Muurisolatie garage kostprijs

Vindt jij het ook zo vervelend dat je auto het in de winter niet doet omdat hij veel te koud staat? Zou je graag je garage ook voor andere zaken willen gebruiken dan enkel en alleen het plaatsen van je auto? In beide gevallen kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om de muren van de garage te isoleren. Waarom je nu precies muurisolatie bij je garage moet voorzien en welke kosten hier aan verbonden zijn wordt meteen duidelijk op deze pagina.

Hoeveel kost muurisolatie garage?

De kostprijs waar je op vlak van muurisolatie garage rekening mee moet houden is altijd afhankelijk van meerdere factoren. In het bijzonder het type muurisolatie, maar ook het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt spelen op dit vlak een cruciale rol. Bepaal omwille van deze reden altijd voor jezelf welke optie voor jou het interessantst is. Beschik je bovendien slechts over een beperkte beschikbare ruimte in je garage en wil je daar niet op inboeten? In dat geval is het altijd het interessantst om te kiezen voor buitenmuurisolatie. De gemiddelde kosten voor muurisolatie garage worden duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Muurisolatie garage Tussen 30 & 150 euro per vierkante meter

De bovenstaande prijstabel maakt het duidelijk met welke gemiddelde kosten je per vierkante meter op vlak van muurisolatie garage rekening dient te houden. Toch zegt dit niet zoveel. Om er voor te zorgen dat je nog een beter zicht krijgt op de totale kostprijs hebben we daarom even drie concrete prijssituaties voor je uitgewerkt:

  • Goedkoopste oplossing. Is je garage geïntegreerd in je woning en beschik je over een niet geïsoleerde spouwmuur? In dat geval is het de moeite waard om deze te laten isoleren. Dit kan niet alleen zeer efficiënt zonder veel overlast, daarnaast dien je per vierkante meter slechts rekening te houden met een gemiddelde kostprijs van ongeveer 30 euro.
  • Gemiddelde oplossing. Heb je, je garage niet geïntegreerd in je huis, maar betreft het een volledig losstaande constructie? In dat geval zal je altijd met iets hogere kosten worden geconfronteerd. Door er voor te kiezen om de binnenmuren te isoleren kan je besparen op de kosten, maar er moet wel enigszins ingeleverd worden op vlak van beschikbare ruimte. De kosten voor deze optie beginnen ergens rond de 90 euro per vierkante meter.
  • Best isolerende oplossing. Hoef je niet te kijken op een euro meer of minder en wil je er vooral zeker van zijn dat je garage echt op uitstekende wijze is geïsoleerd? In dat geval is het aan te raden om buitenmuurisolatie toe te passen. Je garage krijgt op deze manier als het ware een jasje om waardoor ook maar enig warmteverlies in de kiem kan worden gesmoord. Je dient er wel rekening mee te houden dat er aan deze vorm van muurisolatie zomaar een prijskaartje kan verbonden zijn dat kan uitlopen tot een bedrag 150 euro per vierkante meter.

Prijsopbouw van muurisolatie garage

Wat de prijsopbouw van muurisolatie bij je garage betreft dient er rekening te worden gehouden met het bestaan van drie verschillende onderdelen. De belangrijkste kostprijs is terug te vinden in de arbeid die moet worden verricht. Deze neemt zo’n 62 procent van de totale kosten in beslag. 33 procent van de kosten is voorbehouden voor het isolatiemateriaal dat moet worden aangekocht en de resterende 5 procent gaat naar het gebruik van eventuele machines. Deze laatste kost geldt niet voor alle isolatievormen.

Welke keuzes beïnvloeden de muurisolatie garage kostprijs?

De ene muurisolatie voor je garage is absoluut de andere niet. Meerdere zaken oefenen dan ook een niet onaanzienlijke invloed uit op de kostprijs die je moet betalen. Wil je hier graag een duidelijk beeld van hebben zodat je niet onverhoopt met te hoge kosten wordt geconfronteerd? Hou dan zeker rekening met de onderstaande keuzes.

Keuze 1: Losstaande garage of onderdeel van een huis?

De eerste keuze of factor die van invloed is op de kostprijs voor het isoleren van de muren van je garage is terug te vinden in het feit of deze los staat van de woning of ze er in is geïntegreerd. Een losstaande garage isoleren is altijd duurder omdat ze uit zichzelf nog over geen enkele isolatiewaarde beschikt. Dat is anders wanneer ze deel uitmaakt van een huis waarbij bijvoorbeeld de gevel reeds werd geïsoleerd.

Keuze 2: Het type muurisolatie welke wordt toegepast

Voor het isoleren van de muren van je garage geldt dat je gebruik kan maken van verschillende opties. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de muren van buiten of van binnen te isoleren. In het merendeel van de gevallen wordt geopteerd voor buitenmuurisolatie. Hou er wel rekening mee dat, wanneer de garage vooraan de woning staat en deze dus van invloed is op het straatbeeld er een vergunning vereist kan zijn. Staat de garage achteraan de woning? In dat geval hoef je, je over een vergunning doorgaans geen zorgen te maken.

Keuze 3: De keuze van het materiaal

Ook voor het isoleren van de muren van je garage is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende soorten isolatiematerialen. Zo kan je kiezen voor het voordelige glaswol isolatiemateriaal, maar ook PUR schuim evenals polystyreen korrels of parels en isolatieplaten behoren tot de mogelijkheden. In principe beschikt elk isolatiemateriaal over diens eigen specifieke voor- en nadelen. Voor welke van de verschillende opties je uiteindelijk zal kiezen is dan ook grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Interessante bespaartips

Zou je graag ook de muren van je garage willen laten isoleren, maar heb je voor deze werkzaamheden eerder een klein budget voor handen? Wil je echter niet inboeten op vlak van isolatiewaarde? In deze situatie kunnen we je eigenlijk uitsluitend aanraden om stil te blijven staan bij de onderstaande, toch wel zeer interessante bespaartips.

  • Integreer je garage in je huis. Ben je nog volop aan het bouwen aan je woning en moet je bijgevolg je garage nog realiseren? In dat geval is het altijd de moeite waard om deze te integreren in je woning. Dit zorgt er voor dat je met één keer bijvoorbeeld de gevel te isoleren twee vliegen in één klap slaat. Dit is altijd financieel interessanter dan het isoleren van de muren van een losstaande garage.
  • Doe het isoleren van de muren van je garage zelf! Het plaatsen van muurisolatie bij je garage hoeft geen groot probleem te zijn. Wanneer je er voor kiest om te werken met binnenmuurisolatie is het zelf isoleren van de muren van je garage eigenlijk kinderspel. Door zelf dit karwei uit te voeren kan je in de praktijk rekenen op een besparing die kan oplopen tot een niet onaanzienlijke 62 procent.

Bespaar tot 30% op jouw muurisolatie garage kostprijs

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het realiseren van muurisolatie bij je garage is altijd voor een groot deel afhankelijk van de partij waar je een beroep op besluit te doen. Concreet betekent dit dat het altijd aan te raden is om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende isolatiebedrijven. Door het opvragen van meerdere offertes voor jouw muurisolatie garage zal je kunnen vaststellen dat er zomaar een besparing mogelijk wordt gemaakt die kan oplopen tot wel 30 procent! Zo wordt jouw muurisolatie garage op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter gemaakt!

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!