten? Dat is precies wat we je vertellen op deze pagina!

Wat is Knauf Supafil isolatie precies?

Het is vaak alles behalve eenvoudig om er voor te kiezen om een bestaande spouwmuur na te isoleren. Indien jij eveneens met dit probleem bent geconfronteerd zou je er voor kunnen kiezen om over te gaan tot het aankopen van de Knauf Supafil isolatiematerialen. Deze materialen beschikken niet alleen over een toegankelijk prijskaartje (waar we verder op deze pagina nog uitgebreid op terug zullen komen), daarnaast is ze ook nog eens razend efficiënt. De witte wol beschikt niet alleen over een vochtafstotende, maar tevens ook over een dampdoorlatende werking. Daarnaast is ze ook onbrandbaar wat de brandveiligheid van je huis naar een aanzienlijk hoger niveau tilt.

 

Supafil staat er om bekend niet uitsluitend over een hoge isolatiewaarde te beschikken, daarnaast levert ze ook nog eens prima geluiddempende prestaties. Dat de kwaliteit van Knauf isolatiemateriaal uitstekend te noemen is blijkt eveneens uit het feit dat er een garantie wordt aangeboden van zomaar even 10 jaar. Dit betekent echter niet dat het isolatiemateriaal slechts over een levensduur beschikt van 10 jaar. Ze gaat dan ook een leven lang mee zonder dat je hoeft te vrezen voor een verlies aan isolatiewaarde. Knauf Supafil isolatiemateriaal is voor 70 procent gemaakt van gerecycleerd glas. Dit zorgt er meteen ook voor dat ze heel wat milieuvriendelijker is in vergelijking met bijvoorbeeld PUR-schuim. Het feit dat de wol bijzonder dun wordt gesponnen zorgt er voor dat elke opening zonder enig probleem kan worden bereikt. Dit levert een uitstekend isolerend eindresultaat op.

Welke besparing met Knauf muurisolatie?

Wanneer je een nieuwbouwwoning gaat realiseren is het zo dat de spouwmuur tijdens de bouw doorgaans meteen wordt geïsoleerd. Wanneer je er net als zoveel andere mensen echter voor hebt gekozen om een bestaande, oudere woning aan te kopen wordt dat meteen een compleet ander verhaal. Dan is er doorgaans geen sprake van aanwezige isolatie waardoor je verplicht zal worden om na te isoleren. De energiebesparing welke op dit vlak kan worden gerealiseerd is sterk afhankelijk van het soort woning waarover je beschikt. Nadat er Knauf Supafil isolatiemateriaal in de spouwmuur is ingespoten kan je per definitie rekenen op de onderstaande besparingen.

 

 • Een besparing van 10 tot 12 procent op het verbruik op vlak van energie bij een rijwoning.
 • Een besparing van 20 tot 22 procent op het verbruik op vlak van energie bij een halfopen bebouwing.
 • Een besparing van 22 tot 25 procent op het verbruik op vlak van energie bij een vrijstaande woning.

Hoeveel kost Knauf muurisolatie?

De prijs welke je voor Knauf muurisolatie dient te betalen is altijd gebaseerd op de totale hoeveelheid aan isolatiemateriaal welke je nodig hebt. Bovendien zal ook de dikte van de spouwmuur evenals de moeilijkheidsgraad van de opdracht een zekere invloed hebben op de prijs die je voor Knauf muurisolatie moet betalen. Gemiddeld kan je er echter rekening mee houden dat het prijskaartje tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter is gelegen.

 

Bovenstaande kostprijs zal bij veel mensen ongetwijfeld reeds als muziek in de oren klinken, want ze is in vergelijking met alternatieve vormen van muurisolatie een flink stuk interessanter. Dat is echter nog niet alles. Wist je namelijk dat er een mogelijkheid bestaat om tot 6 euro per vierkante meter meteen terug te krijgen? Dat komt doordat je ook voor de realisatie van muurisolatie met Knauf isolatiemateriaal kan rekenen op een premie. Hierdoor wordt de hoogte van je investering meteen aanzienlijk ingeperkt en dat komt ook de terugverdientijd uiteraard alleen maar ten goede.

De kenmerken van Knauf muurisolatie

Er voor kiezen om over te gaan tot het aankopen van Knauf Supafil isolatiemateriaal betekent dat je kan rekenen op een groot aantal verschillende kenmerken. We hebben de belangrijkste van deze kenmerken alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

 

 • Er wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.
 • Het na isoleren van spouwmuren gebeurt altijd bij voorkeur met dit isolatiemateriaal. De werking er van is dan ook veruit het efficiëntst van alle isolatiematerialen.
 • Het betreft niet ontvlambare isolatie.
 • Realiseert een prima thermisch comfort waardoor het warmteverlies in huis zeer aanzienlijk kan worden ingeperkt.
 • Er wordt een sterke akoestische isolatie gerealiseerd. Geluiden die zich van buiten naar binnen een weg in de woning willen penetreren worden tegengehouden.
 • Knauf muurisolatie is waterafstotend. Bijgevolg kan regenvocht niet door de isolatielaag tot in de binnenmuur doordringen.
 • Het isolatiemateriaal wordt doorheen de spouw op optimale wijze verdeeld. Dit zorgt voor de meest optimale isolerende werking.
 • Knauf muurisolatie is geen voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Dit betekent dat ze geen gevaar voor de gezondheid met zich meebrengt.

 

Het enige ‘nadeel’ waar je eventueel rekening mee dient te houden is terug te vinden in het feit dat Knauf muurisolatie niet zelf kan worden geplaatst. Je dient hiervoor altijd een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf welke de isolatie zal plaatsen volgens de vastgestelde KOMO-richtlijnen. Dit zorgt vooral voor een iets hogere kostprijs, maar daar staat wel tegenover dat je er absoluut zeker van kan zijn dat de plaatsing op correcte wijze wordt uitgevoerd.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!