Voordelen nadelen spouwisolatie

Spouwmuurisolatie is een voordelige manier om een woning energiezuiniger te maken. De investering wordt doorgaan op 3 tot 5 jaar terugverdiend en de werken nemen meestal slechts één of twee dagen in beslag. Het is een snelle, propere en milieuvriendelijke uitvoering en zorgt doorgaans voor een waardevermeerdering van uw woning.

Wat muurisolatie betreft, is het uitvoeren van spouwmuurisolatie een relatief goedkope oplossing. Na het uitvoeren van de werken merk je in principe direct resultaat en zal je energieverbruik dalen met 20% of zelfs meer.

Er is geen stedenbouwkundige vergunning voor nodig en omdat de isolatie langs buiten wordt ingespoten, heb je er ook amper overlast van. Het uitzicht van de woning zal ook niet veranderen en ook binnenshuis zal je geen ruimte verliezen.

Spouwmuurisolatie dient overigens ook maar één keer uitgevoerd te worden voor de levensduur van de woning, waardoor het een duurzame oplossing is.

Spouwmuurisolatie nadelen

Ondanks het feit dat veel woningen in aanmerking komen om de spouwmuur te isoleren, is niet elke spouw is geschikt om na te isoleren. Daarom is het altijd nodig dat een aannemer op voorhand een grondige inspectie uitvoert. Klik hier om offertes aan te vragen.

Je kan enkel de breedte van de spouw benutten om te isoleren. De spouw is niet in alle woningen even breed. Met buitenisolatie kan je dikker isoleren en dus meer geld besparen op je verwarmingsfactuur.

Vooral in de beginjaren werden er veel vochtproblemen en schimmelplekken geconstateerd in de woning. Spouwmuurisolatie heeft hier een slechte naam door gekregen. De waarheid is echter meestal dat de spouwmuurisolatie slecht werd aangebracht en dat er dus in de beginjaren grote fouten werden gemaakt. Zorg er voor dat het isolatiebedrijf voldoende aandacht besteedt aan ventilatie en plaatsing.

Vocht in je woning kwijtraken kan trouwens door dagelijks het raam minstens 15 minuten open te zetten.

Er blijft echter een klein risico op vochtproblemen in de spouwmuur, maar een goede isolatie kan ook vochtproblemen oplossen als de oorzaak van het vocht ligt aan de koude binnenzijde van de gevel. Laat je dus steeds bijstaan door een ervaren vakman waar bij voorkeur goede ervaringen op internet van terug te vinden zijn. De waarheid is dat vochtproblemen nog amper voorkomen.

Tip: Bespaar tot 40% extra op uw aankoop door offertes te vergelijken.
Vraag via dit formulier direct offertes aan bij meerdere vakmannen en start ook met het vergelijken van isolatiespecialisten uit uw regio.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!