Isover spouwmuurisolatie

Wanneer je er vandaag de dag voor wenst te kiezen om je spouwmuur te isoleren zal het je meteen opvallen dat je op dit vlak over heel wat verschillende mogelijkheden beschikt. Niet alleen het isoleren van de spouwmuur bij de realisatie van een nieuwbouw, maar ook het zogenaamde na-isoleren gebeurt vandaag de dag heel wat efficiënter dan in het verleden het geval was. Neem nu bijvoorbeeld Isover spouwmuurisolatie. Het betreft hier een zeer interessante vorm van spouwmuurisolatie die niet alleen voordelig is, maar ook perfect doet wat je van spouwmuurisolatie kan verwachten.

Wat is Isover spouwmuurisolatie precies?

Isover spouwmuurisolatie bestaat uit glaswolvlokken. Het gaat hierbij om een isolatiemateriaal welke is vervaardigd uit gerecycleerd glas. Dit zorgt er voor dat je door te kiezen voor Isover spouwmuurisolatie niet alleen kan rekenen op een uitstekende, isolerende werking en dat zowel op thermisch als op akoestisch vlak, daarnaast is het ook nog eens zo dat dit een vrij milieuvriendelijke keuze is. De textuur waar dit isolatiemateriaal over beschikt zorgt er bovendien uiteraard voor dat ze zeer eenvoudig in de spouwmuur kan worden ingeblazen.

De voordelen van Isover spouwmuurisolatie

Door de jaren heen is de Isover spouwmuurisolatie stelselmatig populairder geworden. Vandaag de dag mag ze zich dan ook één van de vaakst toegepaste isolatiematerialen noemen voor spouwmuren die er op de markt zijn terug te vinden. De redenen hiervoor hoeven we ook helemaal niet ver te zoeken, in tegendeel. Wij hebben de belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan Isover spouwmuurisolatie even voor je uitgezocht en op een rijtje gezet:

 

  • Isover spouwmuurisolatie is gemaakt van gerecycleerd glas. Dit maakt ze tot één van de meest milieuvriendelijke spouwmuurisolatiematerialen;
  • De Isover glaswolvlokken realiseren niet alleen een thermische, maar daar bovenop ook nog eens een akoestische isolatie voor je huis;
  • In vergelijking met andere isolatiematerialen zoals PUR schuim moet het gezegd dat de Isover spouwmuurisolatie financieel heel wat interessanter is;
  • Isover spouwmuurisolatie kan op zeer eenvoudige wijze in de spouwmuur worden ingeblazen nadat er één of meerdere gaten in zijn geboord;

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Aan het gebruik van Isover spouwmuurisolatie zijn in principe geen echte nadelen verbonden. Je moet er als eigenaar van de woning alleen rekening mee houden dat er voor het inblazen van dit type van isolatiemateriaal een zekere, minimale dikte van de spouw is vereist. Daar waar deze voor het inbrengen van bijvoorbeeld EPS parels is gelegen om en bij de 30mm geldt voor glaswolvlokken dat er een grotere breedte is vereist. Dit is iets waar je rekening mee dient te houden, maar kan bezwaarlijk echt als nadeel worden bestempeld.

Hoeveel kost Isover spouwmuurisolatie?

Vooraleer je gaat investeren in een bepaald type van spouwmuurisolatie spreekt het voor zich dat je altijd een goed zicht zal willen hebben op de gemiddelde kosten die er aan verbonden zijn. Dat is niet anders bij Isover spouwmuurisolatie. De gemiddelde kostprijs van dit isolatiemateriaal is dan ook gelegen rond de 20 à 25 euro per vierkante meter. Dat ligt in lijn met de kosten die voor bijvoorbeeld EPS parels worden aangerekend, maar is een stukje voordeliger in vergelijking met PUR spouwmuurisolatie. Dit zorgt er voor dat je op het einde van de rit toch kan rekenen op een financieel voordeel en dat terwijl je spouwmuur ook nog eens op uitstekende wijze van een thermische en akoestische isolatie wordt voorzien.

 

De investering die je doet door het kopen en laten plaatsen van Isover spouwmuurisolatie is er één die zichzelf op termijn altijd zal terugverdienen… en zelfs dubbel en ik. De terugverdientijd van een investering in Isover spouwmuurisolatie is dan ook gelegen rond de 3 à 4 jaar, afhankelijk van hoe goed de rest van het huis is geïsoleerd. Na afloop van deze periode blijf je echter uiteraard jaarlijks besparen op de energiefactuur. Dit betekent dat je eigenlijk je hele leven lang (of toch bijna) de vruchten blijft plukken van je investering in Isover spouwmuurisolatie.

Isover spouwmuurisolatie bij nieuwbouw

Wanneer we het assortiment van Isover meer in detail gaan bekijken kan er worden vastgesteld dat ze niet uitsluitend glaswolvlokken aanbiedt. Zo zijn er ook glaswolplaten in het aanbod terug te vinden die over een uiterst hoge isolatiewaarde beschikken. Door gebruik te maken van deze glaswolplaten is het mogelijk om spouwmuren thermisch te isoleren. Dit kan bovendien zowel volledig als gedeeltelijk gebeuren. In tegenstelling tot wat je misschien op het eerste zicht zou vermoeden kan dit type van spouwmuurisolatiemateriaal zowel gebruikt worden bij de realisatie van een nieuwbouw als wanneer er na-isolatie dient te worden uitgevoerd. Ze laat zich eenvoudig plaatsen en weet bieden een uitstekende bescherming te realiseren tegen warmteverlies via de gevel. Afhankelijk van de situatie wordt het wel altijd aangeraden om meerdere lagen te voorzien voor wat het isoleren van de spouwmuur betreft.

Isover spouwmuurisolatie, altijd een goed geïsoleerde spouwmuur

Bovenstaande informatie heeft reeds duidelijk gemaakt dat je altijd over de mogelijkheid beschikt om jouw spouwmuur op de meest optimale wijze te isoleren.  Wanneer je niet meteen een voorkeur hebt voor glaswolvlokken biedt Isover haar klanten eveneens de mogelijkheid aan om te kiezen voor glaswolplaten. Op dit vlak onderscheiden we drie verschillende mogelijkheden, namelijk:

 

  • Multimax 30
  • Mupan Façade
  • Easypan

 

Elk type van Isover isolatiemateriaal beschikt over diens eigen specifieke kenmerken. Voor Mupan Façade geldt bijvoorbeeld dat ze bestaat uit een weerbestendige glaswolplaat. Aan de voorzijde is een zwart glasvlies terug te vinden terwijl ze aan de achterkant een gele kleur heeft. Ook het Isover Easypan isolatiemateriaal is aan beide zijden bekleed met een glasvlies. In ieder geval mag het duidelijk zijn, over welke voorkeur jij ook mag beschikken op vlak van spouwmuurisolatie, het is altijd de moeite waard om er voor te kiezen om even het assortiment van het Isover te ontdekken. De isolatiematerialen zijn vrij scherp geprijsd en realiseren precies die bescherming tegen warmteverlies waar jij voor jouw spouwmuur naar op zoek bent. De unieke duurzaamheid van de Isover spouwmuurisolatie zorgt er tot slot voor dat je er probleemloos een zeer lange periode genot van zal ondervinden.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!