Muurisolatie keuken kostprijs

Er is niets zo vervelend als tijdens het koken geconfronteerd te worden met bijvoorbeeld een koude tocht die langs je heen trekt. Niet alleen zorgt dit er voor dat het comfort in de keuken wordt beperkt, daarnaast loop je zomaar het risico om geconfronteerd te worden met een verkoudheid. Om een dergelijke koude tocht te voorkomen kan het interessant zijn om de muren van je keuken te isoleren. Ben je dit ook van plan en wil je graag achterhalen welke mogelijkheden er op dit vlak bestaan en welke kosten er aan verbonden zijn? Dat kan door het raadplegen van de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Hoeveel kost muurisolatie keuken?

Het comfort in je keuken verhogen is zeer eenvoudig mogelijk door er voor te kiezen om de muren te isoleren. Op deze manier kan je tijdens de winter zogenaamde koudebruggen voorkomen en wordt er een mooie besparing op de energiefactuur gerealiseerd. Bovendien blijft de keuken door het toepassen van muurisolatie ook tijdens de heetste zomerdagen aangenaam fris. De gemiddelde kostprijs waar je rekening mee moet houden voor het isoleren van de muren van je keuken wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Muurisolatie keuken Tussen 30 & 150 euro per vierkante meter

De bovenstaande prijstabel geeft reeds enigszins aan welk budget je bij voorkeur moet voorzien voor het isoleren van de muren van je keuken. Uiteraard is er een vrij aanzienlijk verschil tussen het goedkoopste en het duurste bedrag. Wil je graag te weten komen hoe dit prijsverschil precies kan worden verklaard? In dat geval kunnen de onderstaande drie prijsvoorbeelden je daar absoluut bij helpen!

  • Goedkoopste oplossing

Zou je graag de muren van je keuken willen isoleren, maar heb je eerder een beperkt budget daarvoor voorzien? In dat geval is het altijd interessant om er voor te kiezen om de spouwmuur te isoleren. Dit is reeds mogelijk vanaf een beperkt bedrag van slechts 30 euro per vierkante meter.

  • Gemiddelde oplossing

Heeft je woning geen spouwmuur en wil je niets gaan veranderen aan de uitstraling van je huis? Wil je bovendien toch de kosten enigszins binnen de perken kunnen houden? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om de muren van je keuken van binnen uit te isoleren. Dit kan reeds voor een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 90 euro per vierkante meter.

  • Duurste oplossing

Het vervelende van het van binnen uit isoleren van je keukenmuren is dat je ruimte moet inleveren. Daar is lang niet iedereen voor te vinden. Beschik je over een groter budget en wil je, je keuken aan de binnenkant niet kleiner maken? Kies dan voor het realiseren van buitenmuurisolatie. De gemiddelde kostprijs hiervoor begint wel pas ergens rond de 125 euro per vierkante meter. Afhankelijk van het exacte isolatiemateriaal waarvoor je kiest kan ze zelfs zomaar oplopen tot 150 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van muurisolatie keuken

Het isoleren van de muren in je keuken zorgt er voor dat je rekening moet houden met niet één, maar wel meerdere verschillende kosten. In eerste instantie is er uiteraard het aankopen van het benodigde isolatiemateriaal. Doorgaans neemt deze kostprijs zo’n 32 procent van het totale prijskaartje in beslag. De grootste kost gaat uiteraard op aan de arbeid die moet worden verricht. Wat dit betreft mag er rekening worden gehouden met een percentage van ruim 63 procent. Dit betekent dat er nog 5 procent overblijft voor het eventuele gebruik van bepaalde machines. De voorrijkosten zijn bij deze ingecalculeerd in de kosten voor de arbeid.

Keuzes die de kostprijs van muurisolatie keuken beïnvloeden

Net zoals bij alle andere vormen van isolatie eveneens het geval is spreekt het voor zich dat de kostprijs van muurisolatie keuken wordt beïnvloed door een aantal verschillende keuzes of factoren. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele factor die de kostprijs kan beïnvloeden over het hoofd ziet hebben we deze even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Hoe de muren van je keuken isoleren?

Voor wat het toepassen van muurisolatie bij je keuken betreft kan je een keuze maken uit drie verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij om de volgende opties:

  • Het isoleren van de keuken aan de binnenzijde
  • Het isoleren van de buitenmuur van de keuken
  • Het isoleren van de spouwmuur

Je uiteindelijke keuze op dit vlak zal voor het overgrote merendeel bepalend zijn voor de kosten waar je rekening mee dient te houden. De kostprijs voor het isoleren van de spouwmuur is met een gemiddelde van 30 euro het voordeligst. De duurste optie van de drie is het realiseren van buitenmuurisolatie bij je keuken. In dit geval kan je dan ook rekenen op een gemiddeld prijskaartje van zo’n 125 tot wel 150 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Het type isolatiemateriaal

Voor de realisatie van keukenmuur isolatie is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende isolatiematerialen. Wil je er zeker van zijn dat je kiest voor een degelijk isolatiemateriaal welke over een zeer scherp prijskaartje beschikt? In dat geval is het waarschijnlijk het interessantst om te kiezen voor het gebruik van glaswol. Dit isolatiemateriaal heeft een degelijke isolerende werking en kan relatief eenvoudig worden geplaatst.

Keuze 3: Zelf je keukenmuren isoleren of uitbesteden?

De prijsopbouw eerder op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat het uitbesteden van het isoleren van je keukenmuren zorgt voor een aanzienlijke meerprijs op de eindfactuur. Ben je zelf een beetje een handige Harry en heb je er geen probleem mee om zelf even de handen uit de mouwen te steken? In dat geval is het zelf realiseren van de muurisolatie bij je keuken altijd financieel het interessantst.

Interessante bespaartips

Zoals je reeds hebt kunnen lezen kan het isoleren van de muren van je keuken er dus voor zorgen dat er een aantrekkelijke besparing op de energiefactuur kan worden gerealiseerd. Vooraleer dit mogelijk wordt spreekt het echter voor zich dat je een bepaalde investering zal moeten doen. Deze investering is lang niet voor iedereen even eenvoudig. Gelukkig kan de kostprijs van je muurisolatie keuken worden beperkt door rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Laat meerdere isolatiewerken in één keer uitvoeren

Wanneer je er voor kiest om de realisatie van de muurisolatie in je keuken uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf is het altijd interessant om verschillende isolerende werkzaamheden in één keer uit te laten voeren. Dit zorgt er voor dat er kan worden bespaard op de voorrijkosten en bovendien komt ook de gemiddelde prijs per vierkante meter hierdoor lager te liggen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen!

Het isoleren van de muren in je keuken hoeft niet zo moeilijk te zijn. In het bijzonder wanneer je er voor kiest om de muren aan de binnenkant te isoleren is het eigenlijk zelfs mogelijk om dit gewoon zelf te doen. Op deze manier zal je merken dat je in de praktijk al snel een besparing kan realiseren van 60 procent of meer! Als dat niet mooi meegenomen is!

Tot 30% besparen op de kosten van muurisolatie keuken

Zou je ook graag een extra besparing willen realiseren op de kosten van muurisolatie keuken? Waarschijnlijk heb je er nog niet aan gedacht om een offerte voor het laten uitvoeren van deze werkzaamheden aan te vragen bij verschillende partijen. Toch is het net dit dat er voor kan zorgen dat je kan rekenen op een interessante, extra besparing. Op deze manier is het dan ook mogelijk om de verschuldigde kostprijs voor het isoleren van de muren van je keuken te verlagen met zomaar even 30 procent. Als dat niet mooi meegenomen is!

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!