Muurisolatie hoekwoning

Steeds meer mensen kiezen er voor om een hoekwoning aan te kopen of te bouwen. Dat komt omdat ze op z’n minst aan één zijde zijn verzekerd van een optimale privacy. Wat echter te denken van de isolatie die moet worden gerealiseerd? In eerste instantie lijkt het aanbrengen van muurisolatie namelijk uitsluitend interessant voor vrijstaande woningen, maar dat is helemaal niet het geval. Door het toepassen van muurisolatie bij een hoekwoning kan je namelijk zeer eenvoudig tot 20% besparen op de kostprijs van jouw energiefactuur. Wil je hier graag meer over te weten komen en een goed beeld hebben van de gemiddelde kosten die hieraan verbonden zijn? In dat geval kan de informatie op deze pagina je ongetwijfeld van dienst zijn.

Spouwmuurisolatie? Ook bij een hoekwoning!

Vanaf de jaren 20 van de voorgaande eeuw werd er voor gekozen om de buitenmuren van een huis te bouwen met een zogenaamde spouw. Het betreft hier eigenlijk niets meer of minder dan een holle ruimte die zich bevindt tussen de eigenlijke binnen- en buitenmuur. Een luchtspouw heeft als functie om er voor te zorgen dat vocht in de buitenmuur geen weg kan vinden tot in de woning. Jammer genoeg wordt op deze manier wel een aanzienlijke hoeveelheid warmteverlies gerealiseerd.

 

Omwille van bovenstaande reden wordt er tegenwoordig steeds vaker voor gekozen om deze spouwmuur op te vullen met isolatiemateriaal. Dit geldt niet alleen voor vrijstaande huizen, maar ook voor een hoekwoning. Heb je er voor gekozen om een oudere woning aan te kopen waarbij de spouw nog niet is geïsoleerd? In dat geval kan er gelukkig nog een isolatiemateriaal naar wens in worden aangebracht. Er worden in dit geval gaten in de voegen geboord aan de buitenzijde van het huis waar een bepaalde isolatiemateriaal in wordt geblazen. Op dit vlak heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende mogelijkheden. Zo kan je zowel opteren voor EPS parels als HR++ isolatiekorrels als Sopafil inblaaswol of PUR isolatieschuim.

Muurisolatie interessant voor een hoekwoning? Absoluut!

Heb je er voor gekozen om een hoekwoning aan te kopen? In dat geval heb je als voordeel (of niet?) dat er al zeker één muur van je woning gemeenschappelijk is met deze van je buren. Dit zorgt er voor dat het toepassen van spouwmuurisolatie bij de gemeenschappelijke muur nog interessanter wordt. Dit niet in het minst omdat deze muur grenst aan de verwarmde woning van de buren. Dit betekent dat ze niet wordt blootgesteld aan de weersomstandigheden. Bovendien is het warmteverlies dat via deze muur optreedt ook nog eens zeer gering. De andere muren van het gebouw komen jammer genoeg wel in aanraking met kou en wind. Dit zorgt er voor dat er op dit vlak nog een prima winst te behalen valt.

Waarom muurisolatie toepassen bij een hoekwoning?

Veel mensen twijfelen tegenwoordig nog steeds over het feit of het toepassen van muurisolatie bij een hoekwoning al dan niet interessant is. Dat, dat absoluut het geval is bewijzen in ieder geval de onderstaande voordelen:

 

  • In vergelijking met een vrijstaande woning beschikt een hoekwoning alvast over één muur minder die moet worden geïsoleerd. Dit zorgt er voor dat je altijd kan rekenen op een zeer interessant, financieel voordeel.

 

  • De gemiddelde terugverdientijd van muurisolatie bij een hoekwoning is gelegen op slechts 3 jaar. Er geldt bovendien een globale, jaarlijkse besparing van 20 procent op de energiefactuur. Dit maakt deze investering financieel bijzonder interessant, niet alleen op vandaag, maar ook met zicht op de toekomst.

 

  • Er wordt door het toepassen van muurisolatie bij een hoekwoning een aangename en comfortabele woning gerealiseerd.

 

Hoeveel kost muurisolatie bij een hoekwoning?

Het spreekt voor zich dat je voor het toepassen van muurisolatie bij een hoekwoning geen gebruik kan maken van buitenmuurisolatie. Dit gegeven zorgt er voor dat er nog twee andere opties overblijven. Op dit vlak kan je er voor kiezen om te investeren in binnenmuurisolatie, maar wat bovendien ook te denken van spouwmuurisolatie? Deze laatste optie is financieel het mest interessant en zorgt bovendien voor veel minder overlast. Daarnaast hoef je ook niet in te boeten op vlak van leefruimte, iets wat uiteraard een extra voordeel is. Wil je graag een goed zicht hebben op de verschillende kosten van muurisolatie bij een hoekwoning? Dat kan door het raadplegen van de informatie in de onderstaande prijstabel!

 

Type muurisolatie bij hoekwoning Gemiddelde kostprijs
Spouwmuurisolatie bij hoekwoning Tussen 16 & 31 euro per vierkante meter
Binnenmuurisolatie bij hoekwoning Tussen 94 & 100 euro per vierkante meter

 

Wil je graag opteren voor de financieel meest interessante oplossing zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit en efficiëntie? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor spouwmuurisolatie. Op deze manier wordt je hoekwoning voorzien van een uitstekende muurisolatie en dat zonder dat je een aanzienlijk budget voor handen dient te hebben! Zo sla je twee vliegen in één klap!

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!