Isoleren: waarom?

Sommige mensen stellen zich misschien de vraag waarom isoleren nodig is? Wie een kijkje neemt naar de afbeelding van warmteverliezen binnen een woning zal direct weten waarom isoleren de dag van vandaag noodzakelijk is.
De energieprijzen zijn duur en met isolatie kan je heel wat besparen. Daarnaast zorgt isolatie er ook voor dat uw woning een extra meerwaarde krijgt.

Warmteverlies woning

Daken zijn de grootste boosdoeners: Tot 30% van de warmte ontsnapt via het dak van een woning. Dakisolatie is daarom een eerste noodzakelijke stap in het isoleren van je woning. Hierbij wordt de isolatie tegen het dak van de woning geplaatst. Dit kan gebeuren door de plaatsing van isolatiedekens, door het bevestigen van isolatieplaten aan het dak of door het isoleren met isolatievlokken.

Muurisolatie is verantwoordelijk voor gemiddeld 20% van alle warmteverlies in een woning. Wie zijn dak al heeft geïsoleerd, kan zich nu best richten op de muren. Om de muren te isoleren bestaan er drie mogelijkheden: via buitenisolatie, binnenisolatie of het isoleren van de spouwmuren.

Wie bezig is met het isoleren van zijn muren kan intussen ook nadenken of de ramen. Ongeveer 15% van het warmteverlies komt door de ramen. Dubbel glas plaatsen is een goed idee als dat nog niet is gebeurd.

Ook vloeren dienen geïsoleerd te worden: ongeveer 10% van de warmte ontsnapt via de vloeren. Kruipkelderisolatie is een mogelijkheid voor bestaande woningen om dit warmteverlies tegen te gaan.

Geld besparen

Isoleren betekend dus concreet geld besparen. We spreken dan al gauw over 600 euro of meer op jaarbasis door het isoleren van het dak en muur. De terugverdientijd kan je zelf berekenen nadat je enkele prijsoffertes hebt gekregen.

De aankoopprijs van isolatie zal afhangen van diverse factoren: de ruimte die moet geïsoleerd worden, de moeilijkheidsgraad en het type isolatiemateriaal. Vraag hier nu ook uw offertes aan om prijzen van isolatie te vergelijken.

 

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!