Muurisolatie jaren 30 woning

Veel mensen kiezen er tegenwoordig nog altijd voor om te investeren in een jaren 30 woning. Hier zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is terug te vinden in het feit dat deze oude woningen over zeer veel karakter beschikken. Dit zorgt er voor dat ze een opvallende parel vormen in het straatbeeld welke bovendien in de praktijk ook nog eens kan worden aangekocht tegen een zeer interessant prijskaartje. Heb jij er ook voor gekozen om een jaren 30 woning aan te kopen die in authentieke staat verkeerd? In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat er veelal op vlak van isolatiewaarde nog heel wat werk aan de winkel kan zijn. Op deze pagina leggen we de focus op muurisolatie en vertellen we je graag waar je na het aankopen van een jaren 30 woning op dit vlak precies rekening mee dient te houden.

Jaren 30 woning, veelal niet geïsoleerd

Tijdens de jaren 30 werd er voor gekozen om een huis op traditionele wijze te bouwen. Dit betekent concreet dat er gebruik werd gemaakt van zeer degelijke en kwalitatieve materialen. Een jaren 30 huis heeft doorgaans dakoversteken en kenmerkt zich door glas-in-lood ramen. Ondanks het feit dat deze woningen mede door de aanwezigheid van deze elementen bijzonder sfeervol zijn is er één niet onbelangrijk gebrek aan. Het is namelijk zo dat er in deze tijd nooit voor werd gekozen om het huis te isoleren. Ondanks het feit dat dit op het eerste zicht misschien een beetje vervelend is schuilt hier ook een niet onbelangrijk voordeel in. Het is namelijk in de praktijk veel eenvoudiger om een huis te isoleren waar nooit isolatie heeft ingezeten dan wanneer er eerst verouderde, slecht isolerende isolatiematerialen moeten worden verwijderd.

Hoge energiefactuur en koudebruggen

Het feit dat een jaren 30 woning niet is geïsoleerd zorgt er voor dat je standaard rekening dient te houden met twee niet onbelangrijke nadelen. In eerste instantie is het dan ook zo dat je bij een jaren 30 woning tegenwoordig verplicht bent om te isoleren wanneer je niet geconfronteerd wil worden met een torenhoge energiefactuur. Het niet aanwezig zijn van muur- en of dakisolatie zorgt er bovendien ook voor dat het wooncomfort wordt beïnvloed. Typerend voor huizen uit deze periode is namelijk dat er heel wat koudebruggen in waargenomen kunnen worden. Dat is vervelend, niet in het minst omdat je er zomaar ziek van kan worden. Gelukkig kunnen beide nadelen in principe vrij eenvoudig worden opgelost, namelijk door er voor te kiezen om te investeren in (onder meer) muurisolatie!

Twee vliegen in één klap

Door een investering te doen in muurisolatie bij een jaren 30 woning wordt er op twee verschillende vlakken een verbetering gerealiseerd, namelijk:

 

  1. Het wooncomfort wordt verbeterd
  2. De isolatiewaarde krijgt een stevige update

 

Bovenstaande zorgt er voor dat je jaren 30 woning nog waardevoller wordt. Standaard beschikt ze dan wel reeds over een mooie populariteit, het is altijd interessant om een extra meerwaarde te creëren waardoor ze over een nog betere marktwaarde komt te beschikken. Dat kan door het toepassen van muurisolatie zeker en vast gerealiseerd worden.

Hoe muurisolatie bij een jaren 30 woning plaatsen?

Bovenstaande geeft reeds aan dat het altijd interessant is om er voor te kiezen om muurisolatie te plaatsen bij een jaren 30 woning. Echter, hoe ga je hiervoor precies te werk? In het merendeel van de gevallen willen mensen die er voor hebben gekozen om te investeren in een jaren 30 woning niet raken aan de karakteristieke uitstraling waar deze over beschikt. Dat heeft als gevolg dat er veelal niet voor wordt gekozen om buitenmuur- of gevelisolatie toe te passen. In plaats daarvan wordt er gekeken naar mogelijkheden om de muur binnen binnen uit te isoleren, bijvoorbeeld door het gebruik van isolatieplaten. Voor jaren 30 woningen geldt echter ook dat je er voor kan kiezen om de spouwmuur te isoleren.

 

Het laten isoleren van de spouwmuur van een jaren 30 woning is alles bij elkaar gezien wellicht het meest interessant van alle opties die voor handen zijn. Niet alleen kan dit bijzonder efficiënt gebeuren, daarnaast kan je er heel wat door besparen en bovendien blijft de overlast zeer beperkt. Wil je dus met andere woorden niet dat je volledig interieur overhoop wordt gehaald voor de plaatsing van binnenmuurisolatie, maar wil je wel het comfort en de duurzaamheid van je jaren 30 woning verbeteren? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om spouwmuurisolatie te laten plaatsen.

Hoeveel kost muurisolatie bij jaren 30 woning?

Wil je graag muurisolatie bij je jaren 30 woning laten realiseren? Ben je echter benieuwd met welke kosten je op dit vlak precies rekening dient te houden? Wij hebben de drie verschillende opties inclusief hun gemiddelde kostprijs voor jou even op een rijtje gezet.

 

Type muurisolatie bij jaren 30 woning Gemiddelde kostprijs
Binnenmuurisolatie bij jaren 30 woning Tussen 90 & 100 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie bij jaren 30 woning Tussen 16 & 31 euro per vierkante meter
Buitengevelisolatie bij jaren 30 woning Tussen 115 & 150 euro per vierkante meter

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!