Isosun spouwmuurisolatie

Het al dan niet gedeeltelijk isoleren van een woning wordt tegenwoordig door veel mensen zelf gedaan. Men koopt de isolatiematerialen los aan en gaat ze vervolgens zelf plaatsen. Dat lijkt op het eerste zicht bijzonder interessant, maar dat is het lang niet altijd. Het plaatsen van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie dient namelijk altijd precies te gebeuren om koudebruggen te voorkomen. Bovendien is het ook nog eens zo dat er vaak op voorhand een onderzoek naar de bestaande inhoud van de spouwmuur dient te worden uitgevoerd. Wanneer jij er maar weinig voor voelt om deze zware verantwoordelijk op jezelf te nemen kan het altijd interessant zijn om er voor te kiezen om een beroep te doen op de mogelijkheden van Isosun.

Waarom kiezen voor Isosun spouwmuurisolatie?

Isosun beschikt als isolatie-expert over een ervaring van meer dan 30 jaar. Dit zorgt er voor dat ze als geen ander geschikt is om jouw spouwmuur van een passende laag isolatie te voorzien. Het mag dan interessant zijn voor veel handige doe-het-zelvers om een deel van hun woning zelf te isoleren, maar voor spouwmuurisolatie is dat vaak net even anders. In het bijzonder wanneer er na-isolatie dient te worden toegepast is het vaak alles behalve voor de hand liggend om dit zelf als eigenaar van de woning te kunnen uitvoeren. Aanspraak kunnen maken op de ervaring, kennis en expertise van een partij als Isosun is wat dat betreft dan ook altijd mooi meegenomen.

Verschillende soorten Isosun isolatiematerialen

Voor wat het isoleren van een spouwmuur betreft kan er tegenwoordig gebruik worden gemaakt van verschillende soorten isolatiematerialen. Wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op de mogelijkheden van het bedrijf Isosun is het mogelijk om een keuze te maken uit drie verschillende opties. We onderscheiden op dit vlak de volgende materialen:

 

  1. Knauf Supafil inblaaswol
  2. Steenwol
  3. HR++ EPS-parels

 

Elk isolatiemateriaal dat door Isosun wordt aangeboden beschikt over diens eigen specifieke voor- en nadelen. Voor welke van deze verschillende opties je uiteindelijk zal kiezen is dan ook steeds afhankelijk van je persoonlijke voorkeur evenals de wijze waarop de spouwmuur moet geïsoleerd worden. Wij stellen de drie Isosun spouwmuurisolatie mogelijkheden alvast nog even uitgebreid aan je voor:

Knauf Supafil inblaaswol

Het Knauf Supafil isolatiemateriaal is een soort van HR++ inblaaswol die kan worden gebruikt voor het na-isoleren van de spouwmuur. Eén van de meest in het oog springende voordelen van dit type van isolatiemateriaal is terug te vinden in het beperkte warmtegeleidings-coëfficiënt. Deze zorgt er voor dat het warmteverlies echt minimaal is. De binnenwanden krijgen een aangename temperatuur waardoor ook het wooncomfort in huis sterk kan worden verbeterd. Zo sla je twee vliegen in één klap. Ook de waterafstotende eigenschappen van dit isolatiemateriaal zorgen er gecombineerd met een ideale gewichtsverdeling doorheen de spouw voor dat dit een absolute aanrader is op vlak van na-isolatie.

Steenwol

Veel mensen denken dat steenwol enkel en alleen kan worden gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur bij de realisatie van een nieuwbouw. Dat is niet correct. Isosun biedt haar klanten dan ook de mogelijkheid aan om zogenaamde steenwolvlokken te laten inblazen in de spouwmuur. Op deze manier wordt het na-isoleren van een spouwmuur op zeer eenvoudige wijze mogelijk gemaakt. Het eindresultaat is een thermisch goed geïsoleerde woning waardoor er niet alleen een aantrekkelijke besparing op de energiefactuur kan worden gerealiseerd, maar er tevens een meerwaarde op vlak van wooncomfort ontstaat. Bovendien is het laten inblazen van steenwolvlokken door Isosun ook nog eens zeer betaalbaar waardoor je ook geen grote investering hoeft te vrezen. De vijf belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van steenwolvlokken in een spouwmuur zijn de volgende:

 

  1. Er wordt een stabiele en aangenaam warme binnentemperatuur gerealiseerd;
  2. Er kan een lagere instelling van de thermostaat worden behaald;
  3. Steenwolvlokken zet niet uit en krimpen niet waardoor het prima is om de spouwmuur te isoleren;
  4. Steenwolvlokken hebben een uitstekende isolatiewaarde;

HR++ EPS-parels

Steeds vaker wordt er voor het isoleren van een spouwmuur voor gekozen om gebruik te maken van zogenaamde EPS-parels. Isosun spouwmuurisolatie kan dan ook worden toegepast onder de vorm van UniPearls HR++ EPS-parels. Het betreft hier een korrel van ongeveer 3,5 mm die bijgevolg kan worden ingeblazen door zeer beperkte openingen in de gevel van je woning. Dat het een zeer kwalitatief isolatiemateriaal betreft blijkt eveneens uit het feit dat ze tot wel 20 procent beter isoleert ten opzichte van de gewone HR++ spouwmuurisolatie. Wanneer je met andere woorden je spouwmuur op optimale wijze wenst te (laten) isoleren en je wil kunnen genieten van een aanzienlijke besparing op je energiefactuur is er voor kiezen om gebruik te maken van de Isosun HR++ EPS-parels absoluut een interessante keuze!

Hulp bij het aanvragen van je subsidie of premie

Veel mensen staan er nog altijd niet bij stil, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een subsidie of premie vaak uitsluitend kan worden verkregen op het ogenblik dat de isolerende werkzaamheden zijn uitgevoerd door een erkend (isolatie)bedrijf of door een aannemer. Wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op de Isosun spouwmuurisolatie zal je kunnen vaststellen dat je vaste contactpersoon je altijd helpt met het aanvragen van je subsidie of premie. Dit zorgt er meteen voor dat je helemaal niets over het hoofd ziet en je kan genieten van een optimale tegemoetkoming in de kosten voor je spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie plaatsen uitbesteden aan Isosun

Het is niet meer dan normaal dat velen er in eerste instantie aan denken om zelf hun spouwmuur te isoleren. Echter is dit een karwei dat bijzonder nauwkeurig dient te worden uitgevoerd. Om er zeker van te zijn dat de isolatie op de meest aangewezen manier wordt geplaatst is het dan ook steeds aan te raden om dit uit te besteden aan een expert als Isosun. Op deze manier kan je er echt zeker van zijn dat je spouwmuur volgens de regels van de kunst is geïsoleerd en bovendien hoef je ook geen extra kosten te maken voor het kopen of huren van allerhande materialen en / of eventuele vereiste machines. Op het einde van de rit kan het dan ook zomaar gebeuren dat kiezen voor Isosun spouwmuurisolatie je niet alleen een praktisch, maar ook een financieel voordeel oplevert.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!