Prijs spouwmuurisolatie & terugverdientijd

Het is natuurlijk onmogelijk om een exacte prijs mee te delen omdat er heel veel factoren zijn die invloed hebben op de prijs. Om je toch op weg te helpen zijn we op zoek gegaan naar enkele voorbeelden waarmee je kan vergelijken.

Op een overheidssite wordt een richtprijs aangegeven van 20 tot 23 euro (inclusief BTW) per m² geïsoleerde buitengevel. Deze investering verdien je snel terug, gemiddeld is dat al na 3 tot 5 jaar. Dit is een gemiddelde benadering, de prijs kan variëren afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal.

In de praktijk mag je de marges van deze kostprijs toch ruimer nemen. De prijs zal meestal schommelen tussen 18 en 30 euro /m².

Rotswol is het meest goedkope materiaal om de spouwmuur mee te isoleren. EPS parels stemmen qua kostprijs ongeveer overeen met de gemiddelde kostprijs en isoleren met PUR zal de duurste oplossing zijn waarbij de prijs schommelt tussen 22€ en 30€ per vierkante meter.

Een gemiddelde gezinswoning zal ongeveer 1.500€ betalen voor het isoleren van de spouwmuur. Dit is een relatief kleine kost, rekening houdende op de besparing die je ermee kan realiseren.

Uiteraard hangt de totale prijs af van het type metselwerk, de breedte van de spouw en de grootte van de woning, maar ook bijkomende kosten zoals een hoogtewerker en het uitvoeren van gevelrenovatie indien nodig of het laten uitvoeren van een infraroodscan.

Het isolatiebedrijf waaraan je een offerte vraagt zal de prijs berekenen per vierkante meter. Het is dus belangrijk dat je de totale oppervlakte van de te isoleren muren kent.

Het aantal vierkante meter zal afhankelijk zijn van het type woning. Een vrijstaand huis zal uiteraard een groter oppervlak aan te isoleren muren hebben.

Spouwmuurisolatie kosten.

Om een goed idee te krijgen kunnen we kijken naar de gemiddelde geveloppervlakten die in België en Nederland terug te vinden zijn en daar een richtprijs aan koppelen. Zo komen we onder meer aan onderstaande gemiddelde kostprijzen per woningtype:

  • Vrijstaand huis: 150 m² (2.700€)
  • 2-onder-1 kap huis: 100 m² (1.750€)
  • Hoekwoning rijtjeswoning: 90 m² (1.500€)
  • Tussenwoning rijtjeswonin:g 60 m² (1.000€)
  • Appartement: 25 m² ( 430€)

checklist woningWederom: Dit zijn slechts richtprijzen en niet noodzakelijk van toepassing op uw woning. Wil je te weten komen hoeveel het isoleren van uw spouwmuur zal kosten? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang van meerdere isolatiebedrijven uit uw regio een offerte op maat:

Spouwmuurisolatie terugverdientijd

De terugverdientijd kan je altijd berekenen op de energiewinstcalculator. Deze zal meestal tussen de drie en vijf jaar bedragen. Aangezien spouwmuurisolatie slechts 1 keer moet worden toegepast, kan je na de terugverdientijd blijven besparen: er is immers geen onderhoud nodig en de materialen hebben een zeer lange levensduur.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!